Λαϊκή Συσπείρωση Νέας Ιωνίας: Ανακοίνωση για το εκλογικό επίδομα των σχολικών καθαριστριών

ΝΑ ΠΑΡΘΕΙ ΠΙΣΩ Η ΑΔΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΩΝ/ΣΤΡΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ

Είναι γνωστό ότι σε κάθε εκλογική διαδικασία σχεδόν όλα τα σχολεία μετατρέπονται σε εκλογικά κέντρα.

Προκειμένου τα σχολεία να παραδοθούν ξανά καθαρά και έτοιμα για χρήση από μαθητές και εκπαιδευτικούς, απαιτείται ένας τεράστιος όγκος εργασίας από τους καθαριστές/καθαρίστριες.

Το Υπουργείο Εσωτερικών καλεί τους συμβασιούχους στην καθαριότητα των σχολείων να παραδώσουν τα σχολεία καθαρά, μετά την εκπαιδευτική διαδικασία πριν τις εκλογές.   Παράλληλα, απαιτεί από τους ίδιους να τα παραδώσουν καθαρά μετά την εκλογική διαδικασία για να συνεχιστεί η εκπαιδευτική λειτουργία τους.

Παρά ταύτα, το Υπουργείο Εσωτερικών αρνείται να εντάξει τους/τις συμβασιούχους καθαριστές/καθαρίστριες των σχολείων στους δικαιούχους του εκλογικού επιδόματος όπως προβλέπεται για τους μόνιμους και τους αορίστου χρόνου διαχωρίζοντας τους !

 

Τον απαράδεκτο αυτό διαχωρισμό των εργαζομένων που κάνουν την ίδια δουλειά  υιοθετεί και η Δημοτική Αρχή Ν. Ιωνίας. Η Δήμαρχος με εντολή της στις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου προσπαθεί να τους δελεάσει για να δουλέψουν, τάζοντάς   τους  σαν αντάλλαγμα 2 ρεπό. Πρόταση την οποία οι καθαριστές/καθαρίστριες ορισμένου χρόνου απορρίπτουν, ζητώντας να δοθεί και σε αυτούς το εκλογικό επίδομα όπως στους Αορίστου Χρόνου

 

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ στηρίζει το δίκαιο αίτημα του Σωματείου Καθαριστών/Καθαριστριών Δημοσίων Σχολείων και απαιτεί τη χορήγηση του εκλογικού επιδόματος σε όλους.

 

ΚΑΝΕΙΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΣ δεν πρέπει να δεχτεί να εργαστεί για τον καθαρισμό των εκλογικών κέντρων, πριν παραδοθούν και πάλι στην εκπαιδευτική κοινότητα, χωρίς το εκλογικό επίδομα!  Ούτε να δεχτεί να ανταλλάξει το σχετικό επίδομα με τα ρεπό(;) που υπόσχεται η δήμαρχος!  Οι δήμοι έχουν την ευθύνη να παραδώσουν τα σχολεία καθαρά!

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU