Λαϊκή Συσπείρωση Ν.Ιωνίας: Η δια περιφοράς μοιρασιά 272 ωρών εργασίας σε 44 σχολικές καθαρίστριες

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ καταγγέλλει την τακτική  της δημοτικής αρχής της  κ. Θωμαϊδου να φέρει, σε δια περιφοράς συνεδρίαση την Παρασκευή 28 Ιουλίου 2023, ως θέμα λήψης απόφασης την πρόσληψη 44 σχολικών καθαριστριών,  με πρόσκληση την ίδια μέρα στις 9.30 π.μ. και με λήξη  για την απάντηση των δημοτικών συμβούλων στις 11.00 π.μ. !!

Η συγκεκριμένη ενέργεια υποκρύπτει τη σκοπιμότητα της δημοτικής αρχής να μη συζητηθεί ουσιαστικά το πρόβλημα της τεράστιας έλλειψης σχολικών καθαριστριών. Ενώ η σχετική απόφαση για προσλήψεις   από το υπουργείο εσωτερικών κοινοποιήθηκε  προς  τις  δημοτικές αρχές από τις 21/07/23  και τη Δευτέρα 24/07/23  πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, η δημοτική αρχή δεν μπήκε στον κόπο να το εισηγηθεί ούτε ως έκτακτο θέμα  εκτός Ημερήσιας Διάταξης !!!

Ο λόγος είναι προφανής :  Οι 44 καθαρίστριες ( 40 πλήρους και 4 μειωμένου ωραρίου – 3ώρες η κάθε μία ),  από τα μέχρι τώρα δεδομένα, δεν επαρκούν να καλύψουν τις οξυμένες ανάγκες της καθαριότητας των σχολείων, κάτι που και το Υπουργείο Εσωτερικών,  εμμέσως πλην σαφώς,  το παραδέχεται  αφού αφήνει το περιθώριο  για μέχρι  91 προσλήψεις !!

Η μεγάλη απάτη της πολιτικής του Υπουργείου και της κυβέρνησης της Ν.Δ,  είναι ότι η έγκριση για  προσλήψεις αφορά για εργασία συνολικά 272 ωρών !! Πράγμα που σημαίνει ότι όσες περισσότερες προσλήψεις γίνουν , τόσες λιγότερες ώρες δουλειάς αντιστοιχούν για κάθε εργαζόμενο, άρα όλο και μικρότερο μεροκάματο. Με  την ίδια λογική η Δημοτική Αρχή  θα μπορούσε να μας φέρει εισήγηση για την πρόσληψη 80 εργαζομένων με ωράριο εργασίας 3,25 ώρες για τον  καθένα!!  Και φυσικά το συνολικό κονδύλι πληρωμής να παραμείνει  το ίδιο.

Η κα Θωμαϊδου πιστή στην κεντρική πολιτική κατεύθυνση της Ε.Ε, όλων των μέχρι τώρα  κυβερνήσεων, των κομμάτων και των δημοτικών παρατάξεων που επίσης την αποδέχονται, αποφασίζει  μία έκτακτη και βιαστική δια περιφοράς απόφαση ψάχνοντας συνενόχους στην πολιτική της επιλογή χωρίς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο.

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ παλεύει για τον διορισμό μόνιμου προσωπικού με πλήρη δικαιώματα  για την κάλυψη όλων των πραγματικών σύγχρονων κοινωνικών αναγκών και τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.  Γι΄ αυτό και δεν συμμετέχει σε δια περιφοράς  συνεδριάσεις ειδικά  σε όσες στρέφονται ενάντια σε εργασιακά δικαιώματα και αφορούν την υγεία και την ασφάλεια των  παιδιών μας .

                                                                                                      ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ   28/07/23

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU