Δολοφονία στην Αλσούπολη: «Ξεσκονίζει» τις κάμερες η ΕΛ.ΑΣ. – Βίντεο από ρεπορτάζ

UPDATE 15.45 μ.μ. – Πηγή: enikos.gr – Πανικός επικράτησε τα μεσάνυχτα της Τρίτης σε καφετέρια με ναργιλέδες στην οδό Κασταμονής και Ρόδων στη Νέα Ιωνία, στην περιοχή της Αλσούπολης, όπου έπεσαν πυροβολισμοί.

Ένας άνδρας τραυματίστηκε στον ώμο και κατέληξε λίγες ώρες αργότερα στο νοσοκομείο ΚΑΤ.

Οι αστυνομικοί απέκλεισαν το σημείο και εντόπισαν έξι κάλυκες. Δεν έχουν διευκρινιστεί ακόμη οι ακριβείς συνθήκες του φονικού. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως το θύμα δεν είχε πάνω του έγγραφα για να ταυτοποιηθεί η ταυτότητά του.

Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών, ενώ διεξάγει έρευνες για τα αίτια του περιστατικού. Το βιντεοληπτικό υλικό από τις κάμερες ασφαλείας θα βοηθήσει τους αστυνομικούς να καταλάβουν πώς έφτασαν στην καφετέρια αλλά και την διαδρομή διαφυγής τους.

Σύμφωνα με το newsit.gr η υπόθεση της δολοφονίας περιπλέκεται περισσότερο, καθώς όπως όλα δείχνουν οι δράστες είναι παλιοί γνώριμοι της αστυνομίας για υποθέσεις ναρκωτικών και προστασίας.

Ωστόσο πρέπει να υπογραμμιστεί ότι όλα δείχνουν ότι το θύμα δεν είχε καμία σχέση με τη συμμορία και βρέθηκε στο λάθος σημείο τη λάθος ώρα.

Οι αρχές εξετάζουν εξονυχιστικά το πολυτελές μαύρο τζιπ μάρκα Cadillac που βρίσκεται ακόμα έξω από την καφετέρια στη Νέα Ιωνία. Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, το αυτοκίνητο, που εγκαταλείφθηκε από τους δράστες αμέσως μετά τους πυροβολισμούς, φαίνεται να ανήκει σε σπείρα σκληρών ποινικών με αλβανική υπηκοότητα.

 

Το πεδίο «δράσης» της συμμορίας είναι το κέντρο της Αθήνας και δη η πλατεία Καραϊσκάκη και ο Άγιος Παύλος, όπου διακινούν ναρκωτικά και «πωλούν» προστασία σε μαγαζιά…

Η συμμορία κυκλοφορεί με άλλα δύο αυτοκίνητα, μια Mercedes χρώματος γκρι με ελληνικές πινακίδες και ένα μαύρο τζιπ με αλβανικές πινακίδες.

Οι δράστες μετά τους πυροβολισμούς το βράδυ της Τρίτης (21.2.2023) διέφυγαν με την γκρι Mercedes.

Την ίδια ώρα, η αστυνομία συνεχίζει τις προσπάθειες ώστε να εξακριβωθεί η ταυτότητα του θύματος που – όπως όλα δείχνουν – δεν είχε καμία σχέση με τη συμμορία και βρέθηκε στο λάθος σημείο τη λάθος ώρα.

Αυτήκοος μάρτυρας σημείωσε πως κατά τις 12 τα μεσάνυχτα άκουσε τον πρώτο πυροβολισμό και στην αρχή νόμιζε ότι ήταν πυροτέχνημα. Στον δεύτερο πυροβολισμό είπε: «βγήκα στο μπαλκόνι και είδα τον κόσμο να τρέχει πανικόβλητος δεξιά κι αριστερά απ’όλες τις πόρτες του μαγαζιού, απ’όπου μπορούσε ο καθένας να πάει. Άνθρωποι να πέφτουνε, να μπλέκουν τα πόδια τους»

Νωρίτερα, αυτόπτης μάρτυρας ανέφερε στο newsit.gr πως: «Άκουσα 6-7 πυροβολισμούς, βγήκα έξω. Γινότανε ένας χαμός εδώ πέρα. Τον είδα μέσα, ήταν πεσμένος. Τον είχαν χτυπήσει, αλλά ήταν ζωντανός».

Ρεπορτάζ: Μαρίνος Αλειφέρης, Αναστασία Σταματοπούλου

Όπως αναφέρει το ieidiseis.gr σε νεότερες εξελίξεις:

Ταυτοποιήθηκε από το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής το θύμα της δολοφονίας που σημειώθηκε μέσα σε κατάστημα με ναργιλέδες στη Νέα Ιωνία.

Πρόκειται για έναν 39χρονο υδραυλικό, κάτοικο της περιοχής, ο οποίος δέχτηκε «αδέσποτη» σφαίρα στην κλείδα, με αποτέλεσμα να πέσει νεκρός.

Οι αστυνομικοί, όπως έγραψε το iΕidiseis, εντόπισαν έξω από το κατάστημα δύο αυτοκίνητα που ανήκουν στους δράστες. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, τα αυτοκίνητα αυτά ήταν νοικιασμένα.

Την ίδια ώρα, θέμα χρόνου θεωρείται η σύλληψη των ατόμων που εμπλέκονται στη δολοφονία.

Και αυτό διότι όταν οι δράστες κατάλαβαν ότι έχουν πυροβολήσει θαμώνα του καταστήματος, τράπηκαν πανικόβλητοι σε φυγή εγκαταλείποντας έξω από μαγαζί ένα από τα αυτοκίνητά τους, που μπορεί να «προδώσει» στις Αρχές την ταυτότητά τους.

Αυτό το στοιχείο, σε συνδυασμό με τις κάμερες ασφαλείας που έχουν καταγράψει τα χαρακτηριστικά τους, κάνει τις Αρχές να εκτιμούν ότι η σύλληψή τους είναι θέμα χρόνου.

Όσον αφορά στο χρονικό της υπόθεσης, από την έρευνα προέκυψε ότι το θύμα βρισκόταν στο μαγαζί με την παρέα του και παρακολουθούσε ποδόσφαιρο στην τηλεόραση και έπινε ποτό.

Κάποια στιγμή μπήκαν στο μαγαζί εφτά άτομα. Αρχικά τρεις και στη συνέχεια τέσσερις. Μέσα σε ελάχιστα λεπτά, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές ενημέρωσης, ξεκίνησε άγριος καυγάς μεταξύ τους. Τότε, ένας από την παρέα των επτά, έβγαλε πιστόλι και πυροβόλησε εννιά φορές με μία από τις σφαίρες να καταλήγει στην ωμοπλάτη του θαμώνα που καθόταν σε παρακείμενο τραπέζι και δεν είχε σχέση μαζί τους.

Πρόκειται για τον 39χρονο, ο οποίος όμως δεν είχε πάνω του ταυτότητα ή κάποιο άλλο έγγραφο, με αποτέλεσμα να καθυστερήσει για λίγο η ταυτοποίησή του. Το θύμα μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο ΚΑΤ, ωστόσο, είχε χάσει πολύ αίμα και μετά από λίγη ώρα κατέληξε.

 

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU