Νέα Ιωνία: Συνελήφθη ύποπτος για τη ληστεία της τράπεζας στη Νέα Ιωνία στις 2 Σεπτεμβρίου

Συνελήφθη χθες από την Αντιτρομοκρατική 33χρονος δραπέτης και νούμερο ένα ύποπτος για την ένοπλη ληστεία της 14ης Σεπτεμβρίου, στο υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς, στην οδό Μητροπόλεως, στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και για άλλες ληστείες, μεταξύ αυτών και σε τράπεζα στη Νέα Ιωνία στις 2 Σεπτεμβρίου.

 

Μάλιστα στο οπτικό υλικό από τη ληστεία στη Νέα Ιωνία εμφανίζεται ο ληστής να μπαίνει στην τράπεζα χωρίς να κινεί καμία υποψία. Φορώντας ένα σορτσάκι και ένα μπλουζάκι κίτρινου χρώματος, έχει κρεμασμένο στον ώμο του ένα τσαντάκι. Κι ενώ εντός του χώρου βρίσκονται -εκτός από τους υπαλλήλους- και πελάτες, βγάζει ένα όπλο και απειλεί την ταμία.

 

Η επιχείρηση ακινητοποίησής του έγινε τη στιγμή ακριβώς που αποβιβαζόταν από ταξί, στη συμβολή της λεωφόρου Κατεχάκη με την οδό Καπετάν Χρονά. Μαζί του στο ταξί βρισκόταν μια γυναίκα. Είχαν ξεκινήσει τη διαδρομή τους από τον Βύρωνα. Οι αστυνομικοί κατάφεραν να τον αιφνιδιάσουν, καθώς τον ακινητοποίησαν και τον συνέλαβαν πάνω στη διαχωριστική νησίδα της λεωφόρου, πριν αντιδράσει. Στο σακίδιο πλάτης είχε ένα Καλάσνικοφ και δύο πιστόλια, τα οποία δεν πρόλαβε να χρησιμοποιήσει.

 

Ο συλληφθείς, εξάλλου, ήταν γνώριμος στα στελέχη της υπηρεσίας εξαιτίας επαφών που διατηρούσε στο παρελθόν με άτομα του αναρχικού χώρου διωκόμενα για τρομοκρατία. Ο ίδιος πάντως εξέτιε ποινή κάθειρξης για ληστεία στις φυλακές Λάρισας απ’ όπου απέδρασε αρχές Αυγούστου και έκτοτε θεωρούνταν δραπέτης. Για τη φυγή του από τις φυλακές ενημερώθηκε, όπως ήταν επόμενο, η αστυνομία και ειδικότερα η Αντιτρομοκρατική. Μετά από μια σειρά ληστειών σε υποκαταστήματα τραπεζών στο διάστημα Αυγούστου – Σεπτεμβρίου στην Αττική, οι υποψίες στράφηκαν στον 33χρονο. Τόσο αυτός, εξάλλου, όσο και ο συνεργός του (περιγράφεται ως «ποινικός» με τον οποίο γνωρίστηκε στη φυλακή) δρούσαν με σχεδόν ακάλυπτα πρόσωπα, φορώντας σε κάποιες περιπτώσεις μόνο χειρουργικές μάσκες για να καλύψουν τα χαρακτηριστικά τους.

 

Στην επίσημη ανακοίνωσή του το αρχηγείο της αστυνομίας ανέφερε ότι ο 33χρονος συνελήφθη ως δραπέτης, χωρίς αναφορά σε πιθανή ανάμειξή του σε ένοπλες ληστείες. Κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ωστόσο διευκρίνισε στην «Κ» ότι ο 33χρονος ταυτοποιείται από το βίντεο των καμερών ασφαλείας ως ο ένας από τους δράστες στη ληστεία της Μητροπόλεως.

 

Ταυτόχρονα, ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., αποκάλυψε ότι ο 33χρονος αναγνωρίστηκε ως ο δράστης ακόμα δύο ληστειών σε τράπεζες, η πρώτη σε υποκατάστημα της Μεταμόρφωσης την 18η Αυγούστου και η δεύτερη σε τράπεζα στη Νέα Ιωνία την 2 Σεπτεμβρίου.

Πηγή: www.kathimerini.gr

Πηγή: www.newsit.gr

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

1 σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU