Συνεχίζεται ο μαραθώνιος Πατούλη «δεν θα φταίω εγώ για τις πυρκαγιές»

Μορφή φρενίτιδας έχουν πάρει οι πρωτοβουλίες του Περιφερειάρχη Αττικής Γ.Πατούλη να διατυμπανίζει, οριζοντίως και καθέτως ότι στην περίπτωση πυρκαγιών, η Περιφέρεια δεν θα έχει καμία ευθύνη.

Μετά τις σχετικές δηλώσεις και ενέργειες από την πυρκαγιά στο Σχίνο Κορινθίας (δείτε ΕΔΩ και ΕΔΩ), τώρα εξέδωσε νέα ανακοίνωση στην οποία γίνεται γνωστό πως μετά από δική του πρόταση θα πραγματοποιηθεί μονοθεματική συνεδρίαση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας,  «με αντικείμενο τις αρμοδιότητες όλων των εμπλεκόμενων φορέων σε ζητήματα Πολιτικής Προστασίας».

Σε… απλά ελληνικά αυτό σημαίνει ξεκάθαρα ότι οι Περιφερειάρχες, με πρωτοβουλία Πατούλη, θα δηλώσουν για ακόμη μία φορά, μέσα σε λίγες μέρες, πως δεν έχουν ουδεμία ευθύνη στην περίπτωση των πυρκαγιών αλλά και γενικώς σε θέματα φυσικών καταστροφών και πολιτικής προστασίας.

Εξάλλου, όπως έχει τονιστεί ήδη πολλές φορές, η εργαλοιοποίηση της περίπτωσης Δούρου έχει εξυπηρετήσει ήδη τον σκοπό της – η Δούρου και η τότε Περιφέρεια Αττικής έφταιγαν στον βαθμό που έπρεπε να φέρουν ψήφους στην κυβέρνηση της ΝΔ και στους υποψήφιους της στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.

Για την ιστορία, στην σχετική ανακοίνωση σημειώνονται ότι «στην ανάγκη να προσδιοριστούν και να ξεκαθαριστούν τα όρια ευθυνών και αρμοδιοτήτων όλων των εμπλεκόμενων φορέων, συμπεριλαμβανομένων και των Περιφερειών, στα ζητήματα Πολιτικής Προστασίας αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης Αττικής και Α’ Αντιπρόεδρος της ΕΝΠΕ Γ. Πατούλης κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του Δ.Σ. της Ένωσης.

Σε αυτό το πλαίσιο διατύπωσε την πρόταση, η οποία έγινε και αποδεκτή, να  διεξαχθεί μονοθεματική συνεδρίαση του Δ.Σ. με αντικείμενο συζήτησης τις αρμοδιότητες όλων των εμπλεκόμενων φορέων σε ζητήματα Πολιτικής Προστασίας.  Στη συνεδρίαση συμφωνήθηκε να προσκληθούν αρμόδιοι Υπουργοί και εκπρόσωποι φορέων.

Στην τοποθέτηση του ο κ. Πατούλης επισήμανε μεταξύ άλλων:  “Είναι αναγκαίο να προσδιοριστούν σαφώς οι αρμοδιότητες και το πλαίσιο εφαρμογής τους από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς με στόχο να διευκολυνθεί η εθνική προσπάθεια και να επιτευχθεί η καλύτερη προστασία των πολιτών. Θα ήταν χρήσιμο, στη σχετική συζήτηση,  να αποσαφηνιστούν οι αρμοδιότητες, να προσδιοριστούν οι ανάγκες και τα λειτουργικά προβλήματα που τυχόν υπάρχουν σε κάθε συναρμόδιο φορέα προκειμένου να γίνει καλύτερος συντονισμό προς όφελος τόσο των πολιτών όσο και της προστασίας του περιβάλλοντος”.

Προς αυτή την κατεύθυνση επισήμανε ότι θα μπορούσε, αφού ξεκαθαριστεί το πλαίσιο να γίνει μια κωδικοποιημένη έκδοση  στην οποία θα αποτυπώνονται ξεκάθαρα οι αρμοδιότητες και οι ευθύνες».

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU