Ν.Φιλαδέλφεια: Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ για την παρέμβαση στο άλσος

Μαζική συμμετοχή στην εκδήλωση – παρέμβαση των οργανώσεων

του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στο Άλσος Νέας Φιλαδέλφειας

Το Σάββατο 5 Ιούνη, παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος, οι κομματικές οργανώσεις Νέας Φιλαδέλφειας  – Νέας Χαλκηδόνας και Νέας Ιωνίας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ πραγματοποίησαν παρέμβαση στο Άλσος Νέας Φιλαδέλφειας.

Δεκάδες εργαζόμενοι & εργαζόμενες, γυναίκες και πολλοί νέοι & νέες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των κομματικών οργανώσεων του ΚΚΕ και μετέτρεψαν την πικετοφορία ενημέρωσης σε συγκέντρωση για την υπεράσπιση του Άλσους και του δασικού του χαρακτήρα κόντρα στην πολιτική κυβέρνησης, περιφερειακής και δημοτικής αρχής που χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για το περιβάλλον.

Στη συγκέντρωση καταγγέλθηκε ότι με ευθύνη των κυβερνήσεων και των περιφερειακών και δημοτικών αρχών ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ προωθείται στην ευρύτερη περιοχή μια ευρείας έκτασης αστική ανάπλαση με επίκεντρο τη δημιουργία ενός εμπορικού συμπλέγματος με δομές τουρισμού, πολιτισμού, αθλητισμού και εμπορίου, στο όνομα της οποίας θυσιάζεται το Άλσος οι ελεύθεροι χώροι, και οι σύγχρονες πιεστικές λαϊκές ανάγκες

Αναδείχτηκε ότι ήδη το Άλσος μετατράπηκε σε Πάρκο και προορίζεται να αποτελέσει το «πράσινο προαύλιο» των επενδύσεων στην περιοχή. Προωθείται η εμπορευματοποίηση της χρήσης του με την υποβάθμιση του δασικού του χαρακτήρα, τη διαμόρφωση ζωνών επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, τον περιορισμό της ελεύθερης πρόσβασης στο όνομα της «αναβάθμισης» και την καρατόμηση ακόμα ενός τμήματός του για τη διαμόρφωση αναβαθμών στο νότιο τμήμα του.

Ταυτόχρονα, προωθούνται η μετατροπή του τριγώνου – πάρκου Μικρασιατών σε υπόγειο τριώροφο πάρκινγκ και της Λεωφόρου Δεκελείας σε λεωφόρο ταχείας κυκλοφορίας που θα κόψει τη Νέα Φιλαδέλφεια στη μέση. Στη βροχή εκατομμυρίων από τα δημόσια ταμεία για έργα που απολύτως καμία σχέση δεν έχουν με τις πιεστικές λαϊκές ανάγκες θα προστεθεί και η  “μικρή” υπογειοποίηση της οδού Χρυσοστόμου Σμύρνης.

 

Οι δυνάμεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ κάλεσαν το λαό να είναι σε επαγρύπνηση και για αντίστοιχα σχέδια που αποκαλύπτονται πότε από το επιχειρηματικό κεφάλαιο και πότε από τη δημοτική αρχή για την περιοχή της Μπριτάνια και της Βαμβακουργίας με τα ρέματα του Ποδονίφτη και του Προμπονά, την περιοχή της ΜΑΒΑ-ΡΕΝΟ και το σχολικό συγκρότημα των πρώην ΚΑΤΕΕ, ενώ οι αντιλαϊκές ορέξεις βάζουν σε κίνδυνο τον προσφυγικό οικισμό στο κέντρο της πόλης.

Πρόκειται για εξελίξεις, απότοκα μιας πολιτικής που υπηρετεί την ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου, ενός συστήματος που θυσιάζει δικαιώματα των εργαζομένων, λαϊκές ανάγκες, το ίδιο το περιβάλλον στο βωμό της κερδοφορίας του κεφαλαίου.

Στη χώρα μας και εν μέσω πανδημίας, η κυβέρνηση της ΝΔ πήρε τη σκυτάλη απ’ την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και διαμορφώνει ένα ακόμη πιο κερδοφόρο πλαίσιο για τους “πράσινους καπιταλιστές”, εκχωρώντας τους γη, δάση, αέρα, θάλασσα, παραλίες, για κάθε είδους εκμετάλλευση κι υποβαθμίζοντας κι αυτό ακόμη το υποτυπώδες πλαίσιο προστασίας που υπήρχε.

Το ΚΚΕ στο κάλεσμά του υπογραμμίζει ότι γίνεται όλο και πιο φανερό  ότι η διέξοδος υπέρ των λαϊκών συμφερόντων και του περιβάλλοντος βρίσκεται σε ένα ριζικά διαφορετικό δρόμο ανάπτυξης, όπου κριτήριο της κοινωνικής παραγωγής θα είναι η διευρυμένη ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών. Είναι ο δρόμος της κοινωνικής ιδιοκτησίας, του επιστημονικού κεντρικού σχεδιασμού της παραγωγής, ο δρόμος της εργατικής εξουσίας, του σοσιαλισμού.

Οι συγκεντρωμένοι πραγματοποίησαν μαζική πικετοφορία μέσα στο Άλσος, καλώντας τον λαό να αγωνιστεί μαζί τους για να μπουν εμπόδια στην ασυγκράτητη όρεξη του κεφαλαίου διεκδικώντας:

 

Να μην χαθεί ούτε άλλη σπιθαμή από το άλσος.

Να διασφαλιστεί ο δημόσιος, δασικός και αναδασωτέος χαρακτήρας του Άλσους, η προστασία του ως δασικό οικοσύστημα και κοινωνικό αγαθό.

Μέσα, πόρους και μόνιμο προσωπικό για την φροντίδα και αναβάθμισή του.

συνολικότερα, χρήματα για τα σχολεία, την πολιτική προστασία, την υγεία, τους ελεύθερους χώρους και τις υποδομές ζωτικής σημασίας για τις λαϊκές οικογένειες και όχι για έργα άσχετα με τις λαϊκές ανάγκες.

 

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε αντιπροσωπεία της Τομεακής Επιτροπής Βορειοδυτικής Αθήνας του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Μιχάλη Χασιώτη, μέλος του Τ.Γ., και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας Νίκος Σερετάκης και Δανάη Γκούμα.

 

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU