Τι είπε ο Δήμαρχος Νέας Ιωνίας Παναγιώτης Μανούρης στην ημερίδα του ΕΚΑ

Στην ακρίβεια που ροκανίζει τα εισοδήματα και οδηγεί σε απόγνωση χιλιάδες νοικοκυριά αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Νέας Ιωνίας Παναγιώτης Μανούρης, κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του στην ημερίδα του Εργατικού Κέντρου Αθηνών που έγινε στη Νέα Ιωνία.

 

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του δήμου Νέας Ιωνίας, “με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε, στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Νέας Ιωνίας, εσπερίδα του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αθήνας με θέμα: «Ακρίβεια, αύξηση μισθών και Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας», στην οποία πήραν μέρος εκπρόσωποι  φορέων και  κομμάτων.

 

Τους προσκεκλημένους καλωσόρισε ο Δήμαρχος Νέας Ιωνίας Παναγιώτης Μανούρης,  ο οποίος στην ομιλία του τόνισε ότι ο Δήμος είναι υπερήφανος που φιλοξενεί αυτή την πρωτοβουλία της κορυφαίας συνδικαλιστικής οργάνωσης της Αθήνας για τόσο κρίσιμο θέμα.

 

Στην ομιλία του τόνισε ότι η ακρίβεια ροκανίζει τα εισοδήματα και οδηγεί σε απόγνωση χιλιάδες νοικοκυριά. Ειδικά η ακρίβεια, σε βασικά προϊόντα έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις τινάζει  στον αέρα τους προϋπολογισμούς των οικογενειών ενώ οδηγεί σε απόγνωση τα πιο ευάλωτα νοικοκυριά.

 

Στη συνέχεια σημείωσε ότι «δεν είναι μόνο η κυβέρνηση και η κεντρική διοίκηση που πρέπει να παρέμβει. Πρέπει να δοθούν εργαλεία και στους Δήμους. Χρειάζονται πόροι και αρμοδιότητες ώστε να γίνει πιο αποτελεσματική η παρέμβαση. Ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και σ αυτόν τον τομέα είναι πολύ σημαντικός καθώς πρέπει να ασκεί κοινωνική πολιτική να στέκεται δίπλα στους αδύναμους και να τους ενισχύει.»

 

Τέλος μίλησε για τον θεσμό του Κοινωνικού Παντοπωλείου ο οποίος είναι πραγματικά αποτελεσματικός, αλλά δεν φτάνει. Συγκεκριμένα στη Νέα Ιωνία  εξυπηρετεί πάνω από 600 ωφελούμενους ενώ ένας παρόμοιος αριθμός εξυπηρετούνται  από το πρόγραμμα ΤΕΒΑ. Δεν είναι όμως η λύση. Λύση είναι όλα αυτά τα αιτήματα του συνδικαλιστικού κινήματος, για ελέγχους στην αγορά, για αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις”.

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU