Λαϊκή Συσπείρωση Ηρακλείου Αττικής: «Με την πρώτη σταγόνα της βροχής…»

Για άλλη μια φορά, ζήσαμε και στο Ηράκλειο ένα θρίλερ με τη νεροποντή της 26ης Σεπτεμβρίου, που σκηνοθέτης του είναι η πολιτική εξυπηρέτησης της κερδοφορίας των μεγαλοεργολάβων, μεγαλοξενοδόχων και λοιπών. Είναι η πολιτική των κυβερνήσεων διαχρονικά, των δημοτικών και περιφερειακών αρχών διαχρονικά, που αφήνει ανυπεράσπιστες τις ζωές, τις ανάγκες και το βιός μας. Την ίδια στιγμή, όλοι αυτοί, συντονισμένα και επιτελικά, χρηματοδοτούν με τεράστια ποσά, βγαλμένα από τον ιδρώτα του λαού, τις «αναπλάσεις» και τα έργα για το κεφάλαιο, ενώ τα λαϊκά νοικοκυριά στενάζουν. Είναι η πολιτική που έκαψε τα δάση και τα χωριά, έπνιξε τη Θεσσαλία, έβαλε τα θεμέλια για το έγκλημα των Τεμπών, το έγκλημα του 35χρονου ΑμΕΑ στον Πειραιά, που οπλίζει την ασυδοσία του κάθε μεγαλοεργοδότη για να θρηνεί ο λαός μας 2 νεκρούς εργαζόμενους κάθε βδομάδα…

Πιο συγκεκριμένα, σήμερα το πρωί οι κάτοικοι του Ηρακλείου αντίκρισαν μια κεντρική πλατεία πλημμυρισμένη, με τα φερτά υλικά και τα χώματα να έχουν αποκλείσει κυριολεκτικά την πρόσβαση στο σταθμό του ΗΣΑΠ. Λάσπες παντού, καλώδια «ξεκοιλιασμένα» που επισείουν σοβαρό κίνδυνο ηλεκτροπληξίας περαστικών, το μισό Ηράκλειο χωρίς ρεύμα, βυθισμένο στο σκοτάδι από το προηγούμενο βράδυ. Πρόκειται για την ίδια πλατεία της οποίας η «ανάπλαση» ολοκληρώθηκε από εργολάβο το καλοκαίρι, με σοβαρότατες ελλείψεις, όπως αποδεικνύεται, στις υποδομές και στην ποιότητα υπηρεσιών που θα έπρεπε να διασφαλίζει. Αποτέλεσμα αυτού είναι η σημερινή εικόνα μετά την νεροποντή, ενώ η δημοτική αρχή έχει φορτώσει στις αποψιλωμένες υπηρεσίες και στους εξουθενωμένους κυριολεκτικά εργαζόμενους στα τεχνικά έργα τον καθαρισμό της από τις λάσπες και το συμμάζεμα, στην πραγματικότητα, των κακοτεχνιών του εργολάβου.

Ό,τι και να κάνει η δημοτική αρχή, όσες μάνικες και να βγάλει σήμερα, δεν μπορεί να ξελασπώσει, να κρύψει ή να εξωραΐσει την πολιτική που ταΐζει εργολάβους, χωρίς κανένα έλεγχο στα έργα που παραδίδονται, στα χρονοδιαγράμματα που δεν τηρούνται, στις ρήτρες που υπογράφονται και δεν επιβάλλονται ποτέ στους ιδιώτες κατασκευαστές.

Το ίδιο χιλιοπαιγμένο έργο αντικρίσαμε και στο 1ο Γυμνάσιο, στο ανακαινισμένο μάλιστα τμήμα του, όπου ο εργολάβος δε θεώρησε σκόπιμο να αλλάξει τους παμπάλαιους ηλεκτρολογικούς πίνακες, με αποτέλεσμα να υπάρχει κι εκεί σοβαρός κίνδυνος ηλεκτροπληξίας στους μαθητές και εκπαιδευτικούς

Ο κάτοικος του Ηρακλείου ένα μόνο συμπέρασμα μπορεί να βγάλει από αυτήν την κατάσταση: όσο η πολιτική που εφαρμόζουν οι δημοτικές και περιφερειακές αρχές, μαζί με τις κυβερνήσεις τους, θυσιάζει την ασφάλεια και τις ανάγκες μας για τα κέρδη, τόσο θα μεγαλώνει το χάσμα ανάμεσα στις δυνατότητες της επιστήμης, της τεχνικής του 21ου αιώνα και σε αυτό που βιώνουμε στην καθημερινότητά μας στη γειτονιά, στη δουλειά, στο σχολείο.

Βάζουμε στο επίκεντρο τα ζητήματα της αντιπλημμυρικής – αντισεισμικής προστασίας, της σχολικής στέγης, της Υγείας, των απορριμμάτων, του Αθλητισμού, των ελεύθερων χώρων, των υποδομών που έχει ανάγκη ο λαός και όχι οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι.

Να φύγουν τώρα οι εργολάβοι από κάθε λειτουργία και υπηρεσία του Δήμου. Τα έργα υποδομών, το πράσινο, τα σχολεία, τις πλατείες, τα έχουμε πληρώσει μέσα από τη φορολογία, κρατική και δημοτική. Θέλουμε να καταλήγουν σε έργα σύγχρονα, ποιοτικά, βασισμένα στην ανάγκη μας για μια άνετη, σύγχρονη ζωή και όχι στις τσέπες των εργολάβων. Θέλουμε εργαζόμενους στο Δήμο με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, με επάρκεια στον αριθμό και στον εξοπλισμό τους, για να μην εξοντώνονται, να μην παίζουν τη ζωή τους καθημερινά κορώνα γράμματα.

Στις 8 Οκτωβρίου, βάζουμε ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ. Ψηφίζουμε παντού Λαϊκή Συσπείρωση

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU