Εύη Κουλούρη – Ηράκλειο Αττικής: Νέα γενιά, νέα ματιά, για ένα Ηράκλειο Ανθρώπινη Πόλη

Από τη θέση της υποψήφιας δημοτικού συμβούλου με την παράταξη «Ηράκλειο Ανθρώπινη Πόλη» του Δημάρχου μας, Νίκου Μπάμπαλου, θα ήθελα να αναφερθώ σε αυτήν μου την απόφαση.

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στα Βόρεια Προάστια και το Ηράκλειο Αττικής έγινε από νωρίς για μένα μια «μικρή πατρίδα».

Ο τόπος που αγκάλιασε – και συνεχίζει να αγκαλιάζει -χαρούμενες στιγμές, καρδιοχτύπια, αλλά και τα επαγγελματικά μου βήματα, από τα φοιτητικά μου χρόνια στην εστίαση και στη συνέχεια στη δημόσια εκπαίδευση.

Είναι ο τόπος των ανθρώπων, με τους οποίους έρχομαι καθημερινά σε επαφή, δουλεύοντας πια σαν σύμβουλος κατασκευαστικής εταιρείας και ομίλου επιχειρήσεων εστίασης, είναι φίλοι, συνεργάτες, συγγενείς μου,  ένας τόπος με πολλά πρόσωπα, με χαρακτήρα και ανάγκες, με προβλήματα αλλά και σπουδαίες προοπτικές.

Με την υποψηφιότητά μου θέλω να εκπροσωπήσω στην τοπική αυτοδιοίκηση τους νέους ανθρώπους αλλά και τον καθένα που ονειρεύεται μια πόλη πιο σύγχρονη, ανθρώπινη και πολυπολιτισμική.

Έχω την όρεξη και το όραμα να συμβάλλω στη συνέχιση των έργων που επί δυο τετραετίες σχεδιάζει, παλεύει και πετυχαίνει να υλοποιεί ο Νίκος Μπάμπαλος και οι συνεργάτες του στην σπουδαία τους αποστολή.

Μπορώ να αξιοποιήσω τις γνώσεις από τις ανθρωπιστικές σπουδές μου, την επιμόρφωσή και την πιστοποίηση που έχω στην Πληροφορική, και με την ορμή και τη θέληση της «νέας γενιάς», την καθαρότητα και τη διαφορετικότητα της «νέας ματιάς», να συμμετέχω σε ενέργειες που αφορούν βασικούς πυλώνες για να καταφέρουμε να κάνουμε το Ηράκλειο, την πόλη που ονειρευόμαστε και μας αξίζει. Μπορώ να αναφερθώ συγκεκριμένα:

Στην πολιτιστική εξέλιξη του δήμου μας και την μεταμόρφωσή του σε πόλο έλξης κουλτούρας για όλη την Αθήνα. Ο πολιτισμός είναι στο dna της πόλης μας και μπορούμε να τον αναδείξουμε με πρωτοβουλίες που στοχεύουν:

  • Στην από κοινού συνεννόηση, συνεργασία και συμμετοχή σε αυτό το όραμα των συλλόγων που δραστηριοποιούνται στο Δήμο μας, ώστε με, με επίκεντρο το Κτήμα ΦΙΞ, να γίνουμε πολυπολιτισμικό και πολυσυλλεκτικό κέντρο για όλη την Αθήνα
  • Στο να αποκτήσει το κτήμα το αναψυκτήριο του, το café ή ότι άλλο χρειάζεται ώστε και ο αριθμός των ατόμων που το επισκέπτονται όσο και η μέση χρονική παραμονή τους να αυξηθεί.
  • Στην ανάδειξη, πέρα της αναψυχικής και οικολογικής ταυτότητας του κτήματος, της αξία του ως πάρκο ιστορίας και εθνικής κληρονομιάς.
  • Στην πρόσκληση θιάσων, συγκροτημάτων, παραδοσιακών μουσικών, καλλιτεχνών, εικαστικών, δημιουργών του πνεύματος και του πολιτισμού σε θεματικές βραδιές-εκδηλώσεις αφιερωμένες στα αντίστοιχα κοινά.

Επίσης, μπορούμε να επικεντρωθούμε σε δράσεις  που θα επιτρέψουν στο Ηράκλειο να αποκτήσει προοπτική βιωσιμότητας, με πράσινους πνεύμονες για τους κατοίκους και μέτρα προστασίας για κατοικίδια και αδέσποτα ζώα, όπως:

  • Την αύξηση της μέριμνας για τις δομές, τα καταφύγια και τις φιλοζωικές οργανώσεις του Δήμου μας, την ανάληψη από τις υπηρεσίες του δήμου της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των αδέσποτων ζώων, και σε συνεργασία με τις κλινικές μικρών ζώων και τα κτηνιατρεία που λειτουργούν στις γειτονιές μας να προχωρήσουμε στην στείρωσή τους.
  • Την παροχή κινήτρων στους δημότες μας για ανακύκλωση με τοποθέτηση περισσότερων τέτοιων κάδων στις συνοικίες μας
  • Τη συνέχιση των αναπλάσεων πρασίνου, με δημιουργία πάρκων, μεγάλων και τσέπης και τη μετατροπή εγκαταλελειμμένων οικοπέδων, συγκροτημάτων και αναξιοποίητων δημοτικών εκτάσεων σε έργα πνοής για τον τόπο και τον άνθρωπο.
  • Την επέκταση του οικολογικού δημοτικού φωτισμού με χρήση καθαρής ενέργειας και οικολογικών συστημάτων ώστε να εξοικονομηθούν χρηματικοί και ανθρώπινοι πόροι.

Τέλος, σημαντική είναι και η πορεία ψηφιακής μετάβασης του δήμου μας, ώστε το Ηράκλειο να μετασχηματιστεί σε μια «έξυπνη» πόλη, συμβατή με τις νέες τεχνολογίες και τις εφαρμογές πληροφορικής που απλοποιούν διαδικασίες και διευκολύνουν τους δημότες στην καθημερινότητά τους. Κινήσεις σε αυτό το πλαίσιο είναι:

  • Η ανάπτυξη της ψηφιοποίησης των δημοτικών υπηρεσιών, ώστε η εξυπηρέτηση των πολιτών να απλοποιηθεί και να γίνει ταχύτερη, με λιγότερη γραφειοκρατία και ταλαιπωρία για όλους.
  • Η δημιουργία εφαρμογής (application) επικοινωνίας του δημότη με τη Δημοτική αρχή και η ανάπτυξη της σχέση αλληλεπίδρασης κατοίκου με την τοπική Αυτοδιοίκηση.
  • Η επέκταση του επιδοτούμενου προγράμματος WIFI4EU της Ευρωπαϊκής Ένωσης που χάρη σε αυτό μπορούμε να δώσουμε δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο σε πολλά περισσότερα σημεία και φυσικά κατοικίες.

Η πρόσκληση του Νίκου Μπάμπαλου για να συμμετέχω στις δημοτικές εκλογές στο πλευρό του σημαίνει για εμένα μεγάλη τιμή και αίσθημα ευθύνης. Και με αυτήν την ευθύνη, σε περίπτωση που με επιλέξετε για την ψήφο σας, θα προσφέρω σε κάθε μια από τις παραπάνω προσπάθειες. Πάντα ως «νέα γενιά», με «νέα ματιά» στο μέλλον που όλοι θέλουμε.

 

Η Εύη Κουλούρη είναι υποψήφια δημοτική σύμβουλος της παράταξης του Δημάρχου Νίκου Μπάμπαλου, «Ηράκλειο Ανθρώπινη Πόλη»

και σύμβουλος κατασκευαστικής εταιρείας και ομίλου επιχειρήσεων εστίασης.

 

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU