ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου Αττικής: Ναι στην απόκτηση του κτήματος Φιξ ακόμη και με δανεισμό

Ανακοίνωση με την οποία δηλώνει απερίφραστα ότι “θα συνδράμει με κάθε μέσο για την απόκτηση του κτήματος από Φιξ τον Δήμο Ηρακλείου και την απόδοσή του στην πόλη, στους κατοίκους”, εξέδωσε η Οργάνωση Μελών του ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου Αττικής.

Μεταξύ άλλων η Οργάνωση σημειώνει ότι:

  • Η πρόσφατη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, να προχωρήσει σε αναγκαστική απαλλοτρίωση του χώρου προσφέρει τον απαραίτητο χρονικό ορίζοντα ώστε να διερευνηθεί και να αξιοποιηθεί κάθε είδους δημόσια χρηματοδότηση υπογραμμίζοντας ότι “ο δήμος δεν πρέπει να παραμείνει αδρανής και παθητικός αποδέκτης πρωτοβουλιών της Κυβέρνησης και της Περιφέρειας ή άλλων δημόσιων φορέων
  • Σκοπός είναι η εξεύρεση κάθε δυνατού δημόσιου πόρου χρηματοδότησης καθώς και “η εκπόνηση ενός πλήρους σχεδίου ανάπλασης και αξιοποίησης του χώρου, με χαρακτηριστικά που θα απαντούν στις ανάγκες όλων των πολιτών
  • Σε ύστατη περίπτωση δεν αποκλείει την δυνατότητα του δανεισμού για την απόκτηση του κτήματος από τον Δήμο, “με την διασφάλιση όμως όρων που να υπηρετούν το δημόσιο συμφέρον”.
  • θεωρεί ότι η ανάδειξη του θέματος λίγους μήνες πριν, από 27 βουλευτές/τριες του ΣΥΡΙΖΑέπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη αυτή και την ανάληψη δράσης και από το δημοτικό συμβούλιο”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Κατόπιν των τελευταίων εξελίξεων και της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Ηρακλείου Αττικής για την αναγκαστική απαλλοτρίωση του κτήματος ΦΙΞ, η οργάνωση μελών ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ηρακλείου Αττικής, δηλώνει απερίφραστα ότι θα συνδράμει με κάθε μέσο για την απόκτηση του κτήματος από τον Δήμο Ηρακλείου και την απόδοσή του στην πόλη, στους κατοίκους και στις επόμενες γενιές ως ελεύθερου δημόσιου χώρου, το οποίο άλλωστε αποτελεί πάνδημο αίτημα των κατοίκων του Ηρακλείου.

Η πρόσφατη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, να προχωρήσει σε αναγκαστική απαλλοτρίωση του χώρου με σκοπό «την δημιουργία Πολιτιστικού Πάρκου, χώρου πρασίνου και αναψυχής για τους κατοίκους της πόλης και την ανάπτυξη συναφών δραστηριοτήτων», προσφέρει τον απαραίτητο χρονικό ορίζοντα ώστε να διερευνηθεί και να αξιοποιηθεί κάθε είδους δημόσια χρηματοδότηση, προκειμένου να υλοποιηθεί το παραπάνω πάνδημο αίτημα. Ο Δήμος δεν πρέπει να παραμείνει αδρανής και παθητικός αποδέκτης πρωτοβουλιών της Κυβέρνησης και της Περιφέρειας ή άλλων δημόσιων φορέων.

Θεωρούμε ότι η ανάδειξη του θέματος λίγους μήνες πριν, από 27 βουλευτές/τριες του κόμματός μας έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη αυτή και την ανάληψη δράσης και από το δημοτικό συμβούλιο.

Για το λόγο αυτό η Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ηρακλείου Αττικής δεσμεύεται να έρθει σε επαφή με τοπικές οργανώσεις κομμάτων, Δημοτικές Παρατάξεις, συλλογικότητες και φορείς της πόλης μας, προκειμένου να εκπονηθεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την απόκτηση του χώρου από τον Δήμο Ηρακλείου. Σκοπός είναι η εξεύρεση κάθε δυνατού δημόσιου πόρου χρηματοδότησης καθώς και η εκπόνηση ενός πλήρους σχεδίου ανάπλασης και αξιοποίησης του χώρου, με χαρακτηριστικά που θα απαντούν στις ανάγκες όλων των πολιτών.

Σε ύστατη περίπτωση δεν αποκλείουμε την δυνατότητα του δανεισμού για την απόκτηση του κτήματος από τον Δήμο, με την διασφάλιση όμως όρων που να υπηρετούν το δημόσιο συμφέρον.

Ταυτόχρονα ξεκινάμε τον διάλογο για τους τρόπους αξιοποίησης, τις δραστηριότητες που θα αναπτυχθούν και τα ενδιαφέροντα των κατοίκων. Δεσμευόμαστε δε να οργανώσουμε μία σειρά εκδηλώσεων, ηλεκτρονικών και κανονικών όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες, στις οποίες θα κατατεθούν προτάσεις με στόχο την δημιουργία ενός κέντρου πολιτισμού, οικολογίας, αναψυχής, και ανάδειξης της ιστορίας μας. Η συμμετοχή όλων είναι ευπρόσδεκτη και καλοδεχούμενη. Επιμένουμε και Διεκδικούμε: Ήρθε η ώρα για την απόκτηση του Κτήματος Φιξ από τον Δήμο μας!

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU