Συμβάντα με την Βάντα: Μήνυμα 112 – Εκκενώστε άμεσα προς Ζιμπάμπουε

Συμβάντα με τη Βάντα***«Είμαστε σε πόλεμο», το ‘πε και δεν τον πιστεύαμε. Νομίζαμε πως ξέθαψε τις παπάτζες του κορονοϊού

***Ε, όταν άρχισαν να σκάνε οι μπομπάρδες στη Νέα Αγχίαλο και να απομακρύνονται και τα F16 μες τις στρακαστρούκες, πειστήκαμε. Είμαστε σε αυτο-πόλεμο.

***(Τρομάρα μας που θέλουμε και F35. Πού θα τα φυλάξετε βρε, στην πιλοτή του Μπέου ή θα τους βάλετε καμιά έξυπνη σίτα γύρω-γύρω;)

***Αααχ…

***Πάνε τα παλικαράκια οι σμηναγοί, πάει κι ο τσομπανάκος ήτανε, μαζί κι άλλα δυο ανθρωπάκια, πάνε και τα ελαφάκια, πάνε και τα δεντράκια, πάνε και τα σπιτάκια…

***Μαύρισε ο ουρανός, μαύρισε η καρδιά, μαύρισε ο τόπος, μόνο τα γένια του Κούλη ασπρίσανε (δεν προλαβαίνει να τα ξουρίσει, he’ s very, very busy μ’ αυτά τα megafires –άσε που ‘χε να αποκαταστήσει εκλογικά και τους απόδημους!)

*** Κ. Μητσοτάκης 07/07/23: «Θα συντελεστεί πραγματικά μια κοσμογονία ως προς τα μέσα τα οποία θα έχουμε στη διάθεσή μας, για την αντιμετώπιση όλων των κρίσεων που η κλιματική αλλαγή προκαλεί, με σημαντικότερες, βέβαια, τις δασικές πυρκαγιές».

***Μούσια η κοσμογονία. Κάτι μούσια να! Σαν των τριών ιεραρχών.

***Εντάξει, ζωές δεν χάθηκαν (όχι πολλές, τουλάχιστον) να το πούμε αυτό. Το 112 λειτούργησε. Α, όλα κι όλα… Μη σου πω παραλειτούργησε.

***Αυτό με το 112 πάντως θέλει μια προσοχή, έτσι; Δηλαδή άντε να φύγω αλλά να ‘ρθεις εσύ με τα μέσα και τους ανθρώπους σου να μου προστατέψεις το βιος.

*** Άμα είναι να φύγω και να γίνει κάρβουνο, μόνο και μόνο για να σώσεις το επικοινωνιακό σου τομάρι «Τα κάναμε όλα τέλεια, σώσαμε ζωές με το 112 και τις εκκενώσεις, θυμηθείτε τι έγινε στο Μάτι», θα το φάει το μπλοκ το νουμεράκι, επιτελικά νούμερα.

***Δώδεκα μέρες καίγεται η Ρόδος. Σήμερα, οι φωτιές είναι σε ύφεση αλλά και ποιος να εφησυχάσει; Κι αν αλλάξουν τα μποφόρ;

***Μα και όταν σβήσουν σου λέω εγώ, πώς θα μαζευτεί αυτή η καταστροφή; Κι ας είναι σκυλιά του Κατσαντώνη οι κάτοικοι με θεριεμένη την ατομική ευθύνη.

***Κι αν έχουνε να πούνε μια καλή κουβέντα οι τουρίστες γι’ αυτούς έχουν να την πούνε, πώς ταΐστηκαν, πώς ποτίστηκαν, πως κοιμήθηκαν, πώς φυγαδεύτηκαν…

***Τώρα βέβαια το αν θα ξανάρθουν είναι μια άλλη ιστορία. Γιατί δεν φτάνει η ατομική ευθύνη χρειάζεται κι η κρατική…

***Πώς αφήνεις να σου καεί η… ναυαρχίδα του ελληνικού τουρισμού; Κάτι δεν κάνεις καλά… κάτι δεν κάνεις καθόλου καλά και αυτό βγαίνει και στο τουριστικό κοινό, δεν είναι τίποτις κουτόφραγκοι.

***Ένα σκασμό εκατομμύρια δώσαμε για rafal να προστατευτούμε απ’ τους… Τούρκους, πάρε δυο λιγότερα και δώσ’ τα σε πυροσβεστικά να προστατευτούμε απ’ τις φωτιές.

***(Πιο μεγάλο ηλικιακά κι απ’ τους δυο πιλότους του μαζί ήταν το canadair που έπεσε στην Κάρυστο. Τι δεν καταλαβαίνουμε εδώ πέρα;)

***Και κάντε και καμιά πρόσληψη πυροσβέστη. Ξεζουμιστήκανε οι άνθρωποι, καλά να ‘ναι.  Έτσι κι αλλιώς τώρα που θα πηγαίνουν και στο ΕΚΑΒ! Πολυεργαλεία, δεν θα πάνε τσάμπα τα λεφτά!

***(Γεια σου ρε Χρυσοχοίδη επιτελικέ με τη μάνικα!)

***Λαϊκίζω; Ε, τι να κάνεις… Πόση αν(τ)οχή να δείξω;

***Είπαμε ενός μήνα κυβέρνηση, παρέλαβε καμένη γη… απ’ την προηγούμενη αλλά μην την αυγατίσει κιόλας.

***Να βρει κάτι κι ο διάδοχος Κωνσταντίνος!

***(Ε, τι; τσάμπα θα ψηφίζουν οι απόδημοι;)

***Επί του πιεστηρίου: Καλέ παραιτήθηκε ο Μηταράκης ο Προ.Πο. ένεκα τον τσακώσανε να κάνει διακοπές ενώ καιγόταν η χώρα;

***Καλά, ο Πατούλης χόρευε την ίδια ώρα το «Βρέχει φωτιά στη στράτα μου»!, ενώ ο Βορίδης στη Ζαχάρω κάτι λαϊκοπόπ… Σιγά δα…

***(Φτου! Πάνε τα αλόγατα!)

 

Να σώσουμε οτιδήποτε αν σώζεται

Βάντα Κακιοπούλου

 

ΥΓ: Κουράγιο στις οικογένειες που θρηνούν τα παλικάρια που έπεσαν στο καθήκον μα και τα άλλα θύματα της φωτιάς. Καλή δύναμη σε όσους πρέπει να ξαναχτίσουν τις ζωές τους. Θα είμαστε δίπλα τους.

 

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU