Περιφέρεια Αττικής, Βόρειος Τομέας: Ενημερωτικό σεμινάριο για περίπτωση σεισμού

Ενημερωτικό σεμινάριο για τους κινδύνους και την προστασία στους εργασιακούς χώρους σε περίπτωση σεισμού από την Περιφέρεια Αττικής και τον ΟΑΣΠ για τους εργαζομένους της Π.Ε.Βορείου Τομέα και όλων των Δήμων χωρικής της αρμοδιότητας

 

Παρουσία του Περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη, πραγματοποιήθηκε ενημερωτικό διαδικτυακό σεμινάριο με θέμα «Κίνδυνοι και προστασία στους εργασιακούς χώρους σε περίπτωση εκδήλωσης σεισμικού φαινομένου», το οποίο συνδιοργάνωσε η Περιφέρεια Αττικής με τον Οργανισμό Αντισεισμικού Σχεδιασμού & Προστασίας (ΟΑΣΠ) με μεγάλη συμμετοχή εργαζομένων από την Π.Ε.Β.Τ.Α και υπαλλήλων των δώδεκα Δήμων χωρικής της αρμοδιότητας.

Οι εργασίες του σεμιναρίου ξεκίνησαν με χαιρετισμό του Περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε : «Η γνώση των κινδύνων αποτελεί την απαραίτητη προϋπόθεση για την αποφυγή ατυχημάτων. Η πρόληψη για την διασφάλιση της εργασιακής ασφάλειας αποτελεί κρίσιμο εργαλείο, αλλά όχι μόνο σε θεωρητικό επίπεδο. Γνωρίζω καλά και από την ιδιότητά μου ως γιατρός, ότι είναι εξίσου σημαντική η άσκηση ετοιμότητας για την κατάρτιση και την ανάπτυξη των ικανοτήτων των συμμετεχόντων». Μάλιστα, ο Περιφερειάρχης ανακοίνωσε ότι το προσεχές διάστημα σε συνεργασία με το πυροσβεστικό σώμα θα διοργανωθεί πιλοτικά από την Περιφερειακή Ενότητα του βορείου τομέα άσκηση εκκένωσης σε περίπτωση σεισμού ή φωτιάς.

 

«Είναι ανάγκη να αποκτήσουμε αντισεισμική κουλτούρα και να αναδείξουμε τον ρόλο που θα έχει ο καθένας μέσα στο πλαίσιο του αντισεισμικού σχεδιασμού του εργασιακού του χώρου», τόνισε η Αντιπεριφερειάρχης Λουκία Κεφαλογιάννη, η οποία ευχαρίστησε θερμά τον Περιφερειάρχη για την παρουσία του στο σεμινάριο, καθώς επίσης τον πρόεδρο του ΟΑΣΠ, Ε.Λέκκα, την Αν. Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Κοινωνικής Αντισεισμικής Άμυνας, κα Κούρου και όλους όσοι έλαβαν μέρος, δείχνοντας μεγάλο ενδιαφέρον στα θέματα που αφορούν τον σεισμικό κίνδυνο και τη διαχείριση της σεισμικής διακινδύνευσης στον εργασιακό χώρο.

Από τη μεριά του ο Πρόεδρος του ΟΑΣΠ κ. Ε. Λέκκας εξήρε τις πρωτοβουλίες και την ικανότητα του Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη στην διαχείριση των κρίσεων ενώ συνεχάρη την Αντιπεριφερειάρχη Βορείου Τομέα για τη διοργάνωση του σεμιναρίου.

Την ανάγκη ανάπτυξης της αντισεισμικής συνείδησης στους εργαζομένους και στη βελτίωση της ετοιμότητας σε ότι αφορά στο σεισμικό κίνδυνο στους εργασιακούς χώρους τόνισε η εισηγήτρια του σεμιναρίου Αν. Προϊσταμένη Διεύθυνσης Κοινωνικής Αντισεισμικής Άμυνας του ΟΑΣΠ, Δρ. Α. Κούρου.

Για όσους δεν κατάφεραν να παρακολουθήσουν το σεμινάριο, μπορούν να βρουν αναρτημένη την παρουσίασής μαζί με πολλές άλλες χρήσιμες πληροφορίες για την προστασία και τον αντισεισμικό σχεδιασμό στην επίσημη σελίδα του ΟΑΣΠ (εδώ).

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU