Πυρόπληκτα ζώα: «Σπάσαμε τις πόρτες για να τα πάρουμε»

Το παλιό λατομείο ΛΑΤΟ παραχώρησε ο δήμος Γαλατσίου για τη φιλοξενία, την περίθαλψη και τη φροντίδα των πυρόπληκτων ζώων (σκύλων και γατών) από τις πληγείσες από τις φωτιές περιοχές προκειμένου η φιλοζωική οργάνωση Dogs’ Voice να λειτουργήσει άμεσα σταθμό πυρόπληκτων ζώων.

Με την βοήθεια εθελοντών, δημιουργήθηκαν προσωρινές δομές φιλοξενίας των πυρόπληκτων ζώων, όπου μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί 148 ζώα προερχόμενα κυρίως από καταφύγια και σπίτια που εκκενώθηκαν σε Κερατέα, Καλύβια, Λαγονήσι.

Ο δήμος αναφέρει ότι υπάρχουν ανάγκες μόνο σε λάμπες με μπαταρία, σε σκίαστρα (πλέγμα), σε tire up, σε εθελοντές για τις πρωινές βάρδιες (06:00 – 11:00) και τις πολύ βραδινές (23:00-04:00).

Ο σταθμός λειτουργεί 24 ώρες και θα παραμείνει ανοιχτός για να εξυπηρετήσει ανάγκες καταγραφής των πυρόπληκτων ζώων και μετέπειτα κτηνιατρικής φροντίδας σε όσα χρειαστούν.

«Σπάσαμε τις πόρτες για να τα πάρουμε»

«Τα περισσότερα από αυτά που βλέπεις εγκαταλείφθηκαν μέσα σε αυλές, σπάσαμε τις πόρτες για να τα πάρουμε» λέει στο insidestory.gr η Μαρίλια, μέλος του Μη Κυβερνητικού Οργανισμού για την προστασία των αδέσποτων ζώων στην Ελλάδα, Dogs’ Voice, που από την πρώτη μέρα που ξέσπασαν οι πυρκαγιές στην Αττική περιμαζεύει, φροντίζει, συντροφεύει τα πυρόπληκτα ζώα και επανενώνει όσα μπορεί με τους ανθρώπους που τα αναζητούν.

«Μερικά τα άφησαν φεύγοντας, άλλα ήταν σε σπίτια που κάηκαν και μας τα έφεραν για ένα βράδυ μέχρι να δουν τι θα κάνουν, κάποια άλλα απλά τα βρήκαμε» μου λέει, εξηγώντας πώς έφτασαν εκεί τα εκατοντάδες ζώα του καταφυγίου.

«Έρχονται συνέχεια. Έχουμε κυρίως πάρα πολλά σκυλιά. Αυτή τη στιγμή φροντίζουμε περίπου 380» σχολιάζει εξαντλημένη.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Dogs’ Voice (@dogsvoice)

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU