Η «Κόκκινη Ρωγμή» Ηρακλείου Αττικής για την έξωση σε οικογένεια στο Παλαιό Ηράκλειο

Στο θέμα της έξωσης οικογένειας στο Παλαιό Ηράκλειο αναφέρεται η «Κόκκινη Ρωγμή» Ηρακλείου Αττικής. Όπως σημειώνει «η Κόκκινη Ρωγμή καταγγέλλει την εκ νέου έξωση, παρουσία των ΜΑΤ, από την πρώτη κατοικία τους ενός ζευγαριού, στην οδό Καλαμά 21 στο Παλαιό Ηράκλειο, με τη γυναίκα, μάλιστα, να αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας.

Το ζευγάρι είχε πάρει δάνειο, το οποίο δεν κατάφερε να αποπληρώσει, το σπίτι υποθηκεύτηκε και τώρα τους κάνει έξωση ένα fund που “αγόρασε” σε εξευτελιστική τιμή το δάνειο τους από την τράπεζα.

Δισεκατομμύρια για ανακεφαλαιώσεις τραπεζών, bonus στους τραπεζίτες και εξώσεις από τα σπίτια όσων δεν έχουν την δυνατότητα να πληρώσουν το δάνειο τους. Αξιοποιώντας το νομικό «οπλοστάσιο» των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και της ποινικοποίησης της παρεμπόδισής τους από τον ΣΥΡΙΖΑ, κυβέρνηση και αστυνομία προχωρούν σε μπαράζ εξώσεων (τρεις σε μία ημέρα) για να αρπάξουν τα σπίτια του λαού, χαρίζοντας τα στις τράπεζες και τα funds. Αυτή είναι η ταξική και ανάλγητη πολιτική της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, της ΕΕ και των τραπεζιτών, με την οποία συντάσσονται και οι τοπικοί εκπρόσωποι της («ανεξάρτητοι» και μη).

Η απάντηση βρίσκεται στη συλλογική και οργανωμένη πάλη του λαού για να υπερασπιστεί τη λαϊκή κατοικία και να επιβάλει:

– Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη

– Ακατάσχετο της λαϊκής κατοικίας. STOP σε πλειστηριασμούς και εξώσεις ντόπιων και προσφύγων

– Κατάργηση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και της ποινικοποίησης των κινητοποιήσεων

– Διαγραφή χρεών προς το κράτος, τις τράπεζες, τους δήμους, τα ταμεία των μακροχρόνια ανέργων, χαμηλοσυνταξιούχων και φτωχοποιημένων στρωμάτων.- Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ. Να πληρώσει το κεφάλαιο για τα κέρδη και την περιουσία του.

– Προγράμματα εργατικής κατοικίας

-Φρένο στην εκτόξευση των ενοικίων και στον διωγμό από τα Airbnb. Διατίμηση και έλεγχος στις αυξήσεις των ενοικίων.

Να μην τους αφήσουμε! Κανένα σπίτι στα χέρια των τραπεζών και των funds. Στέγαση για όλες και όλους!»

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU