Νέα Ιωνία – 3ο Δημοτικό Σχολείο: Κατάθεση αναφοράς από το ΚΚΕ

Στην κοινοβουλευτική διαδικασία της κατάθεσης αναφοράς προχώρησε το ΚΚΕ, με αφορμή το θέμα της μετατροπής του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ν.Ιωνίας σε πειραματικό με αποτέλεσμα 35 μαθητές να μεταφέρονται στο 1ο Δημοτικό Ν.Ιωνίας.

Αναλυτικά:

ΑΝΑΦΟΡΑ

Για την κ. Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων

Οι Βουλευτές Παφίλης Θανάσης, Γκιόκας Γιάννης, Κανέλλη Λιάνα, Κατσώτης Χρήστος και Μανωλάκου Διαμάντω

Κατέθεσαν ΑΝΑΦΟΡΑ την επιστολή του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γ. Σεφέρης, με την οποία οι εκπαιδευτικοί εκφράζουν τη διαμαρτυρία τους για την απόφαση να λειτουργήσει το 3ο Δημοτικό Ν.Ιωνίας κατά τη νέα σχολική χρονιά ως πειραματικό, με αποτέλεσμα 35 μαθητές να μεταφέρονται στο 1ο Δημοτικό Ν.Ιωνίας.

 

Οι καταθέτοντες βουλευτές

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. «Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ» N. Ιωνίας – Ηρακλείου – Μεταμόρφωσης – Λυκόβρυσης

«ΥΠΟ ΔΙΩΓΜΟ» 35 ΜΑΘΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΤΟΥΣ ΜΠΡΟΣΤΑ … ΣΤΟ ΟΡΑΜΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ

Μόλις έκλεισαν τα σχολεία και πριν προλάβουν να φτιάξουν βαλίτσα για τις διακοπές τους,  υπουργείο Παιδείας και Διεύθυνση Π.Ε. Β΄Αθήνας «διώχνουν»  από το σχολείο τους  (3ο Δημοτικό Ν.Ιωνίας) που θα λειτουργήσει ως πειραματικό και στο οποίο θα φοιτούσαν την επόμενη σχολική χρονιά 35 μαθητές,   μεταφέροντάς τους  στο 1ο Δημοτικό Ν.Ιωνίας.

Όπως είχαμε καταγγείλει με το εγγρ. 218/13-5-2021 του Συλλόγου μας για  τη μετατροπή των σχολείων σε πειραματικά πέρα από τη δημιουργία σχολείων πολλών ταχυτήτων, τον διαχωρισμό των μαθητών σε αρίστους και «κακούς» και την αλλαγή των εργασιακών σχέσεων των εκπαιδευτικών, θα προέκυπταν σοβαρές ανατροπές στο επίπεδο εγγραφών και φοίτησης των μαθητών στο σχολείο τους με την ανακατανομή λόγω κατάργησης γεωγραφικών ορίων. Το  αποτέλεσμα είναι 35 μαθητές να μεταφέρονται με «προφορική εντολή» της Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄Αθήνας προκαλώντας  αναστάτωση στο 1ο Δημοτικό Ν.Ιωνίας, διότι δεν υπάρχει διαθέσιμη αίθουσα για να φιλοξενήσει τους νέους μαθητές, καθώς και στον οικογενειακό προγραμματισμό των οικογενειών μέσα στο κατακαλόκαιρο.

Η δήλωση του δήμου Ν.Ιωνίας μέσω της κ. Αντιδημάρχου ότι σκοπεύει να μετατρέψει την αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου σε σχολική αίθουσα δεν είναι λύση.  Γνωρίζουμε ότι  θα έρθει και θα μείνει όπως όλες οι προσωρινές λύσεις. Για άλλη μια φορά επιχειρούν να στοιβάξουν μαθητές σε πρόχειρες λύσεις κατασκευής, όπως έχουν κάνει ως τώρα και για την κάλυψη των αναγκών της Προσχολικής.

Καταγγέλλουμε τις ενέργειες της Διεύθυνσης μέσα στο κατακαλόκαιρο να διώχνει τους μαθητές από το σχολείο τους καθώς και τις άθλιες μεθοδεύσεις  της Δημοτικής Αρχής Ν.Ιωνίας να «δεσμεύσει» την αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου Δημοτικού σχολείου, δημιουργώντας επιπρόσθετα προβλήματα.

Είναι πραγματικά προκλητικό την ώρα που τα κυβερνητικά επιτελεία μας έχουν φλομώσει στις κορώνες για την «αναβάθμιση του σχολείου» να απαξιώνουν τη δημόσια εκπαίδευση.  Το 2021 αξίζει στους μαθητές μας ένα σχολείο  που θα καλύπτει τις σύγχρονες μορφωτικές ανάγκες με αξιοπρεπείς όρους. Υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματά τους για πρόσβαση στη δημόσια & δωρεάν Παιδεία.

Καλούμε εκπαιδευτικούς και γονείς να παραβρεθούμε σε παράσταση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 5 Ιουλίου στις 14.00 στη Διεύθυνση Π.Ε. Β΄Αθήνας.

Την Τετάρτη 7 Ιουλίου διαδηλώνουμε  στις 7μ.μ. στα Προπύλαια. Παλεύουμε για το δημόσιο και δωρεάν σχολείο που θα καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες,  γιατί αυτή είναι η μοναδική διέξοδος και προοπτική!

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                      Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΙΜΕΡΤΖΟΓΛΟΥ                                                          ΝΤΙΑΝΑ  ΛΙΑΚΟΥ

 

 

 

 

 

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU