Γιάννης Μήτσιος – Βόρειος Τομέας Περιφέρειας: Νέο ύφος και ήθος στην Περιφέρεια, χωρίς φανφαρονισμούς και ψεύτικους επικοινωνιακούς εντυπωσιασμούς

Ανταποκρινόμενος στην τιμητική πρόσκληση της παράταξης «Αττική Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση» με επικεφαλής το Γιάννη Σγουρό, υποψήφιο περιφερειάρχη Αττικής, θα είμαι υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος στο βόρειο τομέα της Αττικής που καλύπτει τους Δήμους: Αγίας Παρασκευής, Αμαρουσίου, Βριλησσίων, Ηρακλείου, Λυκόβρυσης-Πεύκης, Κηφισιάς, Νέας Ιωνίας, Μεταμόρφωσης, Μελισσίων – Πεντέλης, Παπάγου-Χολαργού, Χαλανδρίου και Φιλοθέης-Ψυχικού και πληθυσμό 600.000 κατοίκων.

Η Περιφέρεια της Αττικής με σχεδόν 4 εκατομμύρια κατοίκους συγκαταλέγεται στις μεγαλύτερες περιφέρειες (regions)  στην Ευρωπαϊκή Ένωση  και ξεπερνά πληθυσμιακά πολλά κράτη-μέλη της Ένωσης. Στις επικείμενες εκλογές ψηφίζουμε για την εκλογή των 85 μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου και του Περιφερειάρχη  που θα διοικεί την Περιφέρεια, για τα επόμενα πέντε χρόνια (2024-2028).

Η πρόκληση είναι μεγάλη. Εδώ ζούμε, εδώ εργαζόμαστε, εδώ μεγαλώνουμε τα παιδιά μας. Ο Γιάννης Σγουρός απέδειξε το ήθος του και τις ικανότητές του στην πορεία του στην Αυτοδιοίκηση ως Περιφέρειαρχης Αττικής 2010-2014 έχοντας κύριους πυλώνες:

-το σεβασμό στο δημόσιο χρήμα και τις ανάγκες των πολιτών

-την πλήρη διαφάνεια

-τις στοχευμένες δράσεις και

-τη συνεργασία με όλους τους  Δήμους της Αττικής

Παράλληλα όμως και από τη θέση της αντιπολίτευσης άσκησε δημιουργική κριτική, κατέθεσε προτάσεις, στάθηκε στο πλευρό του πολίτη με αφοσίωση στην Αυτοδιοίκηση και στο έργο της χωρίς να τη χρησιμοποιήσει ως σκαλοπάτι για τη μεταπήδηση στην κεντρική πολιτική σκηνή όπως συνέβη με τόσους και τόσους υποψηφίους.

Ποιότητα ζωής, περιβάλλον, πολιτική προστασία, υποδομές, μεταφορές, καινοτομία και επιχειρηματικότητα, ανάπτυξη, τουρισμός, πολιτισμός, παιδεία, αθλητισμός, υγεία και κοινωνική πρόνοια, ευπαθείς κοινωνικές ομάδες,  είναι οι κύριοι άξονες της λειτουργίας της Περιφέρειας και είναι ζητήματα ουσιαστικά που μας αφορούν όλους. Ψηφίζουμε για το αύριο, για την καθημερινότητά μας, για τις ζωές μας.

Ιδιαίτερα τώρα που η πολύπαθη Αττική μας, χρειάζεται μεγάλες παρεμβάσεις, συντονισμένες δράσεις για την αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος και προπάντων μια νέα προσέγγιση στη σχέση των πολιτών με την Αυτοδιοίκηση.

Η Αττική χρειάζεται ένα νέο ύφος αλλά  και ήθος της εξουσίας, με ικανούς ανθρώπους από όλους τους πολιτικούς χώρους και ποιότητα χωρίς φανφαρονισμούς και  ψεύτικους  επικοινωνιακούς εντυπωσιασμούς.

Σκληρή δουλειά – Στρατηγική – Πρόγραμμα – Μεθοδικότητα και Διαφάνεια είναι εκείνοι οι άξονες  για ένα καλύτερο αύριο για μια καλύτερη κοινωνία για όλους.

Η συμμετοχή στα κοινά και η ιδιότητα του ενεργού πολίτη καθορίζουν την προσωπική μου φιλοσοφία. Από την διαδρομή μας, την εργασιακή μας εμπειρία και την αποτελεσματικότητα κρινόμαστε όλοι.

 

Ο Γιάννης  Μήτσιος κατάγεται από τα  Γρεβενά. Σπούδασε πολιτικές επιστήμες και δημοσιογραφία στην Αθήνα και έχει μεταπτυχιακό στις Διεθνείς Σχέσεις και Συγκριτική Πολιτική από το Πανεπιστήμιο Northeastern της Βοστώνης.

Εργάζεται ως στέλεχος Εταιρικής  Επικοινωνίας σε μεγάλο όμιλο εταιρειών.

Διετέλεσε πρόεδρος του Συλλόγου Μακεδόνων Ηρακλείου Αττικής ο «Μέγας Αλέξανδρος», Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων, υποψήφιος ευρωβουλευτής το 2019, είναι Εθελοντής Αιμοδότης και  έχει βραβευθεί από το Δήμο Γρεβενών, τη Μητρόπολη Γρεβενών, το Δήμο Ανδρίτσαινας, το Δήμο Καστοριάς και από διάφορους Συλλόγους  για το κοινωνικό και συγγραφικό του έργο.

Έχει εκδώσει πέντε βιβλία με το πιο πρόσφατο με τίτλο: «Το Στοίχημα της Αναγέννησης – Το μέλλον της Ελλάδας σε έναν μεταβαλλόμενο κόσμο», ενώ άρθρα του δημοσιεύονται κατά καιρούς στον αθηναϊκό, περιφερειακό και ομογενειακό τύπο και στο διαδίκτυο και συμμετέχει κατά καιρούς ως ομιλητής σε συνέδρια και σεμινάρια. Έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Είναι παντρεμένος με την Λαμπρινή Κατσίβελου, υπάλληλο ΕΛΤΑ, με καταγωγή από το Αγρίνιο και έχουν έναν γιο, το Θάνο 15 χρονών.

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU