«Πράσινο Πέρα(σ)μα» στο ανακαινισμένο «Μουσείο Αλιείας και Ναυπηγικής Αλιευτικών Σκαφών» στο Πέραμα

Πλήθος κόσμου, εκπρόσωποι κομμάτων και αιρετοί της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τίμησαν με την παρουσία τους, την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου, τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής «Πράσινο Πέρα(σ)μα» για την οικολογία, στον πλήρως ανακαινισμένο χώρο του Μουσείου Αλιείας και Ναυπηγικής Αλιευτικών σκαφών στο Πέραμα.

Σε ένα ιδιαίτερα ζεστό και φιλικό κλίμα  οι παρευρισκόμενοι είχαν τη δυνατότητα να δουν έργα μοναδικής αισθητικής, την εξαιρετική συλλογή του μουσείου αλλά και τον πολυχώρο που αποδίδεται πλέον πλήρως λειτουργικός στους πολίτες.

Την έκθεση διοργανώνουν ο Δήμος Περάματος και το SHARING PERAMA και τελεί υπό την αιγίδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας, του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και της Πρεσβείας της Ελβετίας στην Ελλάδα. Επιπλέον, η έκθεση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Fondation Thalie και της Good Move Initiatives.

Εκτός από τα σπάνια Ναυπηγοξυλουργικά εκθέματα στην έκθεση παρουσιάζονται έργα δεκατριών καλλιτεχνών, τα οποία σχετίζονται με την οικολογία και την ιδέα για έναν «Νέο Ουμανισμό». Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν είναι οι εξής: Κυριακή Γονή, Λυδία Δαμπασίνα, Δήμητρα Δέδε, Μάρθα Δημητροπούλου, Μάριος Φούρναρης, Βιργινία Μαστρογιαννάκη, Μάρω Μιχαλακάκου, Mανώλης Μπαμπούσης, Παύλος Νικολακόπουλος, Γιώργος Τσακίρης, Janet Biggs, Ali Kazma, Robert Montgomery.

Ο Δήμαρχος Περάματος Γιάννης Λαγουδάκης στον χαιρετισμό του ανέφερε πως η έκθεση αυτή πραγματοποιείται σε έναν χώρο που αναμορφώθηκε πλήρως, με την Δημοτική Αρχή και τους εργαζόμενους του Δήμου να καταβάλουν μεγάλη προσπάθεια για την αναβάθμιση των πολιτιστικών και αθλητικών χώρων του Περάματος.

Παράλληλα, τόνισε την ανάγκη ευαισθητοποίησης και δράσης για την προστασία του περιβάλλοντος, γεγονός που αποτυπώνεται από τα έργα των καλλιτεχνών, τα οποία σχετίζονται με την οικολογία και την ιδέα για έναν «Νέο Ουμανισμό».

Ολοκληρώνοντας τον χαιρετισμό του ο κ. Λαγουδάκης, αφού εύχαρίστησε τους δεκατρείς καλλιτέχνες που παρουσιάζουν τα έργα τους στην έκθεση, έκανε αναφορά στον Σπύρο Στρουμπούλα, ο οποίος έχει εμπλουτίσει τα εκθέματα του Μουσείου με τέσσερις ιδιαίτερες μακέτες.

Το παρών στην εκδήλωση έδωσε και ο Πρέσβης της Ελβετίας κ. Olaf Kjelsen, ο οποίος στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα της έκθεσης λέγοντας χαρακτηριστικά πως είναι πολύ χαρούμενος που μία τέτοιου καλλιτεχνικού επιπέδου έκθεση, την οποία θα ζήλευαν πολλές άλλες πόλεις ανά τον κόσμο, πραγματοποιείται στο Πέραμα, καθώς εκτός από την ίδια τους την αξία, εκθέσεις αυτού του είδους συμβάλλουν στην αξία και την εικόνα των πόλεων που τις φιλοξενούν.

Ο Πρέσβης της Ελβετίας έδωσε συγχαρητήρια στον Δήμαρχο Περάματος Γιάννη Λαγουδάκη και στο SHARING PERAMA για την διοργάνωση της έκθεσης και ευχήθηκε η επαναλειτουργία του «Μουσείου Αλιείας και Ναυπηγικής Αλιευτικών Σκαφών» να είναι το σύμβολο της ανανέωσης, που όλοι επιθυμούμε μετά από μία μακρά περίοδο αβεβαιότητας, λόγω των κρίσεων που έχει περάσει η Ελλάδα, αλλά και η ανθρωπότητα λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η ιδρύτρια του SHARING PERAMA κα Barbara Polla τόνισε στον χαιρετισμό της πως αυτή η έκθεση είναι μοναδική, καθώς οι τέχνες του παρελθόντος συνδυάζονται με την τέχνη του σήμερα και του αύριο. Επιπλέον, ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Περάματος Γιάννη Λαγουδάκη, αλλά και όλους όσοι εργάστηκαν ώστε να ανακαινιστεί το «Μουσείο Αλιείας κα Ναυπηγικής Αλιευτικών Σκαφών», για να υποδεχτεί την έκθεση.

Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή για το κοινό μέχρι και τις 19 Νοεμβρίου.

Ωράριο Μουσείου: Πεμ – Παρ 18.00 – 21.00

Διεύθυνση: Λ. Δημοκρατίας & Μ. Κιουρί (πλησίον του ΕΠΑΛ) Ν. Ικόνιο, Πέραμα.


Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

1 σχόλιο

  1. Σωρου Κωνσταντινα
    26/10/2022 - 13:39

    Στον αυλιο χωρο του μουσειου αλιειας υπαρχει παρκιν;

    Reply

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU