Ηράκλειο Αττικής – Κτήμα Φιξ: Θα υπάρξει μία απάντηση γι’ αυτό; Επίσης οι απειλές δεν γίνονται αποδεκτές…

Σε θέατρο του παραλόγου εκτυλίσσεσαι πλέον η διαμάχη γύρω από τις εξελίξεις για την απόκτηση του Κτήματος Φιξ  από το δήμο Ηρακλείου. Τελευταία εξέλιξη ήταν το απόγευμα της Δευτέρας 6 Σεπτεμβρίου η “συνέντευξη Τύπου” παρατάξεων της αντιπολίτευσης, στην οποία όμως κάποιοι είτε… ξέχασαν, είτε απέφυγαν να προσκαλέσουν το zonews.gr

Αυτό παρά το ότι το zonews.gr π.χ. ποτέ δεν έχει λογοκρίνει τις θέσεις των παρατάξεων και μάλιστα πολλές φορές ήμασταν εμείς που αναζητούσαμε το σχετικό υλικό για να το δημοσιεύσουμε γιατί δεν το λαμβάναμε έγκαιρα.

Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε ακριβώς ποιος ήταν ο λόγος που –προφανώς- κάποιοι επέβαλαν να μην είμαστε εκεί.

Υποψιαζόμαστε ότι ήθελαν να αποφύγουν πάση θυσία συγκεκριμένες ερωτήσεις για κομβικά ζητήματα που αφορούν το Κτήμα Φιξ.

Για την ακρίβεια, υποψιαζόμαστε ότι ήθελαν να αποφύγουν μία συγκεκριμένη ερώτηση, για την οποία δεν υπάρχει εύκολη απάντηση:

Τον Φεβρουάριο του 2021, ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης απαντώντας σε ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, έδωσε μία εξαιρετικά προσβλητική απάντηση τόσο για τους ερωτώντες όσο και για το Ηράκλειο Αττικής. Χρησιμοποιώντας μόνο 33 λέξεις απάντησε ως εξής:  «Σχετικά με την ανωτέρω ερώτηση που κατέθεσαν στην Βουλή των Ελλήνων οι βουλευτές που αναγράφονται στον πίνακα αποδεκτών σας γνωρίζουμε ότι τα διαλαμβανόμενα σε αυτήν εκφεύγουν των αρμοδιοτήτων του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων».

Δείτε ολόκληρο το έγγραφο

 

 

 

Στη συνέχεια, τον Απρίλιο του 2021 η δημοτική αρχή του Ηρακλείου ανακοίνωσε την πρόθεσή της να αποκτήσει το Κτήμα Φιξ με δικούς της πόρους.

Τον Ιούλιο του 2021 ο υπουργός Ανάπτυξης κάνει μια θεαματική πιρουέτα και ανακοινώνει πως μπορεί να συμβάλει στο θέμα της απόκτησης του Κτήματος Φιξ.

Λεπτομέρειες μπορείτε να διαβάσετε στις σχετικές αναρτήσεις του zonews.gr:

Κτήμα Φιξ στο Ηράκλειο Αττικής: Από το 1850 στο 2021…

Ηράκλειο Αττικής – Κτήμα Φιξ – Αδ.Γεωργιάδης: Τον Φεβρουάριο αναρμόδιος, τον Ιούλιο… σούπερ αρμόδιος

 

Και η ερώτηση είναι εξαιρετικά απλή: Τι μεσολάβησε ανάμεσα στον Φεβρουάριο του 2021 με τον Ιούλιο του 2021, για να πραγματοποιήσει αυτήν την πιρουέτα ο Άδωνις Γεωργιάδης;

Μέχρι σήμερα η ερώτηση αυτή δεν έχει απαντηθεί από  κανέναν. Υπάρχει όμως ένα στοιχείο που είναι καταλυτικό: Αυτό που μεσολάβησε ανάμεσα στον Φεβρουάριο του 2021 και τον Ιούλιο του 2021, ήταν η ανακοίνωση τον Απρίλιο του 2021 από τη δημοτική αρχή του Ηρακλείου, ότι θα κινηθεί άμεσα για την απόκτηση του Κτήματος Φιξ, με δικούς της έστω πόρους.

 

Ο κ.Γεωργιάδης λοιπόν είναι ολοφάνερο ότι θέλει να “παγώσει” με κάθε τρόπο τις γρήγορες εξελίξεις για την απόκτηση του Κτήματος Φιξ από το δήμο Ηρακλείου, μετά από δεκαετίες στασιμότητας.

Για αυτό πέταξε το «τυράκι» “μην αγοράσετε το Κτήμα Φιξ τώρα, περιμένετε, θα ξεκινήσω εγώ διαδικασίες να δώσω τα λεφτά στο υπουργείο Πολιτισμού ή την περιφέρεια, ώστε αυτοί κάποια στιγμή να αγοράσουν το Κτήμα Φιξ και μετά κάποια άλλη στιγμή να το δώσουν για χρήση στο δήμο Ηρακλείου”.

 

Ο κ.Γεωργιάδης ήταν ειλικρινέστατος τον Φεβρουάριο του 2021, όταν δεν υπήρχε στον ορίζοντα καμία εξέλιξη στο θέμα της απόκτησης του Κτήματος Φιξ. Εξ’ ου και η προσβλητική του απάντηση στους 27 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Εννοείται φυσικά ότι προκύπτει ένα άλλο μεγάλο ερώτημα: Γιατί να μην θέλει ο κ.Γεωργιάδης την άμεση απόκτηση του Κτήματος Φιξ από τη δημοτική αρχή του Ηρακλείου;

 

Η απάντηση σ αυτό βρίσκεται στα μικροπολιτικά παιχνίδια, εντός και εκτός Νέας Δημοκρατίας, σ’ ότι αφορά τη Β1 εκλογική περιφέρεια Αθηνών και τις σχέσεις των κυβερνητικών βουλευτών αυτής της Περιφέρειας, με τους δημάρχους κ.α. της περιοχής. Με λίγα λόγια, ο κ.Γεωργιάδης θα χαιρόταν ιδιαίτερα να μην επανεκλεγεί Δήμαρχος στο Ηράκλειο ο κ.Μπάμπαλος.  

 

Γι αυτόν ακριβώς τον λόγο τον Φεβρουάριο του 2021 ήταν τόσο αλαζονικός στην απάντηση του στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ξεκόβοντας με 33 λέξεις ότι δεν υπάρχει περίπτωση να βοηθήσει το δήμο Ηρακλείου, ενώ όταν διαπίστωσε στη συνέχεια ότι τελικά ο δήμος Ηρακλείου “έτρεξε” τις διαδικασίες, πέταξε το «τυράκι» που είπαμε και έκανε όλη την κατάσταση ένα μπάχαλο.

 

Τέλος, πρέπει να σημειώσουμε ότι το απόγευμα της Δευτέρας υπήρξε ένα νεότερο στοιχείο:

Ο πρώην δήμαρχος Ηρακλείου Γιώργος Γρηγοριάδης μετέβαλε τη στάση που είχε μέχρι πρότινος και ενώ αρχικά είχε ψηφίσει στο Δημοτικό Συμβούλιο υπέρ της αγοράς του κτήματος Φιξ από το δήμο Ηρακλείου, τελικά χθες το βράδυ ανακοίνωσε ότι πιστεύει ότι θα προκύψει η κρατική χρηματοδότηση.

Το zonews.gr επικοινώνησε με τον Γιώργο Γρηγοριάδη. Ο πρώην Δήμαρχος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, δήλωσε ότι εκτίμηση του είναι ότι το υπουργείο Πολιτισμού μπορεί να συμβάλει στο θέμα της απόκτησης του Κτήματος Φιξ, δίνοντας πολύ μεγάλο βάρος στο θέμα των έργων της Πινακοθήκης Γρηγοριάδη που θα μπορούσαν να φιλοξενηθούν εκεί.

«Έχω ένα κίνητρο, όχι ταπεινό, πέρα από την πολιτική άποψη. Όλα αυτά τα χρόνια έχω δώσει 7-8 εκ. ευρώ για 5000 έργα τέχνης, η αξία των οποίων σήμερα ξεπερνά το δισεκατομμύριο» τόνισε χαρακτηριστικά.

Βέβαια να σημειωθεί ότι υπήρξε μία σύγχυση σχετικά με το πότε κατέθεσαν την ερώτηση οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – ο Γιώργος Γρηγοριάδης ανέφερε ότι  αυτό έγινε πριν λίγες μέρες, ενώ είχε γίνει τον Φεβρουάριο, τότε ακριβώς που ο Άδωνις Γεωργιάδης ήταν ξεκάθαρα αρνητικός.

Με κάθε σεβασμό στο πρόσωπο του, εκτίμηση μας είναι ότι αυτή η αλλαγή στάσης του Γιώργου Γρηγοριάδη, είναι λαθεμένη. Ωστόσο, προφανώς, είναι απόλυτα σεβαστή, γιατί πρόκειται για έναν άνθρωπο που πάντα είχε οράματα για το Ηράκλειο και πάντα είχε πάθος σ’ αυτό που έκανε. Πραγματικά ελπίζουμε το όνειρό του να γίνει πραγματικότητα, όπως και αν αποκτηθεί τελικά το Κτήμα Φιξ.

 

Τελευταίο, αλλά καθόλου ασήμαντο. Απειλές δεν δεχόμαστε, οπότε αυτές που δεχθήκαμε πρόσφατα από την περιοχή του Ηρακλείου Αττικής, επιστράφηκαν άμεσα, όχι επειδή φοβόμαστε, αλλά επειδή είναι γελοίες και αστείες και δεν είναι ώρα ούτε για γέλια, ούτε για αστεία.

Οι απαντήσεις λοιπόν, δόθηκαν αρμοδίως και άμεσα. Το zonews.gr έχει δώσει εξετάσεις εδώ και πολλά χρόνια και το βιογραφικό όλων μας είναι ανοικτό προς ανάγνωση.

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU