Έξι συμβουλές για μια αξέχαστη ανοιξιάτικη πεζοπορία

Οι μέρες γίνονται μεγαλύτερες. Ο καιρός πιο γλυκός. Τα τοπία πιο χρωματιστά. Η Άνοιξη είναι η αγαπημένη εποχή πολλών και ειδικά όσων αγαπούν τη φύση και την περιπέτεια, γιατί μας χαρίζει αμέτρητες ευκαιρίες να εξερευνήσουμε προορισμούς με μια πεζοπορία. Γι’αυτό συγκεντρώσαμε τις 6 top συμβουλές για να οργανώσετε την τέλεια ανοιξιάτικη πεζοπορία!

  1. Ελέγξτε το δελτίο καιρού

Ο ανοιξιάτικος καιρός μπορεί να είναι απρόβλεπτος! Γι’ αυτό είναι σημαντικό να ελέγχετε την πρόγνωση πριν ξεκινήσετε την πεζοπορία σας. Να είστε προετοιμασμένοι για βροχή, άνεμο, ακόμη και χιόνι σε ορισμένες περιοχές. Tip: Ντυθείτε σε layers (στρώσεις), ώστε να μπορείτε να προσαρμόζετε τον ρουχισμό σας καθώς η θερμοκρασία αλλάζει κατά τη διάρκεια της ημέρας.

 

  1. Επιλέξτε προσεκτικά το μονοπάτι σας

Πολλά μονοπάτια μπορεί να είναι ακόμη καλυμμένα με χιόνι ή πάγο στις αρχές της άνοιξης, γι’ αυτό είναι σημαντικό να επιλέγετε προσεκτικά τη διαδρομή σας. Μείνετε σε μονοπάτια με χαμηλότερο υψόμετρο που είναι πιο πιθανό να είναι καθαρά από χιόνι και πάγο. Tip: Δείτε το επίπεδο δυσκολίας της διαδρομής και επιλέξτε μια διαδρομή που να ανταποκρίνεται στο επίπεδο σας.

 

  1. Πάρτε μαζί σας τον κατάλληλο εξοπλισμό

Η επιλογή του σωστού εξοπλισμού είναι πάντα απαραίτητη! Επενδύστε σε ένα καλό ζευγάρι αδιάβροχες μπότες πεζοπορίας για να διατηρήσετε τα πόδια σας στεγνά. Πάρτε μαζί σας ένα αδιάβροχο μπουφάν και επιπλέον layers για να σας κρατήσουν ζεστούς σε περίπτωση που η θερμοκρασία πέσει. Tip: Μην ξεχάσετε να πάρετε μαζί σας αντηλιακό, γυαλιά ηλίου, καπέλο, παγούρι με νερό και σνακ.

 

  1. Ετοιμαστείτε για… λάσπη

Η άνοιξη μπορεί να συνοδεύεται από πολλές βροχές άρα και αρκετή λάσπη! Να είστε προετοιμασμένοι ότι μπορεί να λερωθείτε και να έχετε μαζί σας μπατόν πεζοπορίας που θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε την ισορροπία σας σε ολισθηρές συνθήκες. Tip: Πάρτε μαζί σας ένα επιπλέον ζευγάρι κάλτσες και παπούτσια για να αλλάξετε μετά την πεζοπορία σας.

  1. Σεβαστείτε την άγρια ζωή

Κρατήστε απόσταση ασφαλείας από τα ζώα που συναντάτε και αποφύγετε να τα ταΐζετε. Tip: Να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με τις αρκούδες. Μπορεί να βγαίνουν από τη χειμερία νάρκη και να αναζητούν τροφή.

  1. Μην αφήνετε ίχνη

Μαζέψτε όλα τα σκουπίδια σας και σεβαστείτε το φυσικό περιβάλλον γύρω σας. Tip: Μείνετε στο μονοπάτι για να αποφύγετε την καταπάτηση της εύθραυστης βλάστησης και να μην ενοχλήσετε την πανίδα της περιοχής.

 

Πηγή: trekking.gr

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU