Ρένα Δούρου: “Σπάμε το φαύλο κύκλο της βίας και της χυδαιότητας”

Δωρεά της επικεφαλής της Δύναμης Ζωής στο Συμβουλευτικό Κέντρο για την

Αντιμετώπιση της Βίας κατά των Γυναικών του Δήμου Περιστερίου

 

Σε μια συμβολική δωρεά στο Συμβουλευτικό Κέντρο για την Αντιμετώπιση της Βίας κατά των Γυναικών του Δήμου Περιστερίου, προχώρησε σήμερα η Ρένα Δούρου.

“Κάνουμε σήμερα μια συμβολική κίνηση για το αύριο των γυναικών, των κοριτσιών, των αδελφών μας. Μια κίνηση που δείχνει πόσο δρόμο έχουμε ακόμη μπροστά μας, πόσους αγώνες πρέπει να δώσουμε απέναντι στη Λερναία Ύδρα του σεξισμού και του ρατσισμού. Είτε πρόκειται για χυδαία πρωτοσέλιδα που ρυπαίνουν την καθημερινότητά μας είτε για τις γυναικοκτονίες που πολλαπλασιάζονται. Όσες και όσοι έχουμε δημόσιο λόγο και θέση, έχουμε το χρέος να σταθούμε στο πλευρό εκείνων που δεν έχουν φωνή, των πιο αδύναμων και εκτεθειμένων. Ειδικά σήμερα σε μια περίοδο που ο πρωθυπουργός της χώρας υιοθετεί προκλητικά την ατζέντα του χθες. Προβάλλει τα θλιβερά γνωστά τρία ‘k’, kirche – küche – kinder (εκκλησία, κουζίνα, παιδιά), προωθεί  την οπισθοδρομική άποψη ότι δεν υπάρχουν αρκετές γυναίκες που ενδιαφέρονται για την πολιτική, καταργεί τη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων. Απέναντι σε αυτή την επιδείνωση των ρατσιστικών συμπεριφορών, των πατριαρχικών στερεοτύπων και τον πολλαπλασιασμό κάθε είδους κακοποιητικών συμπεριφορών κατά γυναικών, ΛΟΑΤΚΙ ατόμων, προσφύγων και μεταναστών, απέναντι στην κυβερνητική σιωπή που αποτελεί συνενοχή και συγκάλυψη, η Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορεί και οφείλει να έχει λόγο αλλά και έργο. Ως Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής, η Δύναμη Ζωής έδειξε, με τη στήριξη και τη χρηματοδότηση Δομών Προστασίας Κακοποιημένων Γυναικών,  Συμβουλευτικών Κέντρων, Ξενώνων Φιλοξενίας στους δήμους της Αττικής, ότι τα πράγματα μπορούν να γίνουν διαφορετικά. Ότι μπορούμε να σπάσουμε το φαύλο κύκλο της βίας και της χυδαιότητας”, παρατήρησε, ερωτηθείσα σχετικά, η Ρένα Δούρου.

Η δωρεά αφορά στο ποσό που επιδίκασε η Δικαιοσύνη στην επικεφαλής της Δύναμης Ζωής, δικαιώνοντάς την, ύστερα από την προσφυγή της κατά εντύπου που “διακρίνεται” για τα ρατσιστικά, σεξιστικά, ομοφοβικά, ξενοφοβικά, ρυπαρογραφήματά του, που επανειλημμένα σε προχωρήσει σε σεξιστικές και συκοφαντικές επιθέσεις εναντίον της. Το Μονομελές Πρωτοδικείο τη δικαίωσε, απαγορεύοντας μελλοντικές προσβολές σε βάρος της και υποχρεώνοντας την ιδιοκτησία του μέσου να της καταβάλει το σύνολο των δικαστικών εξόδων που έγιναν για αυτή την υπόθεση. Τελικά, επειδή η ιδιοκτησία της εφημερίδας αρνήθηκε να καταβάλει τα δικαστικά έξοδα εκουσίως, η Ρένα Δούρου, δια του πληρεξουσίου δικηγόρου της, Βασίλη Σωτηρόπουλου, κίνησε την διαδικασία της αναγκαστικής εκτέλεσης, προχωρώντας σε κατάσχεση του ποσού από τον τραπεζικό λογαριασμό του εντύπου. Από τα χρήματα που πλήρωσαν οι αναγνώστες της εφημερίδας για να αγοράσουν τα αντίστοιχα αντίτυπα. Η Ρένα Δούρου και η Δύναμη Ζωής αποφάσισαν το κατασχεμένο αυτό ποσό από τα έσοδα του ρυπαρού εντύπου, να διατεθεί για τη στήριξη δομών για κακοποιημένες γυναίκες όπως το Συμβουλευτικό Κέντρο για την Αντιμετώπιση της Βίας κατά των Γυναικών του Δήμου Περιστερίου.

Υπενθυμίζεται ότι η Διοίκηση της Δύναμης Ζωής είχε χρηματοδοτήσει μέσω του ΕΣΠΑ  τη συγκεκριμένη δομή με 410.580 ευρώ.

Η Ρένα Δούρου έγινε δεκτή από τον Δήμαρχο Περιστερίου Ανδρέα Παχατουρίδη, την αντιδήμαρχο Μαίρη Τσιώτα καθώς και τις αρμόδιες της δομής: Ζ. Λεοντοκιάνου, κοινωνιολόγο, υπεύθυνη του έργου, Βασιλική Κοντού, κοινωνική λειτουργό, Μίρκα Ντενέζου, νομικό, Δέσποινα Τσέπα, σύμβουλο κοινωνιολόγο. Η επικεφαλής της Δύναμης Ζωής συνοδευόταν από τον περιφερειακό σύμβουλο Κ. Βίτσα και τον πρώην περιφερειακό σύμβουλο Κ. Βλάχο.

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

1 σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU