Νέα Ιωνία: Αίσιο τέλος για το οικοτροφείο – Άλλαξε διοίκηση – BINTEO

Αίσιο τέλος φαίνεται πως έχει η υπόθεση του οικοτροφείου στη Νέα Ιωνία, το οποίο κινδύνευε με λουκέτο λόγω οικονομικών ατασθαλιών της διοίκησης, με αποτέλεσμα εργαζόμενοι να μένουν απλήρωτοι και οι 14 τρόφιμοί του να κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς τα απαραίτητα αναλώσιμα, όπως φάρμακα και είδη πρώτης ανάγκης.
Όπως το MEGA είχε αποκαλύψει, το οικοτροφείο εξέπεμψε σήμα κινδύνου, με τους εναπομείναντες εργαζομένους να καταγγέλλουν πως παραμένουν απλήρωτοι για μήνες, την στιγμή που δεν υπάρχει πρόβλεψη για το τι μέλλει γενέσθαι.

«Θα επανέλθουν στον χώρο τους»
Αναφερόμενος στο θέμα, ο υφυπουργός Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δημήτρης Βαρτζόπουλος, σημειώνει:

«Εκτός από τις κρατικές δομές, που είναι και αρκετές, έχουμε 300 τέτοιες δομές ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης, έχουμε άλλες τόσες στον λεγόμενο μη κερδοσκοπικό ιδιωτικό τομέα. Έχουμε αστικές, μη κερδοσκοπικές εταιρείες οι οποίες υποβάλλουν αιτήσεις όταν εμείς έχουμε χρήματα και καλούμε προκηρύξεις έτσι ώστε να εκδηλωθεί ενδιαφέρον από αυτές και τους δίνουμε τη δυνατότητα να επιτελέσουν αυτό το έργο, δηλαδή να δημιουργούν ξενώνες και οικοτροφεία στα οποία φροντίζονται ολικώς άνθρωποι που έχουν διάφορα προβλήματα ψυχικής φύσεως».

«Στη συγκεκριμένη περίπτωση ήταν ανοϊκοί ασθενείς. Αυτή η αστική, μη κερδοσκοπική εταιρεία, άρχισε να λειτουργεί περίπου πριν από ενάμιση χρόνο, στα πλαίσια του Ταμείου Ανάκαμψης, και εδώ και αρκετό καιρό παρουσίασαν δυσρυθμίες λογιστικής φύσεως. Αυτό, ανάγκασε εμάς που ασκούμε οικονομικό έλεγχο να μην πληρώσουμε ορισμένα τιμολόγια. (…) Όταν οι εργαζόμενοι μέσω επιστολών έδειξαν ότι υπάρχει δυσλειτουργία, κάναμε επιτόπιο έλεγχο. Η κατάσταση στη δομή, από άποψη φιλοξενίας ήταν καλή, οι συνθήκες ήταν έτσι όπως πρέπει. Ήταν όμως απλήρωτοι οι εργαζόμενοι και αυτό οδήγησε σε παραιτήσεις. Εμείς διαπιστώσαμε την περασμένη Παρασκευή ότι δεν έβγαιναν οι εφημερίες επαρκώς. Έτσι, τους 14 διαμένοντες τους εγκαταστήσαμε για ένα χρονικό διάστημα 10 – 15 ημερών σε νοσοκομειακές δομές», συμπληρώνει.

Σύμφωνα με τον κ. Βαρτζόπουλο:

«Με απόφασή μας πήραμε τη διοίκηση από την αστική, μη κερδοσκοπική εταιρεία, κάναμε μια διερεύνηση, τη δίνουμε σε μια παλαιότερη και πιο πεπειραμένη και ελπίζω ότι εντός της ερχόμενης εβδομάδας θα επανέλθουν στον χώρο τους».

Ο ίδιος σημειώνει πως η έρευνα για την οικονομική διαχείριση της προηγούμενης διοίκησης είναι σε εξέλιξη.

«Δεν υπήρξε σωστή διαχείριση του δημοσίου χρήματος».

Δείτε το βίντεο:

Πηγή: megatv.com

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU