Σχολικά είδη στην Εύβοια από την πρωτοβουλία που συμμετείχε & ο «Γ. Σεφέρης» – Φωτογραφίες / βίντεο

Για “άμεση, μαχητική και συγκινητική” ανταπόκριση των εκπαιδευτικών από διάφορες περιοχές της Αττικής, κάνει λόγο ο Σύλλογος Καθηγητών των όμορων περιοχών (Νέα Ιωνία, Ηράκλειο Αττικής κ.α.) «Γιώργος Σεφέρης» αναφερόμενος στη συγκέντρωση σχολικών ειδών για τις πυρόπληκτες οικογένειες της Εύβοιας, μετά από το κάλεσμα των εκπαιδευτικών σωματείων, που ξεκίνησε ως πρωτοβουλία ο σύλλογος «Ρόζα Ιμβριώτη» και η Γ΄ ΕΛΜΕ Αθήνας και στην οποία  συμμετείχε και ο σύλλογός «Γ. Σεφέρης».

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά “την Παρασκευή 10/9 συγκεντρώθηκαν τα σχολικά είδη και το πρωί του Σαββάτου 11/9 εκπαιδευτικοί από όλες τις γωνιές της Αττικής συναντηθήκαμε στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου Αθήνας και συσκευάσαμε τα υλικά,  ώστε την Κυριακή στις 12/9 να παραδοθούν από αντιπροσωπεία των σωματείων στο «κέντρο Αγώνα και Αλληλεγγύης Πυρόπληκτων» στον κόμβο της Στροφυλιάς, να τα πάρουν οι μαθητές και οι οικογένειές τους και να μπορούν να ξεκινήσουν με τα απαραίτητα τη σχολική χρονιά.

Η μεγάλη ανταπόκριση στην Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στους μαθητές των πυρόπληκτων είναι μια ακόμη έμπρακτη απόδειξη ότι οι εκπαιδευτικοί έχουν πάνω απ’ όλα τις μορφωτικές ανάγκες των μαθητών και τα δικαιώματά τους και το αποδεικνύουν αυτό καθημερινά με τη στάση τους μέσα στα σχολεία, με τους αγώνες τους να ανοίξουν αυτά με ασφάλεια και υγιεινή, με τον αγώνα τους να εμποδίσουν την εφαρμογή των αντιεκπαιδευτικών νομοσχεδίων. Με την πρωτοβουλία αυτή στεκόμαστε δίπλα στο «κέντρο Αγώνα και Αλληλεγγύης Πυρόπληκτων» και τις πυρόπληκτες οικογένειες.

 Συμβάλλουμε  στη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων τους, ώστε να αποζημιωθούν ουσιαστικά για τις ζημιές από τις πυρκαγιές απέναντι στις επιδιώξεις της κυβέρνησης να τους δώσει κάποια ψίχουλα. Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα των παιδιών των πυρόπληκτων όσον αφορά τη λειτουργία των σχολείων και τις ανάγκες τους.

Ευχαριστούμε θερμά τα σχολεία υποδοχής  και τους συναδέλφους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για βοήθεια.

Στη Στροφυλιά δώσαμε την υπόσχεση ότι θα είμαστε κοντά τους και στο μέλλον και θα στηρίξουμε τα δίκαια αιτήματά τους για να ξαναφτιάξουν τη ζωή τους. Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας!”.

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU