Πάτούλης: Πήρε πίσω το άθλιο κλείδωμα λογαριασμού, επανήλθε με… fake news

Είναι κανόνας στα social media, όσοι αιρετοί ασκούν εξουσία ή όσοι κατέχουν κορυφαίες πολιτειακές θέσεις να μην κλειδώνουν ή να μην περιορίζουν τους λογαριασμούς τους. Ναι, μπορεί να ακούν τα σχολιανά τους ή και πολλές φορές να υπάρχουν και υβριστικά σχόλια, αλλά ο κανόνας είναι αυτός.

Κανονικά, οι λογαριασμοί αυτοί των προσώπων που ασκούν εξουσία, δεν πρέπει κιόλας να μπλοκάρουν άλλα προφίλ ή λογαριασμούς, αλλά αυτό μερικές φορές γίνεται στα “μουλωχτά”.

Βλέπουμε έτσι π.χ. τους λογαριασμούς του πρωθυπουργού ή του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης να λειτουργούν έτσι. Σ αυτήν την κατηγορία ανήκει σαφώς και ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, ειδικά αυτές τις μέρες που η Περιφέρεια που διοικεί είναι στις φλόγες.

Ωστόσο ο λαλίστατος και πομπώδης κύριος Πατούλης, προφανώς δεν άντεχε τα συνεχόμενα επικριτικά σχόλια στον λογαριασμό του στο twitter, με αποτέλεσμα από την Παρασκευή το βράδυ ή το Σάββατο να τον κλειδώσει! Ουσιαστικά μπορούσαν να δουν τα tweet του ή να σχολιάσουν μόνο οι 12.500 περίπου ακόλουθοί του κάτι φυσικά που αποτέλεσε μια άθλια κίνηση, καθώς δεν είναι Περιφερειάρχης αυτών των ακόλουθων αλλά όλων των κατοίκων του λεκανοπεδίου.

Αυτό είχε μάλλον το αντίθετο αποτέλεσμα, καθώς υπήρξαν εκατοντάδες ιδιαίτερα επικριτικά tweet γι αυτή του την επιλογή.

Ήταν φανερό πως ο κ.Πατούλης ήθελε να αποφύγει την κριτική και κυρίως τη διάψευση όσων έλεγε προεκλογικά, σχετικά με την καταπολέμηση των πυρκαγιών στην Περιφέρεια Αττικής.

Διότι η Περιφέρεια και πριν εκλεγεί ο κ.Πατούλης και τώρα, τα ίδια πράγματα μπορεί να κάνει στις πυρκαγιές: Να στείλει τις υδροφόρες που έχει και κάποια ακόμη μηχανήματα να βοηθήσουν την πυροσβεστική. Τίποτα άλλο. Η πραγματικότητα έδειξε ότι η μόνη διαφορά των αρμοδιοτήτων επί Πατούλη, σε σχέση με τις αρμοδιότητες επί Δούρου, (μιλάμε αποκλειστικά και μόνο για την ευθύνη της Περιφέρειας) ήταν ο φωτογράφος που ακολουθεί τον κύριο Πατούλη παντού.

Σ ότι αφορά την κατάσβεση, την βασική πρόληψη, τις εκκενώσεις κ.τ.λ. όλα αυτά είναι ευθύνη της Πυροσβεστικής, της Ελληνικής Αστυνομίας και της Πολιτικής Προστασίας.

Βέβαια ο κ.Πατούλης προεκλογικά έλεγε και υποσχόταν άλλα. Αυτά, προφανώς τον ανάγκασαν να κλειδώσει το λογαριασμό του στο twitter.

Όπως και να έχει, μετά τη σφοδρή κριτική για το κλείδωμα του λογαριασμού του, ο κ.Πατούλης την Κυριακή τον άνοιξε ξανά.

Και πάλι όμως δεν απέφυγε την παραπλάνηση: Η πρώτη είδηση που επέλεξε να κάνει tweet, είχε αποδειχθεί fake news εδώ και ώρες. Όπως οι ίδιοι οι πυροσβέστες δήλωσαν, ουδείς τους «επιτέθηκε»…

Οπότε, ίσως ο μόνος κερδισμένος από το κλείδωμα του λογαριασμού του κ.Πατούλη να ήταν η… αλήθεια.

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU