Αιμιλία Τζίβα – Ηράκλειο: Γιατί στηρίζει Μπάμπαλο η υποψ. βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ & επικεφαλής του Δικτύου Πολιτών Ηρακλείου το 2019-2023

Με τίτλο «γιατί αποφάσισα να συμπορευτώ με τον Νίκο Μπάμπαλο», η Αιμιλία Τζίβα, υποψήφια βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ στον Βόρειο Τομέα στις προηγούμενες εκλογές, επικεφαλής του «Δικτύου Πολιτών Ηρακλείου» την περίοδο 2019-2023 και υποψήφια Δήμαρχος το 2019, αναφέρεται στην επιλογή της να είναι υποψήφια δημοτική σύμβουλος με την παράταξη του νυν Δημάρχου «Ηράκλειο Ανθρώπινη πόλη».

Πέρα από το κείμενο που έδωσε στη δημοσιότητα, η Αιμιλία Τζίβα νοιώθει 100% δικαιωμένη από την επιλογή της και από τη ροή των γεγονότων στο Ηράκλειο Αττικής.

Μία σημαντική εξέλιξη είναι και η υποψηφιότητα με τον Νίκο Μπάμπαλο ενός ανθρώπου, με ένα προοδευτικό πρόσημο και μία ανάλογη πορεία, που δεν αμφισβητείται από κανέναν – αυτή του πρώην υποψήφιου Δημάρχου (2010) Νώντα Σπυρόπουλου

Η υποψηφιότητα του Νώντα Σπυρόπουλου με τον Νίκο Μπάμπαλο χαιρετίστηκε από εκπροσώπους της κεντροαριστεράς και του προοδευτικού χώρου  σε κεντρικό επίπεδο, με χαρακτηριστικότερα παραδείγματα τον Γιάννη Μπουτάρη, τον Σπύρο Λυκούδη και την Κατερίνα Μπατζελή (δείτε και ΕΔΩ: Νώντας Σπυρόπουλος – Ηράκλειο Αττικής: Μηνύματα υποστήριξης για την υποψηφιότητά του με τον Ν.Μπάμπαλο, από Μπουτάρη, Λυκούδη, Μπατζελή ).

Εξάλλου στο ψηφοδέλτιο του Νίκου Μπάμπαλου συμμετέχουν και άλλοι υποψήφιοι από το χώρο της ευρύτερης Αριστεράς και φυσικά υπάρχουν και οι υποψηφιότητες της 2ης δημοτικής συμβούλου από το «Δίκτυο Πολιτών», της Φανής Βελλίδου, καθώς και του Γιώργου Δαρεμά από τον ίδιο χώρο.

Αυτό ήταν εκ των πραγμάτων μία δικαίωση για την Αιμιλία Τζίβα, η οποία να σημειωθεί ότι είχε και μία εξαιρετική παρουσία στις βουλευτικές εκλογές στον Βόρειο Τομέα τον περασμένο Μάιο, με προετοιμασία 25 μόλις ημερών και ελάχιστη τηλεοπτική παρουσία.

Η ίδια αναφερόμενη στην υποψηφιότητα Σπυρόπουλου, έγραψε:

«Χαίρομαι πολύ που θα είμαι συνυποψήφια δημοτική Σύμβουλος στο ψηφοδέλτιο του Νίκου Μπάμπαλου με έναν εξαιρετικό άνθρωπο-επιστήμονα- ενεργό πολίτη πολύ αγαπητό στην πόλη μας και όχι μόνο το Νωντα ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟ. Στόχος μας η νίκη από την πρώτη Κυριακή».

Να σημειωθεί ότι σε κεντρικό επίπεδο ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα δώσει χρίσματα και στηρίξεις, παρά μόνο σε ελάχιστες περιπτώσεις κεντρικών Δήμων καθώς και στις Περιφέρειες, οπότε τα στελέχη του είναι αποδεσμευμένα να κάνουν τις επιλογές που νομίζουν καλύτερες.

Βέβαια από εκεί και πέρα, οργανώσεις μελών και νομαρχιακές οργανώσεις βγάζουν ανακοινώσεις στήριξης, ωστόσο πρόκειται για αποφάσεις σε τοπικό επίπεδο που σε μερικές περιπτώσεις, με χαρακτηριστική περίπτωση το Ηράκλειο Αττικής, έχουν να κάνουν με τα αποτελέσματα διασπάσεων και συγκρούσεων σε συρρικνωμένους τοπικούς κομματικούς μηχανισμούς.   

(Διαβάστε και εδώ: ΣΥΡΙΖΑ: Χωρίς κεντρική ανακοίνωση για στηρίξεις σε Δήμους – Τι ανακοίνωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή για Νέα Ιωνία & Ηράκλειο Αττικής )

 

Το μήνυμα της

Αναφέρει λοιπόν η Αιμιλία Τζίβα, γιατί στηρίζει τον νυν Δήμαρχο:

-Γιατί είναι προοδευτικός Δήμαρχος με  θετικό πρόσημο και μεγάλη αποδοχή από τους δημότες.

-Γιατί είναι έντιμος

-Γιατί έχει κοινωνική ευαισθησία και είναι αλληλέγγυος με τους αδύναμους.

-Γιατί κινητοποιεί τις υπηρεσίες για να βοηθήσει όπου υπάρχει ανάγκη – δες φωτιές

-Γιατί πάντα είναι πρόθυμος να σε ακούσει

-Γιατί αναγνωρίζει τα λάθη και τις αδυναμίες που υπάρχουν και αναζητεί τρόπους επίλυσης.

-Γιατί ενδιαφέρεται πολύ για την επόμενη μέρα και είναι ανοιχτός για συνεργασίες και νέες ιδέες

-Γιατί προτάσσει το συμφέρον της πόλης απέναντι στις προσωπικές φιλοδοξίες

-Γιατί τιμά και στηρίζει τους συνεργάτες του

-Γιατί είναι ένας σύγχρονος άνθρωπος που επιζητά την πρόοδο και την ανανέωση – δες ψηφοδέλτιο

– Γιατί αγαπάει την πόλη μας το Ηράκλειο

-Γιατί ΝΑΙ! Είναι αυτός που πήρε το κτήμα ΦΙΞ και οφείλουμε να του το αναγνωρίσουμε.

Αλλά και γιατί εκτός από το ΦΙΞ μας καλεί να συμπορευτούμε μαζί την επόμενη μέρα και να κάνουμε το Ηράκλειο μια σύγχρονη, πράσινη όμορφη πόλη με οικολογική ευαισθησία.

Μια πόλη πρότυπο που θα ανταποκρίνεται στις προσδοκίες και τα όνειρα όλων μας- μια πόλη φιλική και προσβάσιμη για όλους

Και το βασικότερο, αποφάσισα να συμπορευτώ με τον Νίκο Μπάμπαλο γιατί είναι ένας καλός Δήμαρχος και το πολιτικό μου ήθος μου επιβάλει αντί να επιλέξω το δρόμο μιας στείρας αντιπολίτευσης -να σταθώ δίπλα του και να βοηθήσω  να μην περάσει ο παραδοσιακά δημοκρατικός δήμος του Ηρακλείου υπό τον έλεγχο όσων έχουν μόνο κομματικές και προσωπικές φιλοδοξίες.

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU