Νέα Ιωνία: Ριζική αναβάθμιση του 2ου Δημοτικού, έτοιμο για το Erasmus+

Σε ριζική αναβάθμιση του 2ου δημοτικού σχολείου Νέας Ιωνίας (Κιλκίς 1 στην περιοχή Λαζάρου στο κέντρο) προχώρησε ο δήμος, ενόψει μάλιστα και της έλευσης εκπαιδευτικών και μαθητών από τις Λιθουανία, Φινλανδία, Τουρκία, Ιταλία και Βόρεια Μακεδονία στο πλαίσιο της συμμετοχής του σχολείου στο πρόγραμμα Erasmus+.

Όπως αναφέρει ο δήμος σε σχετική ανακοίνωση “ο δήμος Νέας Ιωνίας αξιοποιώντας στο έπακρο το χρονικό διάστημα των καλοκαιρινών διακοπών, ολοκλήρωσε μια σειρά από βελτιωτικές εργασίες που άλλαξαν ριζικά την όψη και τους χώρους του 2ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Ιωνίας παραδίδοντας στη σχολική κοινότητα ένα πλήρως ανακαινισμένο και σύγχρονο μαθησιακό περιβάλλον.

Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκε ανακαίνιση στο κλειστό γυμναστήριο του σχολείου, επίστρωση των γηπέδων στον προαύλειο χώρο, ελαιοχρωματισμοί στις αίθουσες, σε εξωτερικούς χώρους και κοινόχρηστους χώρους καθώς και ανακαίνιση στις τουαλέτες του σχολείου.

Πλέον, το 2ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ιωνίας είναι πανέτοιμο να υποδεχθεί την Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου εκπαιδευτικούς και μαθητές από Λιθουανία, Φινλανδία, Τουρκία, Ιταλία, Βόρεια Μακεδονία στο πλαίσιο της συμμετοχής του σχολείου στο πρόγραμμα Erasmus+, καθώς και σε μια εβδομάδα αργότερα να υποδεχθεί τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές μας για τη νέα σχολική χρονιά.

Η Δήμαρχος Νέας Ιωνίας Δέσποινα Θωμαΐδου σημείωσε σχετικά: «Ως Δημοτική Αρχή έχουμε θέσει άμεση προτεραιότητα τη βελτίωση και αναβάθμιση των υποδομών της σχολικής κοινότητας. Εργαζόμαστε εντατικά και έγκαιρα για να υποδεχθούμε τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς σε αξιοπρεπή, όμορφα, φιλικά σχολεία. Θα ήθελα να συγχαρώ όλους όσοι εργάζονται και συνεργάζονται με περίσσια φροντίδα για να εξασφαλίσουμε ως πολιτεία την καλύτερη δυνατή λειτουργία, την ασφάλεια και την υγιεινή όλων στο παιδαγωγικό και εκπαιδευτικό έργο».

Η Διευθύντρια του 2ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Ιωνίας Βασιλική Βασιλοπούλου σε επιστολή της προς την Δήμαρχο αναφέρει μεταξύ άλλων: «Θα ήθελα να εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες σε όλους τους φορείς, συνεργάτες και υπαλλήλους του Δήμου Νέας Ιωνίας για την άριστη συνεργασία, την αμέριστη εμπιστοσύνη και την πολύτιμη συνδρομή σας στην προσπάθεια βελτίωσης των υποδομών του σχολείου μας. Ο σεβασμός, η διάθεση προσφοράς κι η αποφασιστικότητα χαρακτήριζαν όλα τα επίπεδα επικοινωνία μας”.

Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη Αυγούστου ο δήμος είχε ανακοινώσει τις εργασίες αναβάθμισης που ήταν σε εξέλιξη τότε στα σχολικά κτίρια της Νέας Ιωνίας, αναφέροντας ότι “ο δήμος Νέας Ιωνίας αξιοποιεί την περίοδο των καλοκαιρινών διακοπών προκειμένου να πραγματοποιηθούν όλες οι απαραίτητες εργασίες συντήρησης, επισκευής και αναβάθμισης των σχολικών κτιρίων της πόλης.

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται λοιπόν οι εργασίες σε βρεφονηπιακούς σταθμούς και νηπιαγωγεία της πόλης, στα οποία η δημοτική αρχή δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα με σκοπό να δημιουργηθεί και φέτος ένα μεταμορφωμένο, σύγχρονο και ευχάριστο περιβάλλον για τους μικρούς μαθητές.

Με τους ίδιους ταχείς ρυθμούς προχωρούν οι επισκευές σε όλες τις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με την πλειοψηφία των σχολείων να προετοιμάζονται για το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς.

Με γνώμονα τη βελτίωση των υποδομών και την προστασία των μαθητών, ο Δήμος μας συνεχίζει να αφουγκράζεται τις ανάγκες της σχολικής κοινότητας και προχωρά πάντοτε σε όσες παρεμβάσεις κρίνονται απαραίτητες”.

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU