Σύλλογος Γονέων: Νέα ανακοίνωση σχετικά με το αίτημα για τη διαδικασία εγγραφών/επανεγγραφών Βρεφών και Νηπίων για το σχολικό έτος 2024-2025

Προς

Δημοτικό Συμβούλιο Νέας Ιωνίας

κ. Δήμαρχο

κ. Αντιδήμαρχο Βρεφονηπιακών και Παιδικών Σταθμών

κα πρόεδρο της Επιτροπής του ΚΕΒΡΕΦΟ

Υπηρεσία Πρωτοκόλλου

 

Θέμα: Σχετικά με το αίτημα για τη διαδικασία εγγραφών/επανεγγραφών Βρεφών και Νηπίων για το σχολικό έτος 2024-2025

Σε συνέχεια του εν λόγω αιτήματος που έχει λάβει Αρ. Πρωτοκόλλου: 15857 ΕΙ 2024 στις 24/05/2024 και μετά από συνεχείς οχλήσεις από γονείς αλλά και επικοινωνία του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου μας με λογιστές και φοροτεχνικούς, σας ενημερώνουμε για τα εξής:

1. Στην αίτηση εγγραφής/επανεγγραφής δεν διευκρινίζεται αν θα πρέπει να καταχωρηθεί το τεκμαρτό ή το πραγματικό δηλωθέν εισόδημα των γονέων που είναι ελεύθεροι επαγγελματίες/επιτηδευματίες.

2. Η πλατφόρμα για τις δηλώσεις ακόμη υπολειτουργεί. Επίσης όσοι εμπίπτουν σε καθεστώς παρακράτησης φόρου έχουν πρόβλημα με την επιστροφή του αν δεν έχει εκκαθαριστεί/εξοφληθεί από τον χρεωθέντα.

3. Δεν διευκρινίζεται το πως θα προκύψει η μοριοδότηση. Από το πραγματικό δηλωθέν ή από το τεκμαρτό;

Σας καλούμε λοιπόν και σε συνέχεια του προηγούμενου αιτήματος μας, να συγκαλέσετε άμεσα Δημοτικό Συμβούλιο ώστε να συζητήσει, να τοποθετηθεί και να αποφασίσει για τα κάτωθι:

Να δοθεί παράταση στην κατάθεση των αιτήσεων και το δικαιολογητικών μέχρι την επίσημη ημερομηνία λήξης των φορολογικών δηλώσεων που έχει ορίσει το Υπουργείο Οικονομικών ή
Να δοθεί η δυνατότητα αποστολής υπεύθυνης δήλωσης που θα δηλώνει ο γονιός τα εισοδήματα του (κατά προσέγγιση) για το 2023 και τη διεύθυνση κατοικίας του (μαζί με αντίστοιχο αποδεικτικό π.χ. πρόσφατο λογαριασμό ΔΕΚΟ) κι αυτή να ενέχει προσωρινή θέση αντί του εκκαθαριστικού. Στη συνέχεια και έως τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων να δύναται να αποστείλει και το Ε1 μαζί με το εκκαθαριστικό ώστε να συμπληρωθεί η αίτηση.
Αντίστοιχα να υπάρξει μέριμνα και ανακοίνωση για όσους συμμετέχουν σε εταιρείες(π.χ. ΟΕ) και ανακοίνωση επ’ αυτών των περιπτώσεων.
Να ανακοινωθεί ΑΜΕΣΑ το εισόδημα υπολογισμού για την μοριοδότηση(τεκμαρτό ή πραγματικό δηλωθέν) από τον Δήμο, ώστε να ξέρουν οι γονείς ποιο από τα δύο να συμπληρώσουν στην αίτηση τους. Σε περίπτωση που κάποιος γονέας έχει ήδη υποβάλλει αίτηση, να δύναται να την διορθώσει.
Να παρθεί πίσω το κριτήριο β) η αίτηση του γονέα στο πρόγραμμα απορριφθεί για ουσιαστικούς λόγους και όχι για ελλιπή φάκελο, καθώς δεν έχει καμία σχέση με το δικαίωμα αίτησης ενός παιδιού για εγγραφή/επανεγγραφή στον βρεφονηπιακό σταθμό. Να γίνονται δεκτές όλες οι αιτήσεις ακόμη και αν δεν υποβληθεί αίτηση στο ΕΣΠΑ ή και αν υποβληθεί και απορριφθεί για οποιονδήποτε λόγο.
Θεωρούμε αυτονόητο ότι πρέπει το ζήτημα να λυθεί για να μην μείνει κανένα παιδί εκτός βρεφονηπιακών σταθμών για μη ουσιαστικούς λόγους.

Τέλος θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως συνεχώς επικοινωνούν μαζί μας γονείς για το ζήτημα, ενώ υπάρχουν ήδη περισσότεροι από τριάντα(35), των οποίων τα παιδιά είναι φέτος στους βρεφονηπιακούς σταθμούς του δήμου, και έχουν προσυπογράψει ονομαστικά τα ανωτέρω αιτήματα.

Εν αναμονή της ενημέρωσης και των ενεργειών σας.

Παρακαλούμε το παρόν να πρωτοκολληθεί.

 

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU