Οι απόπειρες «δολοφονίας χαρακτήρα» στα social media τιμωρούνται από τη δικαιοσύνη

Από www.e-tetradio.gr – Του Στράτου Σιαφολέα – To καλοκαίρι του 2018 η αγαπημένη μου φίλη, δημοσιογράφος και συγγραφέας, Αγγελική Σπανού έγραψε ένα εμβληματικό άρθρο με τίτλο «Οι ΑντιΣΥΡΙΖΑ Φίλοι Μου» στο έντυπο στο οποίο εργαζόταν για χρόνια.
To άρθρο ήταν, βασικά, «εναντίον» του ΣΥΡΙΖΑ. (Και το έντυπο ήταν «εναντίον» του ΣΥΡΙΖΑ).

Στο κείμενό της, η Αγγελική διαπίστωνε πως είχε σωρευθεί τόσος θυμός για την διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που φίλοι της που αυτοπροσδιορίζονταν ως «προοδευτικοί» είχαν αποφασίσει να ψηφίσουν στις επερχόμενες εκλογές τη Νέα Δημοκρατία, ακόμα και με «σφιγμένα δόντια». (Το άρθρο αποδείχθηκε προφητικό).
Τα κομματικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας διάβασαν το άρθρο με ικανοποίηση, ενώ τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με μεγάλη δυσφορία. Κάποιοι όψιμοι νεοδημοκράτες, νεοδημοκρατικότεροι των πάντοτε νεοδημοκρατών, έγιναν έξαλλοι. Εξαπολύθηκε ένας πρώτος γύρος από ακατανόητες ύβρεις εναντίον μιας επαγγελματίας δημοσιογράφου που στα 25 χρόνια εργασίας της, δεν είχε δώσει ποτέ αφορμή για τέτοια μεταχείριση.

Μετά όμως ακολούθησε ο δεύτερος γύρος, και ήταν πολύ χειρότερος: περιείχε την εσκεμμένη συκοφαντία πως τάχα η Αγγελική Σπανού ήταν σε διατεταγμένη υπηρεσία του τότε υπουργού Παπά. Το πειστήριο ήταν η υποτιθέμενη «ανακάλυψη» πως εργαζόταν και στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Τι και αν δόθηκαν εξηγήσεις, πως η εργασιακή της σχέση ξεκίνησε επί κυβερνήσως ΓΑΠ, συνεχίστηκε επί Σαμαρά, και μετά συνεχίστηκε επί ΣΥΡΙΖΑ. Τι και αν δόθηκαν παραδείγματα από άλλους δημοσιογράφους σε έντυπα, που είχαν παρόμοια νόμιμη εργασιακή σχέση με το ΑΠΕ. Τι και αν παρουσιάστηκε λίστα από άρθρα από την Αγγελική Σπανού στα οποία έκανε σφοδρή κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ, την περίοδο μάλιστα που η ισχύς του ήταν αναμφισβήτητη. Η συκοφαντική επίθεση συνεχίστηκε για εβδομάδες, τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο του 2018.

Η επίθεση αυτή δεν προκάλεσε απλώς σοκ στην Αγγελική. Είχε, δυστυχώς, σοβαρές επιπτώσεις και στην υγεία της. Δεν θα πω περισσότερα για αυτό. Οι φίλοι της, δυστυχώς, γνωρίζουμε.

Μήνες αργότερα και χωρίς καμία σοβαρή αιτία, το θέμα αναζωπυρώθηκε με νέες αναρτήσεις στo Facebook. Και τότε η Αγγελική έκανε επιτέλους ΔΥΟ ΑΓΩΓΕΣ:
> Η πρώτη αγωγή δικάστηκε και υπάρχει ήδη καταδίκη με υποχρέωση για χρηματική ικανοποίηση.
> Η δεύτερη αγωγή στρεφόταν κατά του Γιώργου Προκοπάκη. Σήμερα λοιπόν, ο κ. Προκοπάκης υπό την απειλή των επιπτώσεων της αγωγής, εξαναγκάσθηκε να ζητήσει συγγνώμη, να σβήσει τις αναρτήσεις του, και να δηλώσει πως πάντα εκτιμούσε την Αγγελική Σπανού…

Ελπίζω πλέον, πως κάποιοι θα εμπεδώσουν πως οι συνειδητές συκοφαντίες και οι απόπειρες «δολοφονίας χαρακτήρα» στα social media τιμωρούνται πάντα από την δικαιοσύνη. Έστω και με τρία χρόνια καθυστέρηση.

(πηγή κειμένου: facebook)

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU