Κέλλυ Παπαϊωάννου – Λαϊκή Συσπείρωση Ηρακλείου Αττικής: Ανακοίνωση για την ημέρα των αγιασμών στα σχολεία

Εκ μέρους του ψηφοδελτίου της Λαϊκής Συσπείρωσης Ηρακλείου Αττικής, καλή δύναμη και καλή σχολική χρονιά σε όλους τους μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς. Η σημερινή μέρα του αγιασμού είναι μια καλή ευκαιρία να συνομιλήσουμε με όλους σας για τα πραγματικά προβλήματα των σχολείων, και όχι να (αυτο)φωτογραφηθούμε για να δηλώσουμε μια τυπική παρουσία.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση, οργώσαμε κυριολεκτικά τα σχολεία τις προηγούμενες μέρες, και το ίδιο θα κάνουμε και τις επόμενες, με στόχο να οργανώσουμε την πάλη της εκπαιδευτικής κοινότητας στις δύσκολες μέρες που έρχονται.

Δε συμβιβαζόμαστε να γίνει “κανονικότητα” το σχολείο όπου πέφτουν σοβάδες στα κεφάλια των μαθητών, που λειτουργεί δίπλα σε σωρούς από μπάζα, που του λείπουν εκπαιδευτικοί, που δέχεται κάθε χρόνο δεκάδες αναπληρωτές, εκεί που όλοι οι εκπαιδευτικοί θα έπρεπε να έχουν μόνιμη και σταθερή σχέση εργασίας, για να αφοσιωθούν στο σύνθετο έργο τους.

Δε συμβιβαζόμαστε με την “κανονικότητα” που κυβέρνηση και λοιπές παρατάξεις θέλουν να επιβάλουν στα ειδικά σχολεία, με τις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό, με απουσία νοσηλευτών, σχολίατρων, μέσων μεταφοράς, ειδικού προσωπικού, δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών με αναπηρία.

Στις δύσκολες μέρες που ζούμε, το ελπιδοφόρο είναι ότι οι μαθητές καταστρώνουν σχέδια για το μέλλον, οι γονείς δεν παραιτούνται από την ανάγκη να μορφωθούν τα παιδιά τους, οι εκπαιδευτικοί το παλεύουν παρά τις αντιξοότητες.

Η Λαϊκή Συσπείρωση σε Δήμο και Περιφέρεια θα βρίσκεται δίπλα στους αγώνες της εκπαιδευτικής κοινότητας για να μη βρίσκει κανείς εμπόδια μπροστά στην ανάγκη για μόρφωση, για δημιουργία. Για να έχουμε όλοι μας ασφαλή σχολεία και σύγχρονη και ολόπλευρη γνώση.

Και μέσα στα σχολεία, η σπίθα που σιγοκαίει μπορεί να γίνει λάμψη για να φωτίσει τα σκοτάδια των καιρών.

Καλή σχολική χρονιά με δύναμη και αλληλεγγύη.

 

Παπαϊωάννου Κέλλυ, επικεφαλής Λαϊκής Συσπείρωσης Ηρακλείου Αττικής

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU