Media ματα με τη Βάντα: H Φώφη κέρδισε τον πόλεμο

Πίνακας Περιεχομένων

Media ματα –  H Φώφη κέρδισε τον πόλεμο

Media***Και όχι, δεν «έχασε τη μάχη»…

***Αυτή η ευπώλητη καρκινική φρασεολογία μόνο φόβο και απαισιοδοξία φέρνουν στους πάσχοντες και τους ανθρώπους που είναι δίπλα τους.

***Την ώρα που χαμηλόφωνα μιλάμε για το… «κακό» ή στο δημόσιο επίσημο λόγο για την… «επάρατο», χτυπώντας ξύλο με τα χέρια μας, είναι σαν να δένουμε τα δικά τους χέρια.

***Κι εδώ ήταν η πραγματική μάχη της ναι μαχήτριας Φωτεινής Γεννηματά. Κι εδώ είναι ο πόλεμος που κέρδισε για όλους και κυρίως για όλες μας.

***Κοίταξε τον καρκίνο στα μάτια, από πολύ μικρή μάλιστα, χάνοντας και τους δυο γονείς της από την πλέον φοβιστική (γεγονός) μακροχρόνια ασθένεια, τον ονομάτισε και έζησε (με κεφαλαία) μαζί του.

***Πώς έζησε; Έτσι: «Για αρκετά χρόνια ζούσα με το σκεπτικό ότι κάποια στιγμή ο καρκίνος θα χτυπήσει και τη δική μου πόρτα. Μετά, η καθημερινότητα μας ξεπέρασε, αρχίσαμε να ζούμε φυσιολογικά και το ξεχάσαμε, το βγάλαμε από τη ζωή μας. Αλλά επανήλθε και αφού επανήλθε, μάθαμε να ζούμε με αυτό. Το Σάββατο το διαπίστωσα, τη Δευτέρα χειρουργήθηκα και το επόμενο Σάββατο ήμουν σε ένα συνέδριο και μιλούσα από το βήμα»…

***Και έτσι: «Δεν τελειώνει η ζωή. Δεν σταματάς να είσαι γυναίκα και πρέπει να συνεχίσεις να ζεις… και πολύ περισσότερο από πριν».

***Η Φώφη Γεννηματά κόρη του αείμνηστου αδαμάντινου Γιώργου Γεννηματά δημιουργού του ΕΣΥ και της Κάκιας Βέργου, κέρδισε τον πόλεμο μιας ζωής γεμάτης αγάπη, προσφορά, ιδανικά και μηνύματα δύναμης κι ελπίδας.

***Τρανή απόδειξη η αξιοθαύμαστη στάση της οικογένειάς της (μέσα στον τόσο πόνο), η ενότητα συνεργατών και «αντιπάλων», αυτός ο συνεχής αληθινός κόμπος των δημοσιογράφων που μετέδιδαν το τριήμερο ρεπορτάζ και ο κόσμος… τόσος κόσμος στο τελευταίο αντίο…

***Και να το πω κι αλλιώς η Φώφη δε μου το βγάζεις απ’ το μυαλό «διάλεξε» να φύγει στις 25 Οκτώβρη Παγκόσμια Ημέρα κατά του καρκίνου του μαστού για να προσφέρει ακόμα και την τελευταία στιγμή, δυναμώνοντας το μήνυμα της.

***Δεν υπήρξα ψηφοφόρος της γι΄ αυτό και δικαιούμαι να ομιλώ μ΄ ένα τράτο λιγότερο και να την αποχαιρετίσω από καρδιάς μ’ ένα μεγάλο ευχαριστώ για το παράδειγμά της ως στάση ζωής.

***(Κι αν είναι να μιλήσουμε για μάχες να μην ξεχνάμε ότι παρέλαβε ένα κουρελιασμένο ΠΑΣΟΚ και το κράτησε όρθιο).

***Αλλά αν ήξερε κάτι η Φώφη Γεννηματά ήταν αυτό ακριβώς.

***Έζησε όρθια και έφυγε όρθια και έφυγε όρθια και με το κεφάλι ψηλά.

Καλό ταξίδι Φωτεινή Φώφη

Βάντα Κακιοπούλου

ΥΓ1: Πρόληψη, πρόληψη, πρόληψη

ΥΓ2:Η σημερινή στήλη ήταν γραμμένη για τις 38 σφαίρες στο Πέραμα, τον Ζακ και την αντιμετώπιση απ’ τα media (και όχι μόνο). Προσεχώς… δυστυχώς κι οι δύο ιστορίες θα έχουν διάρκεια.

ΥΓ3: Τα αποσπάσματα συνέντευξης της Φώφης Γεννηματά είναι από την εκπομπή «Μεσάνυχτα» της Ελεονώρας Μελέτη.

 

Media ματα με τη Βάντα – Stay tuned. Δεν τα χάνουμε…

Κάπου αλλού

Στα προηγούμενα επεισόδια : Media ματα με τη Βάντα: Οικογενειακές ιστορίες…

Media ματα – (δεν είναι αυτό που νομίζεις)

 ***Δε μιλάω για την Αγία Οικογένεια (αν και συζητείται εντόνως ότι κατεβαίνει και η Αλεξία Μπακογιάννη στην πολιτική σκηνή ως Δημαρχέσσα Καρπενησίου)

 ***Δε μιλάω για τους Σταματάκηδες και τους Βρουλάκηδες (αν και θα έπρεπε που πήγαν και χαλάσανε τον Στεφανή από τόσο νωρίς στη σειρά!)

 ***(Έγινε κι ο σεισμός… Σασμός κατάλαβε ο ντελικανής, σου λέει «πουλάει!», πήγε να σφίξει καμιά τσικουδιά και να φάει πιταράκια της Καλλιόπης…)

 *** Εν Κουλή αυτό… Όλο το νησί ένα βότσαλο στα πόδια του…

 ***Παρ’ όλα αυτά συνεχίζουμε και δε μιλάμε για αυτές τις οικογενειακές ιστορίες. Μιλάμε για τις άλλες…του Alpha που το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης επιχορήγησε με ένα εκατομμύριο ευρώ…

***Για πάμε πάλι: 1.000.000 ευρώ!

***Η τηλεοπτική σειρά χαρακτηρίστηκε ως «επενδυτικό σχέδιο» που «πληροί τα πολιτιστικά κριτήρια» όπως αυτά ορίζονται στην αντίστοιχη Κοινή Υπουργική Απόφαση…

***Και ποια είμαι εγώ να διαφωνήσω;

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

3 σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU