Νίκος Μπαρμπούνης: Το μήνυμα της 28ης Οκτωβρίου 1940

Το σθεναρό ΟΧΙ του Ιωάννη Μεταξά στο ιταλικό τελεσίγραφο, την 28η Οκτωβρίου 1940, έμελλε να αλλάξει το ρου της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας.

Η μικρή Ελλάδα όρθωσε το ανάστημα της απέναντι στις αξιώσεις των ισχυρών της εποχής. Κάθε πόλη, κάθε χωριό αψηφώντας τον κίνδυνο, τις κακουχίες, το φόβο και τις απειλές έδωσε ψυχή και πνεύμα αλλά και παλικάρια στον αγώνα της διεκδίκησης της πολυπόθητης ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ.

Σημαντική υπήρξε και η συμμετοχή της πόλης μας. Το Ηράκλειο κοιτίδα αντίστασης συνεισέφερε με το δικό του τρόπο. Η ιστορία έγραψε και το επαναλαμβάνουμε,  οι Ηρακλειώτες έδωσαν «ψωμί στην Κατοχή και παλικάρια στην Αντίσταση».

Το ΕΠΟΣ του 40 είναι το δημιούργημα όλων των Ελλήνων, κάθε ηλικίας, κάθε μάνας, κάθε πατέρα, κάθε ηλικιωμένου, κάθε στρατιώτη, κάθε νοσοκόμας, κάθε γιατρού, κάθε απλού πολίτη που από όποια θέση, με όποια δύναμη, με αυτοθυσία και αυταπάρνηση συνέβαλε σε αυτό το δύσκολο αγώνα.

Οι δυσκολίες του σήμερα είναι διαφορετικές αλλά με ομοψυχία, συνεργασία και αλληλεγγύη μπορούμε να τις αντιμετωπίσουμε. Η Ελλάδα μας μάς χρειάζεται όλους.

Λέμε ΟΧΙ στην κοινωνική απομόνωση!

Λέμε ΟΧΙ στην οικονομική εξαθλίωση!

Λέμε ΟΧΙ στον αλυτρωτισμό!

ΟΧΙ στο φασισμό,    ΟΧΙ στο ναζισμό,    ΟΧΙ στο διχασμό!

Χρόνια πολλά στο ελεύθερο και αδούλωτο πνεύμα των Ελλήνων!

Χρόνια πολλά σε κάθε Ελληνίδα και Έλληνα!

Νίκος Μπαρμπούνης
Υποψήφιος Δήμαρχος
Ηρακλείου Αττικής

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU