«Δημιουργία – Αλληλεγγύη» – Νέα Ιωνία: Εκδήλωση για την Μικρασιατική Καταστροφή – Φωτορεπορτάζ

Στις 9 Νοεμβρίου, η Δημοτική μας Παράταξη «Δημιουργία – Αλληλεγγύη», στο πλαίσιο της θλιβερής επετείου των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική καταστροφή, διοργάνωσε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου μας, με θέμα: «Ιστορική διαδρομή προς τη Μικρασιατική καταστροφή και το δράμα των προσφύγων».

Προλόγισε ο Επικεφαλής της Παράταξης Παναγιώτης Μανούρης, ο οποίος αναφέρθηκε στο αντικείμενο της πρώτης εκδήλωσης της παράταξης, μετά την επιδημία του κορωνοϊού, στον ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης στον τομέα του πολιτισμού και γενικότερα στην ανεξάρτητη λειτουργία της, πέρα από κομματικές δεσμεύσεις, και με περισσότερες αρμοδιότητες τοπικού χαρακτήρα.

Ομιλητής ήταν ο Αντιπρόεδρος του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. Γεράσιμος Λυκούδης, ο οποίος με την προβολή εικόνων, διέτρεξε τα γεγονότα από το τέλος του 19ου αιώνα μέχρι το 1924 και παρουσίασε τους πρωταγωνιστές, τους θύτες και τα θύματα του δράματος που εξελίχθηκε αυτή την περίοδο, κατά την οποία γράφτηκε η πιο μελανή σελίδα της ιστορίας του Ελληνισμού.

Η παρουσία των φίλων συμπολιτών μας ήταν ιδιαίτερα θερμή, αλλά και συγκινητική, γιατί ήταν εμφανής η συναισθηματική φόρτιση που δημιουργήθηκε από την ψηλάφηση των πληγών και των αιτίων που τις προκάλεσαν.

Μας τίμησαν με την παρουσία τους: ο Πανοσιολογιότατος πατέρας Θεόκλητος, εκπρόσωπος του Μητροπολίτη μας κ. Γαβριήλ, οι βουλευτές κ. Δημήτρης Καιρίδης  από τη Νέα Δημοκρατία και κ. Ανδρέας Λοβέρδος από το ΠΑΣΟΚ, ο πρώην δήμαρχος Νέας Ιωνίας κ. Πέτρος Μπουρδούκος, ο Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Παύλος Ραβάνης, ο πρώην Αντινομάρχης Αττικής και Αντιδήμαρχος Ν. Ιωνίας κ. Νίκος Δακουτρός, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Μίλτος Καναβός, Φώτης Τσομπάνογλου, Χάρης Λάμπρου, Γιάννης Λαζαρίδης, Αναστασία Κλάρα, Σωτήρης Σκευοφύλαξ, Γεωργία Τσομπανίδου, Χρίστος Αναμουρλόγλου,Τασία Αγγελακοπούλου, Γιώργος Στέφας, Σοφία Ναϊσίδου, Μαριλή Κουλουριώτη και Χριστίνα Παπαηλιοπούλου, ο πρόεδρος του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. κ. Λουκάς Χριστοδούλου, η κυρία Βέτα Γεωργιάδου, Πρόεδρος του Ενιαίου παραρτήματος Ν.Ι.Φ.Η.Μ της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρίας, πρόεδροι και εκπρόσωποι  συλλογικών φορέων της πόλης.

Microsoft Word – ‹³³Á±Æ¿1

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU