Δήμος Ηρακλείου Αττικής: “Στενωπός” τέλος στην Ηρακλείου, στο ύψος του “Γερμανού”

Παρέμβαση λύσης στο πιο επικίνδυνο, ίσως, σημείο της διαδρομής της λεωφόρου Ηρακλείου πραγματοποιούν τα συνεργεία του Δήμου Ηρακλείου Αττικής σε συνεργασία με την Περιφέρεια. Η μάντρα που έβγαινε ως το όριο του δρόμου στο ύψος του αριθμού 345 της λεωφόρου (λίγο πιο κάτω από τα Τρία Αστέρια), στερώντας ακόμα και τον πεζόδρομο από το σημείο, γκρεμίστηκε ώστε να διαπλατυνθεί ο δρόμος, κυρίως όμως να κατασκευαστεί πεζοδρόμιο και έτσι να μπορούν πεζοί και αυτοκίνητα να διέρχονται με περισσότερη ασφάλεια.

Η παρέμβαση εκτελείται μετά και την ωρίμανση του μαραθωνίου ενεργειών, που όλα αυτά τα χρόνια έχει κάνει η δημοτική αρχή του Νίκου Μπάμπαλου, προκειμένου να ξεκινήσει το σύνολο της ανάπλασης της λεωφόρου Ηρακλείου, με διαπλάτυνση του μεγαλύτερου μήκους της διαδρομής και την ανάλογη κατασκευή πεζοδρομίων. Θυμίζουμε, απαιτήθηκε και ολοκληρώθηκε η σύνταξη νέων μελετών, η διευθέτηση όλων των εκκρεμών πολεοδομικών θεμάτων που εκκρεμούσε δεκαετίες, ώστε πλέον το έργο να περάσει στο μέτωπο των ενεργειών της Περιφέρειας Αττικής, αφού, ως διαδημοτικός δρόμος, εκείνη έχει την αρμοδιότητα για την εκτέλεση των προβλεπόμενων έργων.

Μέχρι όμως να μπει μπροστά η συνολική παρέμβαση, ο Δήμος προχωρά σε κατά προτεραιότητα διαμόρφωση του παραπάνω, επίμαχου σημείου, το οποίο ήταν το πλέον προβληματικό κατά μήκος της λεωφόρου Ηρακλείου.

Για το συνολικό έργο, ο Νίκος Μπάμπαλος συνεχίζει τις επαφές με τον περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργο Πατούλη, σχετικά με τις περαιτέρω κινήσεις που πρέπει να γίνουν: την ολοκλήρωση των απαιτούμενων απαλλοτριώσεων και την, ακόλουθη, εκκίνηση των έργων.

«Δεν είναι η συνολική λύση, είναι όμως μια παρέμβαση που θα βελτιώσει στρατηγικά την ασφάλεια και τη λειτουργικότητα της λεωφόρου Ηρακλείου στο πιο δύσκολο, ίσως, κομμάτι της. Μέχρι να ξεκινήσει η Περιφέρεια Αττικής τα έργα διαπλάτυνσης και ανάπλασης σε όλο το μήκος της λεωφόρου, επεμβαίνουμε στο επικίνδυνο αυτό σημείο της για να πλατύνουμε τον δρόμο και να φτιάξουμε πεζοδρόμιο, ώστε αυτοκίνητα, κυρίως όμως οι πεζοί να κινούνται με ασφάλεια. Προφανώς δεν σταματάμε να διεκδικούμε να ξεκινήσει το μεγάλο έργο της συνολικής ανάπλασης, το οποίο είναι και ο μεγάλος μας στόχος», το μήνυμα του δημάρχου Ηρακλείου Αττικής.

 

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU