Νέα Ιωνία: “Δημιουργία Αλληλεγγύη” & “Ενότητα” ζητούν σύγκληση Δ.Σ. για τους προβολείς του γηπέδου

Kατά την 19η Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 30-08-2021 η Δήμαρχος εισηγήθηκε , ως εκτός ημερησίας διάταξης και κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή , το θέμα της «3ης Τροποποίησης Τεχνικού Προγράμματος 2021» στο οποίο συμπεριλαμβάνεται υπό τον αύξοντα αριθμό 55 το νέο έργο “Αντικατάσταση προβολέων Δημοτικού Σταδίου-Φάση Α ” ενδεικτικού προϋπολογισμού 74.000 ευρώ.

Τα θέματα τέτοιας φύσεως , όπως η Αναμόρφωση Προϋπολογισμού ή του Τεχνικού Προγράμματος, εξυπακούεται ότι συζητούνται στην ημερήσια διάταξη  προκειμένου οι Δημοτικοί Σύμβουλοι να ενημερώνονται εγκαίρως και να λαμβάνουν γνώση των θεμάτων ώστε  να έχουν την δυνατότητα να κρίνουν με την ψήφο τους τόσο σημαντικά ζητήματα  .

Η Δήμαρχος κατά την συζήτηση δεν μπόρεσε να απαντήσει στις κρίσιμες ερωτήσεις των Επικεφαλής των δημοτικών Παρατάξεων ούτε ήταν σε θέση να τεκμηριώσει κατά πόσο το ζήτημα ήταν απρόβλεπτο και κατεπείγον ώστε να δικαιολογείται η αιφνιδιαστική συζήτησή του ως εκτός ημερησίας διάταξης παρότι κλήθηκε επανειλημμένα από τους Δημοτικούς Συμβούλους της Αντιπολίτευσης.

Άλλωστε το εν λόγω θέμα θα μπορούσε με επιμέλεια της Δημάρχου είτε να εισαχθεί και συζητηθεί κανονικά στην εν λόγω Συνεδρίαση, ως θέμα της ημερήσιας διάταξης είτε να συζητηθεί στο αμέσως επόμενο διάστημα τεσσάρων – πέντε ημερών όπως προτείναμε οι Επικεφαλής των παρατάξεων στην Δήμαρχο και δεν το αποδέχθηκε .

Επιπλέον η Δήμαρχος δεν πρότεινε επαρκή αιτιολογία ούτε ανέφερε κάποιο γεγονός απρόβλεπτο που να δικαιολογεί την συζήτηση του θέματος ως κατεπείγον και μάλιστα για μία ακόμη φορά  επέδειξε προκλητική και εριστική συμπεριφορά .

Επιπλέον τόσο η Δήμαρχος όσο και τρίτος  συγκεκριμένος Δημοτικός Σύμβουλος επικοινώνησαν με παράγοντες του Αθλητισμού της πόλης μας προκειμένου να τους «ενημερώσουν» ότι δήθεν η Αντιπολίτευση σύσσωμη αρνήθηκε να αντικατασταθούν οι προβολείς του Δημοτικού Σταδίου. Να σημειωθεί ότι η Αντιπολίτευση γνωρίζοντας την σοβαρότητα του θέματος και κατόπιν αυτοψίας στους χώρους του Σταδίου έχει τονίσει επανειλημμένα ότι πρέπει να γίνει η αντικατάσταση των προβολέων εδώ και καιρό .

Κατόπιν των ανωτέρω και λόγω της σοβαρότητας του θέματος το οποίο δεν προσφέρεται για  ψηφοθηρία, ζητούμε την άμεση σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου για την Δευτέρα , 6η Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 19.30 για να ζητηθεί αποκλειστικά το εν λόγω θέμα ως μοναδικό θέμα της ημερήσιας διάταξης. Αυτό άλλωστε είχαμε ζητήσει στην τελευταία συνεδρίαση από την κα Δήμαρχο. Περιμένουμε διευκρινήσεις επίσης  για τον συνολικό προϋπολογισμό του έργου και την πηγή χρηματοδότησης.

 

Νέα Ιωνία , 2  Σεπτεμβρίου 2021

 

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι 

Παναγιώτης Μανούρης , Καναβός Μιλτιάδης, Τσομπάνογλου Φώτιος., Λάμπρου Χαράλαμπος, Λαζαρίδης Ιωάννης, Κλάρα Αναστασία., Παπαμαργαρίτης Ευθύμιος, Σκευοφύλαξ Σωτήριος, Αναμουρλόγλου Χρήστος, Τσιακαλάκης Γεώργιος, Αγγελακοπούλου Αναστασία, Στέφας Γεώργιος, Ναϊσίδου Σοφία, Κουλουριώτη Μαρία Ελισάβετ.

Χρήστος Κανλής,  Ηρακλής Γκότσης, Σάββας Χατζηκωνσταντίνου, Φιλίππα Αθυμαρίτου, Καλογερόπουλος Βασίλειος, Βανδρώρος Σπυρίδων, Κατημερτζή Ολγα, Ακιανιδου Ολγα

 

 

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU