Νέα Ιωνία – Ανακοίνωση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων για συγχωνεύσεις και κινητοποιήσεις

Αγαπητοί γονείς καλή σχολική χρονιά σε όλους και όλες.
Δυστυχώς, μία ακόμη σχολική χρονιά ξεκινά με μαθητές και εκπαιδευτικούς να έρχονται αντιμέτωποι με τις αρνητικές συνέπειες των αποφάσεων του Υπουργείου Παιδείας το οποίο, εφαρμόζοντας το νόμο που επιτρέπει πολυπληθή τμήματα εν μέσω καλοκαιριού προχώρησε σε συγχωνεύσεις τμημάτων στα οποία φοιτούν μαθητές με διαγνωσμένες μαθησιακές δυσκολίες και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες όπως στο 4ο δημοτικό σχολείο.
Αδιαφορώντας πλήρως για τις εκπαιδευτικές ανάγκες των μαθητών ανακαλεί την κατανομή των τμημάτων που είχε ήδη γίνει και δημιουργεί τμήματα 25 μαθητών ακόμα και στις πρώτες τάξεις του Δημοτικού ενώ στις μεγαλύτερες τάξεις συγχωνεύει υπάρχοντα τμήματα ώστε να καλύψει έτσι τα κενά σε εκπαιδευτικούς, όπως στο 6ο δημοτικό σχολείο.
Το ίδιο συμβαίνει στα γυμνάσια και στα λύκεια καθώς και στις κατευθύνσεις της Γ΄ λυκείου.
Στα 5 ημερήσια και εσπερινά ΕΠΑΛ στις Αχαρνές και στα 2 ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας που ανήκουν στη δύναμη της Δ ΄ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής δεν έχουν εγκριθεί 12 συνολικά τμήματα γενικής παιδείας, τομέων και ειδικοτήτων και ακόμα 3 τμήματα στο ΕΝΕΕΓΥΛ Αχαρνών. Η Περιφέρεια και ο νέος Αναπληρωτής Περιφερειακός Διευθυντής ανάλγητοι και συμμορφούμενοι με τα δημοσιονομικά μέτρα δεν ενέκριναν το άνοιγμα τμήματος ή έκλεισαν τμήματα μη λαμβάνοντας υπόψιν ότι δεν έχουν ολοκληρωθεί οι εγγραφές των μαθητών από μια τάξη στην επόμενη αγνοώντας συνειδητά τα αιτήματα των σχολείων για έγκριση των ολιγομελών τμημάτων και τμημάτων γενικής παιδείας και μη λαμβάνοντας υπόψη τις ανυπέρβλητες δυσκολίες μετακίνησης των μαθητών σε άλλα ΕΠΑΛ της περιοχής (μακρινές αποστάσεις, έλλειψη μέσων μαζικής μεταφοράς από περιοχή σε περιοχή κλπ.)
Με θράσος μάλιστα ζητά τη μετακίνηση των μαθητών που «περισσεύουν» σε όμορα σχολεία.
Μοναδικό κριτήριο τους είναι, ΔΥΣΤΥΧΩΣ, η μείωση του κόστους λειτουργίας των σχολείων από τους «κοστοβόρους» εκπαιδευτικούς.
Απαιτούμε έστω και τώρα από το Υπουργείο να λάβει υπόψη τις γνωματεύσεις των ΚΕΔΑΣΥ, τις κραυγές αγωνίας των εκπαιδευτικών και γονιών και να μην προχωρήσει στις συμπτύξεις τμημάτων.
Κανένα παιδί να μη φύγει από το σχολείο της γειτονιάς του.
Η Ένωση Συλλόγων γονέων Νέας Ιωνίας συμμετέχει την Τετάρτη 4 Σεπτέμβρη στις 14:00 στο Υπουργείο Παιδείας στην κινητοποίηση που καλούν η ΑΣΓΜΕ, η Ομοσπονδία και οι εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες ΔΟΕ – ΟΛΜΕ – ΠΟΣΕΠΕΕΑ στο Υπουργείο ενάντια στις συγχωνεύσεις με αίτημα για συνάντηση με την πολιτική ηγεσία και καλούμε όλους τους γονείς να δώσουμε δυναμικό παρόν διεκδικώντας το καλύτερο των παιδιών μας.

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU