Σφοδρή αντίδραση της «Λαϊκή Συσπείρωσης» Ηρακλείου Αττικής για την αύξηση των δημοτικών τελών

Σφοδρή επίθεση στη δημοτική αρχή εξαπέλυσε η «Λαϊκή Συσπείρωση» του Ηρακλείου Αττικής, με αφορμή την αύξηση των δημοτικών τελών.

 

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» σημειώνει μεταξύ άλλων ότι «απαιτήσαμε να μειωθούν τα δημοτικά τέλη στους αυτοαπασχολούμενους, τα μικρά μαγαζιά, στις κατοικίες, να μην αυξηθεί το τέλος τραπεζοκαθισμάτων στα συνοικιακά μαγαζιά, να απαλλαχθούν από δημοτικά τέλη τα αθλητικά σωματεία και οι πολιτιστικοί σύλλογοι, να μην αυξηθεί ο ΦΗΧ με το απαράδεκτο πρόσχημα ότι «δεν έχουμε χρήματα για την επισκευή των σχολείων».

 

Απαιτήσαμε να πληρώσουν οι τράπεζες, τα σούπερ-μαρκετ οι μεγάλες επιχειρήσεις το μεγαλύτερο μέρος των δημοτικών τελών, αφού είναι αυτοί που σήμερα, που ο λαός ματώνει, μετρούν αμύθητα κέρδη».

 

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

 

«Η δημοτική Αρχή Μπάμπαλου έφερε την περασμένη βδομάδα στο Δημοτικό Συμβούλιο και ψήφισε μαζί με τους δημοτικούς συμβούλους του Δικτύου Πολιτών την αύξηση των δημοτικών τελών και φόρων για το 2024.

 

Για μια ακόμα φορά τα λαϊκά νοικοκυριά και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα πληρώσουν την πλήρη συμφωνία της Διοίκησης Μπάμπαλου στην κυβερνητική πολιτική. 

 

Η Δημοτική Αρχή ζητάει να πληρώσουν τη δημοτική φορολογία αυτοί που πληρώνουν πάντα. Είναι γνωστό ότι το 95% της φορολογίας προέρχεται από τους μισθωτούς, τους συνταξιούχους, τους αυτοαπασχολούμενους, ενώ το μεγάλο κεφάλαιο, οι μεγάλες επιχειρήσεις πληρώνουν μόνο το 5% των φόρων, σύμφωνα με στοιχεία του κρατικού  προϋπολογισμού.

 

Ο κρατικός προϋπολογισμός για το επόμενο έτος προβλέπει 6,2 δισ. ευρώ παραπάνω φόρους, που θα τους πληρώσει, κατά συντριπτικό ποσοστό, η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα.

 

Αυτές τις μέρες τα κόμματα που κυβερνούν διαχρονικά ανανεώνουν την πίστη τους στην καθήλωση των δαπανών για την Τοπική Διοίκηση, στις τεράστιες φοροαπαλλαγές για το κεφάλαιο, στην επιβολή ληστρικών τεκμηρίων μέσα από την ψήφιση του νομοσχεδίου για τη φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών  και αυταπασχολούμενων.

 

Την ίδια στιγμή που οι μισθοί των εργαζομένων παραμένουν δραματικά καθηλωμένοι στο ύψος του 2007,  5 δισ. το χρόνο δίνονται για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ και για τη συμμετοχή της Ελλάδας στο μακελειό σε βάρος του λαού της Παλαιστίνης.

 

Η Δημοτική Αρχή Μπάμπαλου συνεχίζει στην ίδια καταστροφική ρότα για το συνολικό επίπεδο διαβίωσης του λαού, ακόμα και για τις στοιχειώδεις ανάγκες του. 

 

Συναινεί στο να ακριβοπληρώσουν οι κάτοικοι του δήμου μας την ανεπαρκέστατη κρατική χρηματοδότηση, την ώρα που ο πληθωρισμός τρέχει, η ακρίβεια εξανεμίζει το λαϊκό εισόδημα, ο νέος νόμος φορολόγησης των αυτοαπασχολούμενων οδηγεί άμεσα σε κλείσιμο καταστημάτων μικρών επιχειρήσεων.

 

Ως Λαϊκή Συσπείρωση, προβάλαμε την πάγια θέση μας για διεκδίκηση και αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης που να καλύπτει τις λειτουργικές ανάγκες του Δήμου, ώστε να μην λειτουργεί ως ένας ακόμη φοροεισπρακτικός μηχανισμός, απορρίπτοντας τη λογική της ανταποδοτικότητας στην καθαριότητα, στο πράσινο, στα τροφεία των παιδικών σταθμών, στα δίδακτρα, στις δαπάνες για αθλητισμό, πολιτισμό, άλλες ψυχαγωγικές και κοινωνικές δραστηριότητες.

 

Απαιτήσαμε να μη γίνει καμία αύξηση στα δημοτικά τέλη για τα λαϊκά νοικοκυριά, να διεκδικήσει η Δημοτική Αρχή την αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης, μαζί με το λαό, τους εργαζόμενους,  και όχι να συντάσσεται, βασιλικότερη του βασιλέως, με την πιστή εφαρμογή της κυρίαρχης πολιτικής.

 

Απαιτήσαμε να μειωθούν τα δημοτικά τέλη στους αυτοαπασχολούμενους, τα μικρά μαγαζιά, στις κατοικίες, να μην αυξηθεί το τέλος τραπεζοκαθισμάτων στα συνοικιακά μαγαζιά, να απαλλαχθούν από δημοτικά τέλη τα αθλητικά σωματεία και οι πολιτιστικοί σύλλογοι, να μην αυξηθεί ο ΦΗΧ με το απαράδεκτο πρόσχημα ότι «δεν έχουμε χρήματα για την επισκευή των σχολείων».

 

Απαιτήσαμε να πληρώσουν οι τράπεζες, τα σούπερ-μαρκετ οι μεγάλες επιχειρήσεις το μεγαλύτερο μέρος των δημοτικών τελών, αφού είναι αυτοί που σήμερα, που ο λαός ματώνει, μετρούν αμύθητα κέρδη.

 

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση μονόδρομος δεν είναι η αύξηση των δημοτικών τελών, την οποία καταγγέλλουμε και ζητάμε την απόσυρσή της, αλλά ο αγώνας του λαού μας για την ανατροπή των αντιλαϊκών πολιτικών όλων των αστικών κυβερνήσεων και των τοπικών διοικήσεων σε δήμους και περιφέρειες που τις εφαρμόζουν.

 

Οι εκλεγμένοι με τη “Λαϊκή Συσπείρωση” θα βρεθούμε απέναντι από αυτή την πολιτική. Μαζί με τον λαό στους αγώνες για την κατάργηση των άδικων χαρατσιών, για δραστική μείωση των δημοτικών τελών, με ταυτόχρονη αύξησή τους για το κεφάλαιο και τις μεγάλες επιχειρήσεις.

 

Θα παλέψουμε στην πράξη για να μπουν οι λαϊκές ανάγκες μπροστά και όχι τα κέρδη των λίγων».

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU