Γεώργιος Στέφας – Νέα Ιωνία: Τοπικό κοινωνικό κράτος

Οι παθογένειες και η στασιμότητα της Νέας Ιωνίας, την έχουν καταστήσει απλό θεατή των εξελίξεων. Η παράταξη μας Δημιουργία & Αλληλεγγύη και ο Παναγιώτης Μανούρης δεσμευόμαστε και παρουσιάζουμε το σχέδιό μας, για να μπορέσει η πόλη μας να πραγματοποιήσει ουσιαστικό άλμα ανάπτυξης και να βγει από το τέλμα που μας έχουν οδηγήσει οι τελευταίες διοικήσεις του δήμου μας.

Μέσα από αυτό το άρθρο μου, θέλω να συστηθώ και να αναδείξω μερικές από τις ιδιαίτερες ευαισθησίες μας σε θέματα που αφορούν το τοπικό κοινωνικό κράτος.

Θα ήθελα να σας παρουσιάσω μια σειρά δεσμεύσεων και παρεμβάσεων που αποτελούν προτεραιότητά μας για την επόμενη μέρα.

Δημιουργούμε ένα τοπικό κοινωνικό κράτος με δίκτυο κοινωνικών υπηρεσιών καθημερινής βοήθειας και υποστήριξης.

Αποκαθιστούμε μέσω πλατφόρμων επικοινωνίας, αλλά και με άμεση επαφή του δημότη με το δήμο και δημιουργούμε κοινωνικούς ανταποκριτές σε όλες τις συνοικίες της πόλης μας.

Δημιουργούμε δημοτικό κέντρο οικογένειας όπου θα λαμβάνουν χώρα δράσεις ψυχολογικής στήριξης και συμβουλευτικής σε οικογένειες και άτομα που το επιθυμούν, καθώς παράλληλα θα ξαναφτιάξουμε τη σχολή γονέων.

Δημιουργούμε επίσης κέντρο βραχυχρόνιας φιλοξενίας ευάλωτων ατόμων.

Χορηγούμε κάρτα νεολαίας σε νέους που αντιμετωπίζουν οικογενειακά προβλήματα.

Έτσι, τους παρέχεται η δυνατότητα ελεύθερης εισόδου σε εκδηλώσεις, χορήγηση βιβλίων και γραφικής ύλης, καθώς και μια σειρά άλλων προνομίων όπως εκπτώσεις τιμών σε τοπικές επιχειρήσεις για τους κατόχους της κάρτας αλλά και σε φοιτητές της πόλης μας.

Ενισχύουμε και τους φοιτητές που βρίσκονται εκτός της πόλης μας για την κάλυψη των βασικών τους αναγκών.

Δημιουργούμε πακέτα φοιτητή-συγκοινωνία με τα ΑΕΙ.

Αναβαθμίζουμε και εκσυγχρονίζουμε το Κοινωνικό Παντοπωλείο με την παροχή voucher για οικογένειες που έχουν πραγματική ανάγκη για τη διαβίωσή τους.

Δεσμευόμαστε για την πλήρη απαλλαγή της υποχρέωσης από την καταβολή τροφείων των τρίτεκνων αλλά και των μονογονεϊκών οικογενειών της πόλης μας, καθώς και για δωρεάν φοίτηση στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς για παιδιά μονογονεϊκών, τρίτεκνων ή πολύτεκνων οικογενειών καθώς και για όσες οικογένειες έχουν χαμηλό ετήσιο εισόδημα – π.χ. 10.000 ευρώ.

Μεριμνούμε για τους μικρούς τετράποδους φίλους μας.

Φτιάχνουμε πάρκα για τους μικρούς μας φίλους.

Δημιουργούμε δημοτικό κτηνιατρείο.

Δημιουργούμε ολοκληρωμένο πρόγραμμα φροντίδας και στειρώσεων, μία κατάλληλη δομή με ειδικό τηλεφωνικό κέντρο, όπου θα υπάρχει όλο το αρχείο (περισυλλογή στειρώσεων, εμβολιασμών, αιματολογικών εξετάσεων, ηλεκτρονικής σήμανσης) και θα παρακολουθείται από πιστοποιημένο κτηνίατρο.

Συνεργασία με φιλοζωικές οργανώσεις και ομάδες εθελοντών της πόλης μας.

Δημιουργούμε ηλεκτρονική πλατφόρμα προώθησης υιοθεσίας κατοικίδιων.

Δημιουργούμε δημοτικό καταφύγιο για αδέσποτα και ταλαιπωρημένα ζώα σε συνεργασία με άλλους δήμους.

 

Ο Γεώργιος Στέφας είναι υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Ιωνίας με την παράταξη “Δημιουργία & Αλληλεγγύη” και επικεφαλής τον υποψήφιο Δήμαρχο Παναγιώτη Μανούρη.

 

Λίγα λόγια από τον ίδιο

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Καλογρέζα της Νέας Ιωνίας όπου κατοικώ μέχρι και σήμερα, είμαι 32 ετών και πατέρας ενός γιου! Υπηρέτησα στο πολεμικό ναυτικό ως υπαξιωματικός για πέντε χρόνια και πλέον εργάζομαι στον ιδιωτικό τομέα ως υπεύθυνος προσωπικού και μάρκετινγκ ομίλου καταστημάτων εστίασης.

Επέστρεψα από το εξωτερικό το 2018 όπου εργαζόμουν όπως πολλοί νέοι της γενιάς μου τα τελευταία χρόνια της οικονομικής κρίσης.

Εκλέχτηκα πρώτη φορά Δημοτικός Σύμβουλος στη Νέα Ιωνία το 2019. Είμαι μέλος της διοίκησης στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Επισιτισμού Τουρισμού και αντιπρόεδρος στην ομάδα ποδοσφαίρου της Αλσούπολης. Πιστεύω πως μόνο αν ασχοληθούν οι νέοι άνθρωποι μπορεί να αλλάξει το σημερινό πολιτικό και κοινωνικό σκηνικό και θεωρώ πως τίποτα στη ζωή μας δεν πρόκειται να αλλάξει χωρίς δράση, χωρίς συμμετοχή και προσπάθεια.

Παραφράζοντας τον Άντονι Γκράμσι θα έλεγα πως το νέο πρέπει να γεννιέται χωρίς να μεσολαβεί η εποχή των τεράτων.

Αν μην αφήνουμε να αποφασίσουν άλλοι για εμάς.

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU