Η Λαϊκή Συσπείρωση στο Δημοτικό Συμβούλιο για το 6ο δημοτικό σχολείο

Κύριε πρόεδρε, στην προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου καταθέσαμε ερώτηση για τα προβλήματα του προαύλιου χώρου του 6ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Ιωνίας Αττικής, σύμφωνα με το έγγραφο που έχει αποστείλει εδώ και καιρό, ο σύλλογος γονέων του συγκεκριμένου σχολείου το οποίο υπογράφουν και οι γονείς και κηδεμόνες των μαθητών, ζητώντας μάλιστα να συμπεριληφθεί ως ξεχωριστό θέμα ημερήσιας διάταξης σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Νέας Ιωνίας, σε ώρα κατά την οποία θα μπορούν να παραβρεθούν και οι ίδιοι, για τις άμεσες ενέργειες της δημοτικής αρχής σε ό,τι αφορά την εξομάλυνση του προαύλιου χώρου του σχολείου, με επίστρωση της ασφάλτου με κατάλληλο αντιολισθητικό υλικό.

 

Επειδή δεν πήραμε σαφείς απαντήσεις και δεσμεύσεις στις ερωτήσεις που καταθέσαμε και επειδή πρόκειται για ένα θέμα το οποίο αφορά  τη σωματική ασφάλεια και τη σωματική ακεραιότητα των παιδιών η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ζητά να συμπεριληφθεί το παρακάτω αίτημα του συλλόγου γονέων ως εισήγηση στην επικείμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ν. Ιωνίας ως θέμα συζήτησης και λήψης απόφασης στην Ημερήσια Διάταξη.

ΓΙΑ  ΤΗ   ΛΑΪΚΗ  ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

Κ. ΚΑΤΙΜΕΡΤΖΟΓΛΟΥ -Π.ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ -Θ.ΧΑΜΑΛΙΔΗΣ- ΕΛ. ΜΠΟΤΖΙΟΛΗ -ΑΛ.ΜΑΤΘΑΙΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

6ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ

 

ΚΕΙΜΕΝΟ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ

 

Θέμα : για την εξομάλυνση του προαύλιου χώρου του σχολείου και άλλα μέτρα ασφάλειας.

 

Προς:

  1. Δήμο Νέας Ιωνίας – Γραφείο Δημάρχου
  2. Δήμο Νέας Ιωνίας – Τμήμα Παιδείας
  3. Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου – Δημοτικούς Συμβούλους

 

Με το παρόν κείμενό μας, οι υπογράφοντες γονείς και κηδεμόνες μαθητών του 6ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Ιωνίας Αττικής ζητάμε τις άμεσες ενέργειές σας για την εξομάλυνση του προαύλιου χώρου του σχολείου, με επίστρωση της ασφάλτου με κατάλληλο αντιολισθητικό υλικό, καθώς το προαύλιο στην κατάσταση που βρίσκεται εδώ και χρόνια, η οποία επιδεινώνεται διαρκώς, αποτελεί εστία ατυχημάτων.

 

Η εξομάλυνση του προαυλίου αποτελεί χρόνιο και πάγιο αίτημα των Διευθύνσεων του σχολείου και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, που έχει τεθεί μεταξύ άλλων με αλλεπάλληλες επιστολές προς τον Δήμο, σε δια ζώσης συναντήσεις και σε Σχολικά Συμβούλια παρουσία εκπροσώπων του Δήμου.

 

Πρόκειται για ένα θέμα μεγάλης σημασίας για τη σωματική ασφάλεια και την υγεία των παιδιών μας. Κάθε έτος που περνά προχωρά ακόμα περισσότερο η φθορά του ήδη ακατάλληλου προαυλίου. Η κατάσταση αυτή οδηγεί σε αυξημένες πτώσεις μαθητών και σε σοβαρότερους τραυματισμούς, κατάγματα και κακώσεις των παιδιών που πέφτουν και χτυπάνε, στη διάρκεια των διαλειμμάτων καθώς και στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής.

 

Με βάση τα παραπάνω ζητάμε:

– Την εξομάλυνση του προαύλιου χώρου με κατάλληλο αντιολισθητικό υλικό

– Την αντίστοιχη διαγράμμιση των σχολικών γηπέδων

– Τον εξονυχιστικό έλεγχο σε σημεία που μπορούν να αποτελέσουν εστίες κινδύνου και τις αναγκαίες παρεμβάσεις για την ασφαλή πρόσβαση μαθητών, εκπαιδευτικών και εργαζομένων του σχολείου στο σχολικό πάρκο και τους άλλους εξωτερικούς χώρους  και  εσωτερικούς χώρους του σχολείου (βάσει των γραπτών αιτημάτων που έχουν κατατεθεί από τη Διεύθυνση του σχολείου και τον Σύλλογο Γονέων).

– Τα παραπάνω να συμπεριληφθούν ως ξεχωριστό θέμα ημερήσιας διάταξης σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Νέας Ιωνίας, σε ώρα κατά την οποία θα μπορούν να παραβρεθούν και γονείς του σχολείου

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU