Εξαρθρώθηκε συμμορία από τη δράση της οποίας είχε πεθάνει ηλικιωμένος στο Ηράκλειο Αττικής

Στην εξάρθρωση συμμορίας τα μέλη της οποίας διέπρατταν ληστείες και κλοπές σε οικίες, σε διάφορες περιοχές της Αττικής και της Εύβοιας, μεταξύ αυτών και στη Νέα Ιωνία και το Ηράκλειο Αττικής, προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία.

 

Μάλιστα ένα από τα θύματα της συμμορίας είναι και ένας ηλικιωμένος, στο Ηράκλειο Αττικής, ο οποίος πέθανε μετά τη ληστεία. Διαβάστε εδώ σχετική ανάρτηση του zonews.gr:

 

Ηράκλειο Αττικής: Τι λέει κάτοικος για τον 95χρονο που βρέθηκε νεκρός έπειτα από διάρρηξη στο σπίτι του – ΒΙΝΤΕΟ

 

Έχουν συλληφθεί 3 άτομα-μέλη της συμμορίας, τα οποία κατά περίσταση κατηγορούνται για σύσταση συμμορίας, ληστεία, διακεκριμένες κλοπές κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα και παράβαση του νόμου περί όπλων.

 

Οι συλληφθέντες, οι οποίοι κατά το παρελθόν έχουν απασχολήσει για παρόμοια αδικήματα, οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, ενώ οι έρευνες, για την πλήρη εξακρίβωση του εύρους της παράνομης δραστηριότητάς τους, συνεχίζονται.

 

Τα άτομα αυτά, τουλάχιστον από τον Μάιο, είχαν συγκροτηθεί σε εγκληματική οργάνωση-συμμορία, έχοντας διακριτούς ρόλους, και δρούσαν με συγκεκριμένη μεθοδολογία.

 

Αρχικά κατόπτευαν γειτονιές σε διάφορες περιοχές της Αττικής, προκειμένου να επιλέξουν τις οικίες-στόχους τους, στις οποίες κατοικούσαν αποκλειστικά ηλικιωμένοι.

 

Για τη μετάβαση και αποχώρησή τους, χρησιμοποιούσαν «επιχειρησιακά» οχήματα, τα οποία, κατά κύριο λόγο, ήταν ενοικιαζόμενα, τα οποία στάθμευαν σε απόσταση από τον στόχο τους, τον οποίο προσέγγιζαν κινούμενοι με τα πόδια, ώστε να μην γίνουν αντιληπτοί.

 

Ο ένας από τους τρεις είχε ρόλο «τσιλιαδόρου», παραμένοντας έξω από την οικία, ενώ τα υπόλοιπα μέλη εισέρχονταν είτε διαρρηγνύοντας μπαλκονόπορτες ή άλλα σημεία εισόδου είτε με τη μέθοδο της απασχόλησης των ενοίκων.

 

Σύμφωνα με την αστυνομία, τα μέλη της συμμορίας λειτουργούσαν «με χαρακτηριστική θρασύτητα», αφού δεν δίσταζαν να εισέλθουν σε οικίες από τις οποίες δεν απουσίαζαν οι ένοικοι και δεν εγκατέλειπαν την προσπάθειά τους ακόμα και αν γίνονταν αντιληπτοί από τα θύματά τους, τα οποία απειλούσαν με αιχμηρά αντικείμενα.

 

Από την έρευνα της αστυνομίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν χρυσά κοσμήματα, κινητά και κάρτες SIM, πλήθος αδειών κυκλοφορίας και πινακίδων, ένα μαχαίρι, 380 ευρώ και ένα αυτοκίνητο.

 

Οι έρευνες είναι σε εξέλιξη και μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί συνολικά μία ληστεία και 6 κλοπές στη Νέα Ιωνία, την Παιανία, το Νέο Κόσμο και σε χωριό της Εύβοιας. Το συνολικό παράνομο οικονομικό όφελος της συμμορίας υπερβαίνει το ποσό των 57.000 ευρώ.

 

Πηγή: efsyn.gr

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU