ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛΛ Ηρακλείου Αττικής: Ανακοίνωση για την απόκτηση του Κτήματος Φιξ από τον Δήμο Ηρακλείου Αττικής

Με ικανοποίηση και ιδιαίτερη χαρά πληροφορηθήκαμε την απόκτηση του Κτήματος ΦΙΞ από τον Δήμο Ηρακλείου Αττικής. Πρόκειται για έναν μοναδικό πνεύμονα πρασίνου εντός αστικού ιστού, εκτάσεως 28 στρεμμάτων, που βρίσκεται μεταξύ των Δήμων Ηρακλείου, Πεύκης-Λυκόβρυσης και Μεταμόρφωσης. Και οποίος πλέον παραδίδεται στους δημότες του Ηρακλείου και όχι μόνο φυσικά. Πολύ σύντομα θα μπορούμε να απολαμβάνουμε τον περίπατο με τους οικείους μας σε έναν χώρο εξαιρετικής ομορφιάς αλλά και μεγάλης ιστορίας.

Η πρώτη απόφαση για την απαλλοτρίωση του Κτήματος ΦΙΞ ελήφθη από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ηρακλείου το 1984 επί δημαρχίας Γιώργου Ηλιακόπουλου. Από τότε όλες οι δημοτικές αρχές που ακολουθήσαν κατέβαλαν πολλές προσπάθειες για την απόκτησή του, ωστόσο κυβερνητικές αβλεψίες για 38 χρόνια δεν επέτρεψαν να αγοραστεί το Κτήμα με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Για το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής η ύπαρξη δημόσιων χώρων πρασίνου μέσα στις πόλεις είναι μια βασική προτεραιότητα. Θα πρέπει οι δημοτικές αρχές, με τη συνδρομή του κράτους, να διαμορφώνουν βιώσιμες πόλεις, που θα είναι ανθεκτικές στις κλιματικές κρίσεις και στις υγειονομικές απειλές, αλλά και να μεριμνούν για την ποιότητα ζωής των δημοτών τους. Στο πλαίσιο, αυτό θα είμαστε πάντοτε αρωγοί σε δράσεις επέκτασης των δημόσιων χώρων και περιβαλλοντικής αναβάθμισης των πόλεων.

Αξίζουν, επομένως, πολλά συγχαρητήρια στη δημοτική αρχή για τη συγκεκριμένη ενέργεια, η οποία πράγματι αποτελεί ένα ορόσημο για τη βελτίωση της ζωής όλων των Ηρακλειωτών, αλλά και των κατοίκων των όμορων δήμων.

 

 

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU