Αλλαγή για τη Νέα Ιωνία: “Ακατάλληλο νηπιαγωγείο!”

Ανακοίνωση για το θέμα στέγασης του 2ου/13ου νηπιαγωγείου στη Νέα Ιωνία εξέδωσε η παράταξη “Αλλαγή για τη Νέα Ιωνία”, με αφορμή και τη συζήτηση στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο. Όπως σημειώνεται, “η παράταξη μας «αλλαγή για τη Νέα Ιωνία» τοποθετήθηκε δια του επικεφαλής της Βασίλη Χριστοδούλου στο δημοτικό συμβούλιο για το μείζον ζήτημα του 2ου και 13ου νηπιαγωγείου, το οποίο δυστυχώς χρονίζει εδώ και 15 χρόνια.
Στις αρχές του σχολικού έτους επισκεφτήκαμε το 2ο και 13o νηπιαγωγείο. Ένα κτίριο εντελώς ακατάλληλο για μικρά παιδιά. Σε μια «αυλή» που μόνο αυλή για παιχνίδι δεν είναι, αλλά μοιάζει με πάρκινγκ ενός αυτοκινήτου, στοιβάζονται τα παιδιά μας στο διάλειμμα τους, το οποίο γίνεται με βάρδιες. Παιχνίδια απαρχαιωμένα και επικίνδυνα, με το κτίριο να μη διαθέτει επαρκή εξαερισμό καθιστώντας το άκρως επικίνδυνο για τα παιδιά μας.
Επισκεφτήκαμε τη διεύθυνση της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και γνωστοποιήσαμε εκ νέου το πρόβλημα, με την υπηρεσία να δηλώνει αναρμόδια να το λύσει πετώντας το μπαλάκι στο δήμο.
Προτείναμε στο δημοτικό συμβούλιο και αφού αναλύσαμε τις ενέργειες μας, σε συνεννόηση με τους εμπλεκόμενους, να βρεθεί άμεσα νέο κτίριο ώστε να στεγάσει τα παιδιά μας. Μια διαδικασία που δεν είναι εύκολη, ωστόσο θα έπρεπε να έχει ξεκινήσει εδώ και πολλά χρόνια. Ως παράταξη είμαστε διατεθειμένοι να συνδράμουμε με όλες μας τις δυνάμεις για την επίλυση του προβλήματος, καθώς με την ασφάλεια των παιδιών δεν παίζουμε!

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU