Βία ανηλίκων: Επιθέσεις με κίνητρο τη ληστεία σε Νέα Ιωνία, Κηφισιά, Μαρούσι – Καταγγελία για βίαιο περιστατικό και στο Ηράκλειο

Μπαράζ ληστρικών περιστατικών εναντίον ανήλικων έχει καταγραφεί τις τελευταίες μέρες από τις Αρχές στις περιοχές της Κηφισιάς, του Αμαρουσίου και της Νέας Ιωνίας, με κίνητρο την ληστεία.

Επίσης γυναίκα κατήγγειλε βίαιο περιστατικό στην πλατεία του Ηρακλείου μεταξύ νεαρών.

Τέλος η αστυνομία ανακοίνωσε τη σύλληψη 42χρονου που προέβαινε συστηματικώς σε αρπαγές τσαντών από γυναίκες οδηγούς που μετακινούνταν με τα αυτοκίνητα τους και είναι χαρακτηριστικό πως, μεταξύ άλλων, μέσα σε 5 ώρες είχε διαπράξει 5 κλοπές σε Νέα Ιωνία και Μαρούσι. Αναλυτικά:

Ληστείες εναντίον ανηλίκων

Κοινός παρονομαστής σε όλα τα επεισόδια είναι ότι δράστες είναι ομάδες που απαρτίζονται κυρίως από ανηλίκους που χτυπούν όλες τις ώρες από το μεσημέρι έως το βράδυ, στοχεύοντας σε κινητά τηλέφωνα, κοσμήματα και μετρητά και σε αρκετές περιπτώσεις τα θύματά τους είναι επίσης ανήλικοι. Μάλιστα δεν διστάζουν να ασκήσουν σωματική βία ενώ στις περισσότερες περιπτώσεις αποχωρούν από τον τόπο της επίθεσης μέσω ΗΣΑΠ.

Μάλιστα όπως έγινε γνωστό, στα πλαίσια του αυτοφώρου, συνελήφθησαν τις βραδινές ώρες την περασμένη Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου, στον ΗΣΑΠ «Ειρήνη» από αστυνομικούς του σχεδίου «ΑΡΙΑΔΝΗ», ένας 18χρονος αλλοδαπός και 15χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενοι για δύο διαδοχικές περιπτώσεις ληστειών σε βάρος ανηλίκων.

Ειδικότερα, το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης εντός του Ο.Α.Κ.Α., ομάδα τριών ατόμων προσέγγισε ανήλικο και με χρήση σωματικής βίας τράβηξαν και αφαίρεσαν χρυσή αλυσίδα από το λαιμό του και διέφυγαν.

Λίγο αργότερα, έξω από τον σταθμό ΗΣΑΠ «Ειρήνη», με τον ίδιο τρόπο αφαίρεσαν χρυσή αλυσίδα με σταυρό από το λαιμό και άλλου ανήλικου.

Αστυνομικοί που ήταν σε υπηρεσία για την ασφάλεια των εγκαταστάσεων, εντόπισαν τους κατηγορουμένους στο σταθμό ΗΣΑΠ «Ειρήνη», όπου στη θέα των πρώτων πέταξαν την αλυσίδα στο έδαφος και προσπάθησαν να διαφύγουν.

Οι αστυνομικοί κατάφεραν να ακινητοποίησαν, 2 απ αυτούς και τους οδήγησαν στο Τμήμα Ασφαλείας Αμαρουσίου, όπου ταυτοποιήθηκαν ως δράστες των παραπάνω αξιόποινων πράξεων, ενώ η αλυσίδα δόθηκε πίσω στον ιδιοκτήτη της.

Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία από το Τμήμα Ασφαλείας Αμαρουσίου, οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

 

Καταγγελία και για βία στο Ηράκλειο

Την ίδια ώρα υπήρξε καταγγελία στα social media και για περιστατικό βίας μεταξύ νεαρών στο Ηράκλειο, χωρίς να διευκρινίζεται αν είχε να κάνει με ληστεία ή όχι.

Όπως έγραψε η καταγγέλλουσα «Νέο περιστατικό βίας στην πλατεία του Νέου Ηρακλείου  χθες βραδύ… Συμμορία επιτέθηκε σε 18χρονα παιδιά και χωρίς να υπάρχει λόγος άρχισαν να τα φτύνουν και να ξυλοκοπούν!!!  Σε μια πλατεία  που σφύζει από ζωή απορώ που δε βρέθηκε ΚΑΝΕΙΣ να τα βοηθήσει και οι θαμώνες προτίμησαν να παραμείνουν  αμέτοχοι πίνοντας αμέριμνα το ποτό τους…  Πιθανόν να φοβήθηκαν, αλλά εκεί θα φτάσουμε;;;  Να είμαστε απλοί παρατηρητές και να ευχόμαστε να μην τύχει στο δικό μας παιδί;;;  Επίσης  αναρωτιέμαι γιατί δεν υπάρχει αστυνόμευση στην περιοχή… Παλιά βρίσκονταν άτομα της  ομάδας ΔΙΑΣ  συνέχεια στην πλατεία… Τώρα που τα περιστατικά αυξάνονται επικίνδυνα ΓΙΑΤΙ όχι;;;».

 

Κλοπές – ληστείες τσαντών

Τέλος στη δράση 42χρονου Έλληνα που άρπαζε συστηματικά τσάντες από γυναίκες οδηγούς που μετακινούνταν με τα αυτοκίνητά τους έβαλε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής.

Είναι χαρακτηριστικό πως, μεταξύ άλλων, μέσα σε 5 ώρες είχε διαπράξει 5 κλοπές σε Νέα Ιωνία και Μαρούσι!

Η ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας: «συνελήφθη, πρωινές ώρες της Παρασκευής (σ.σ. 15 Σεπτεμβρίου) στην Αγία Βαρβάρα, από περιπολούντες αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης, οι οποίοι αναζητούσαν την κλεμμένη μηχανή στην οποία επέβαινε όταν εντοπίστηκε.

Στη θέα των αστυνομικών δυνάμεων, ανέπτυξε ταχύτητα προκειμένου να διαφύγει τον έλεγχο, με τους αστυνομικούς να τον καταδιώκουν.

Στη συνέχεια, εγκατέλειψε τη μηχανή σε πυλωτή πολυκατοικίας και εισήλθε σε αυτή προκειμένου να χάσουν τα ίχνη του, πλην όμως ακινητοποιήθηκε μετά από λίγο από τους αστυνομικούς, αντιστεκόμενος σθεναρά κατά τη δέσμευσή του.

Στην πράξη, ο 42χρονος, κατά τις πρωινές και μεσημβρινές ώρες, κινούνταν με δίκυκλο, αναζητώντας γυναίκες οδηγούς που μετακινούνταν με τα αυτοκίνητά τους και είχαν εναποθέσει τις τσάντες τους στο κάθισμα του συνοδηγού.

Ακολούθως, τις προσέγγιζε με χαμηλή ταχύτητα από την πλευρά του συνοδηγού και όταν οι γυναίκες ακινητοποιούσαν προσωρινά το όχημα, κατά κύριο λόγο, σε κόκκινο σηματοδότη, εκμεταλλευόμενος το ανοιχτό παράθυρο του συνοδηγού, αφαιρούσε αιφνιδιαστικά τις τσάντες τους.

Έπειτα, τρεπόταν σε φυγή με την ευελιξία που του παρείχε το δίκυκλο στην επικρατούσα κυκλοφοριακή συμφόρηση, αναπτύσσοντας υπερβολική ταχύτητα.

Οι «επιχειρησιακές» μηχανές που χρησιμοποιούσε κατά τη διάπραξη των κλοπών-ληστειών είτε δεν έφεραν πινακίδες κυκλοφορίας, είτε είχαν κλαπεί σε προγενέστερο χρόνο.

Επίσης, φορούσε κράνος ή καπέλο με σκοπό να καλύψει τα χαρακτηριστικά του και να δυσχεράνει την ταυτοποίησή του από τις αστυνομικές αρχές, καθώς είχε ποινικό παρελθόν και ενδεχομένως οι παθούσες να τον αναγνώριζαν από τις φωτογραφίες υπόπτων.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., η σκληρότητα που επιδείκνυε στα θύματά του αποτυπώνεται σε δύο περιπτώσεις που οι γυναίκες είχαν σταθμεύσει προσωρινά τα αυτοκίνητά τους έξω από περίπτερα και προσπάθησαν να ανακτήσουν τις τσάντες τους.

Στην πρώτη περίπτωση, το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου στη Νίκαια, η παθούσα αντιλήφθηκε την κλοπή της τσάντας της από το αυτοκίνητο, προσπάθησε να τον αποτρέψει, με τον 42χρονο να της ασκεί σωματική βία και κατά τη διαφυγή του, καθώς την πάτησε στο δεξιό αστράγαλο με τη ρόδα του κλεμμένου αυτοκινήτου που χρησιμοποιούσε τη φορά αυτή.

Στη δεύτερη περίπτωση, στα μέσα Σεπτεμβρίου στο Κερατσίνι, η παθούσα αποπειράθηκε να τον εμποδίσει, με τον 42χρονο να θέτει σε λειτουργία το δίκυκλο και να την παρασύρει, τραυματίζοντάς την.

Από την προανακριτική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Νίκαιας, εξακριβώθηκε η εμπλοκή του 42χρονου σε 24 κλοπές τσαντών με τη συγκεκριμένη μεθοδολογία, 2 ληστείες και 5 κλοπές αυτοκινήτων, πράξεις που τελέστηκαν από τα μέσα του περασμένου Ιουλίου.

Ενδεικτικό της ροπής του προς τις εν λόγω εγκληματικές πράξεις συνιστά το γεγονός ότι σε μία μέρα διέπραττε διαδοχικές κλοπές. Χαρακτηριστική είναι η διάπραξη πέντε κλοπών την ίδια μέρα σε διάστημα πέντε ωρών σε Μαρούσι και Νέα Ιωνία.

Κατασχέθηκαν το κράνος που φορούσε, ρουχισμός που χρησιμοποιήθηκε κατά τη τέλεση των πράξεων και το «επιχειρησιακό» δίκυκλο (τύπου scooter). Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, με δικογραφία σε βάρος του για ληστείες και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών από άτομο που ενεργεί τέτοιες πράξεις κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, καθώς και για βία κατά υπαλλήλων».

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU