Λαϊκή Συσπείρωση Νέας Ιωνίας: “Απλόχερα χρήματα από τη δημοτική αρχή για έργα”

Με την πλάτη στον τοίχο βρέθηκε η κα Θωμαϊδου στις επίμονες ερωτήσεις και προτάσεις  των δημοτικών συμβούλων της ΛΑΪΚΗΣ  ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ  στη συνεδρίαση της Δευτέρας 24/07/23.

  • Σχετικά με τον λίθο που τοποθετήθηκε στο πεζοδρόμιο της πλατείας Αγίων Αναργύρων, στα πλαίσια των 100 χρόνων από την ίδρυση της πόλης και το τεράστιο ποσό των 000 ευρώ που δαπανήθηκε για το έργο.

Κάτω από τις επίμονες ερωτήσεις της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ  αναγκάστηκε να ομολογήσει  ότι όχι μόνο έγιναν  έργα στον περιβάλλοντα χώρο της εκκλησίας των Αγίων Αναργύρων και άλλα που δεν προέβλεπε η μελέτη, αλλά  και  ότι δαπάνησε το πρωτοφανές  ποσό των 74.000 ευρώ χωρίς να έχει υπογράψει καμιά σύμβαση !!!  ( Τα ¨εγκαίνια ¨ έγιναν το Σάββατο 1η Ιουλίου ενώ η σχετική σύμβαση υπογράφηκε στις 24 ΙΟΥΛΙΟΥ, για ποιο έργο άραγε 😉 . Να  υπενθυμίσουμε ότι η δημοτική αρχή δαπάνησε άλλες 100.000 ευρώ περίπου για την εκδήλωση  που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Στάδιο της Ν. Ιωνίας για τον ίδιο λόγο. Κατά τα άλλα παιδικές χαρές , πλατείες  , παιδικοί σταθμοί και Αθλητικοί χώροι ρημάζουν.

 

Είναι προφανές ότι πρόκειται για παράνομη ενέργεια που την αποκλειστική ευθύνη έχει      η Δήμαρχος κα. Θωμαϊδου  αλλά και όλοι οι Δημοτικοί της Σύμβουλοι  γιατί  είναι συνένοχοι              και συμμέτοχοι σε παράνομη πράξη την οποία γνώριζαν και δεν έκαναν τίποτα για να την εμποδίσουν.  Ιδιαίτερα  ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών  και  Πρόεδρος της  Οικονομικής Επιτροπής κ. Αριστείδης Χατζησαββίδης που είναι υπεύθυνος  και για τις πληρωμές … .

Πρόκειται , για μια ακόμα φορά, για πολύ σοβαρές  οικονομικές παραβάσεις που αφορούν τη διαχείριση δημόσιου χρήματος οι οποίες πρέπει να ελεγχθούν. 

 

  • Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ Ν. ΙΩΝΙΑΣ στο ίδιο Δημοτικό Συμβούλιο στις 24/7/2023 μετά το γεγονός της ηλεκτροπληξίας που υπέστη  ο μικρός μαθητής στην Πλατεία  ΜΑΚΕΛΑΡΑΚΗ  κατήγγειλε τις εγκληματικές παραλήψεις της  Δημοτικής Αρχής Θωμαϊδου και έφερε ως θέμα στο Δ.Σ: « ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ  ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΑΡΩΝ, ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΚΑΙ ΧΩΡΩΝ ΑΘΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΧΗΣ»  προτείνοντας συγκεκριμένα μέτρα ασφάλειας για ψήφιση  ώστε να δεσμευθεί η Δημοτική:

– Να ελεγχθούν όλες οι ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις και τα μέτρα ασφαλείας , ιδιαίτερα σε παιδικές χαρές , πλατείες , σχολικές μονάδες και χώρους άθλησης.

– Να αποκατασταθούν όλες οι παιδικές χαρές του δήμου και τα απαραίτητα έργα αποκατάστασης στο στάδιο , το κλειστό γυμναστήριο και  όλους τους χώρους άθλησης και αναψυχής.

– Να ολοκληρωθούν επιτέλους μετά από μήνες καθυστέρησης οι επισκευές και τα έργα συντήρησης που ξεκίνησαν πέρυσι το καλοκαίρι στους παιδικούς σταθμούς.

– Να αξιοποιηθούν οι καλοκαιρινοί μήνες που είναι κλειστά τα σχολεία για να γίνουν οι αναγκαίες συντηρήσεις σε σχολικά κτίρια και αυλές.

ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΥΤΕΣ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΘΩΜΑΪΔΟΥ ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΝΑ ΤΙΣ ΨΗΦΙΣΕΙ ΑΠΕΧΟΝΤΑΣ !!!

 

  • Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ Ν. ΙΩΝΙΑΣ έφερε επίσης για συζήτηση – απόφαση ένα ακόμη θέμα που αφορούσε τον αποκλεισμό από τη διοίκηση  του ΚΕΒΡΕΦΟ των 64 παιδιών από τους βρεφονηπιακούς σταθμούς επειδή υπήρχαν ¨ λάθη ¨ και ¨παραλήψεις ¨στις σχετικές αιτήσεις που υπέβαλαν οι γονείς τους  και η Δημοτική Αρχή αντί να τους ειδοποιήσει έγκαιρα για να προβούν σε διορθώσεις – συμπληρώσεις προτίμησε να τους ανακοινώσει, ένα μήνα μετά  την έκδοση των  αποτελεσμάτων, τον αποκλεισμό τους.

Κάτω από διαμαρτυρίες για την απαράδεκτη μεθόδευση και την πίεση που άσκησαν ο Σύλλογος Γονέων των παιδιών και βρεφών, η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ  και η εκπρόσωπος             των εργαζομένων στο Δ.Σ , αναδιπλώθηκαν και το Δ.Σ του ΚΕΒΡΕΦΟ αποφάσισε μετά την έκδοση των προσωρινών αποτελεσμάτων να δώσει τρεις ημέρες χρονικό περιθώριο στους γονείς να κάνουν ενστάσεις.

Στην πρόταση της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΠΣΠΕΙΡΩΣΗΣ να ειδοποιηθούν με email οι 64 γονείς για να υποβάλουν εγκαίρως τις ενστάσεις τους,  αφού την επόμενη μέρα του Δημοτικού Συμβουλίου δηλαδή 25/7/2023  θα ανακοινώνονταν οι προσωρινοί πίνακες, « Ο ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΔΗΜΟΣ»               που γι΄ αυτό τον σκοπό έχουν δαπανηθεί χιλιάδες ευρώ, απάντησε δια της Δημάρχου και της προέδρου του ΚΕΒΡΕΦΟ ότι δεν προλαβαίνουν να τα στείλουν γιατί δεν έχουν προσωπικό !!! ΤΟΣΟ ΑΝΕΥΘΥΝΟΙ !

 

Αγαπητοί συνδημότες

Τέτοια «υπεύθυνη» πολιτική από την παρούσα δημοτική αρχή  καλούνται οι δημότες να επιβραβεύσουν !!  Φιλοδοξίες βέβαια να εφαρμόσουν την ίδια στρατηγική με διαφορετικό περιτύλιγμα έχουν τόσο ο κ. Μανούρης όσο και ο νεοφώτιστος Κ. Χριστοδούλου που έχει τις λύσεις στο τσεπάκι. ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΠΑΣΟΚ ΜΕ ΜΠΟΛΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΑΠΟ Ν.Δ  και επιχειρηματίες που  φιγουράρουν είτε στις συγκεντρώσεις τους  είτε στα ψηφοδέλτιά τους.

 

Ο λαός της Ν. Ιωνίας , οι εργαζόμενοι της πόλης , οι νέοι και οι νέες , το σύνολο των κατοίκων τιμούν τα 100 χρόνια από την ίδρυση της πόλης , τιμούν την ιστορία της που είναι δεμένη με αμέτρητους αγώνες  και θυσίες και στις επικείμενες δημοτικές εκλογές ενισχύουν   τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ  με υποψήφιο Δήμαρχο τον ΠΕΤΡΟ ΑΛΕΠΗ για δημοτική αρχή αγωνιστική και πραγματικά διεκδικητική.

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU