Τοπική αντικαρκινική: Πρόγραμμα δράσεων Μαΐου-Ιουνίου

Αγαπητά μας μέλη και δημότες των δήμων Νέας Ιωνίας, Ηρακλείου Ν.Φιλαδέλφειας/Ν.Χαλκηδόνας και Μεταμόρφωσης.

Σας ενημερώνουμε ότι λαμβάνοντας όλα τα μέτρα προστασίας προγραμματίσαμε  για τους ανωτέρω μήνες τις δωρεάν εβδομαδιαίες δράσεις μας και σας  προτρέπουμε να κλείσετε τα  ραντεβού σας για να κάνετε όλες τις προληπτικές εξετάσεις, να δεχτείτε ιατρικές συμβουλές, διατροφικές και ψυχολογική υποστήριξη, προκειμένου να διαφυλάξουν το μέγιστο αγαθό της σωματικής και ψυχικής σας υγείας.

Μαζί με αυτούς οι εθελοντές μας στηρίζουν την Γραμματειακή και Οργανωτική δομή μας για να διευκολύνουν σε καθημερινή βάση τις ανωτέρω δράσεις και τα τηλεφωνικά ραντεβού, στηρίζοντας όλο το πρόγραμμα.

Ενημερώνουμε τα μέλη και  δημότες των ανωτέρω Δήμων ότι μετά από πρόταση του Δ.Σ του παραρτήματος μας στην ομάδα των εθελοντών ιατρών που θα προσφέρουν δωρεάν υπηρεσίες από τον μήνα Σεπτέμβριο εντάσσεται και η ιατρός ενδοκρινολόγος-διαβητολόγος κ.Ματίνα Λέκου –Πέγκα.

Δέχονται  με ραντεβού.

TEST PAP: – Ιατρικές οδηγίες συμβουλές :

Μπακαλιάνου Κωνσταντίνα  Διευθυντής Ε.Σ.Υ Μαιευτήρας -Γυναικολόγος Διδάκτωρ  Πανεπιστημίου Αθηνών ημέρα Τετάρτη   και ώρα 9.30  –

ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ  για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του δέρματος

Μανιατοπούλου Ελένη  Δερματολόγος –  Αφροδισιολόγος, δέχεται ημέρα Τρίτη και ώρα 10.30.

ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΟΛΟΓΟΣ – ΕΝΔΟΣΚΟΠΟΣ – ΗΠΑΤΟΛΟΓΟΣ:

Σπανού Ευαγγελία, Επιστημονικός Συνεργάτης στη κλινική Παθολογικής Φυσιολογίας του ΓΝΑ ‘Λαϊκό”.

Παθήσεις πεπτικού, ήπατος, χοληφόρων, παγκρέατος, πρόληψη του καρκίνου του παχέος εντέρου και άλλων κακοηθειών. Θεραπευτική, διατροφική προσαρμογή. Δέχεται ημέρα Πέμπτη και ώρα 12.30-14.30.

ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ-ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ:

Κωνσταντινίδου Μαρία, Τμήμα Διατροφής, Γ.Ν. Ν.Ιωνίας “Κωνσταντοπούλειο” – Πατησίων. Διατροφική και συμβουλευτική υποστήριξη. Δέχεται ημέρα Πέμπτη  και ώρα 17.00-19.30.

ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ:

α) Καραματσούκη Μαριλένα – Κλινική Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια, δέχεται σε συνεδρίες για ψυχολογική υποστήριξη ογκολογικούς ασθενείς ή μέλη της οικογένειάς τους ημέρα Τετάρτη και ώρα 12.00  -15.00 .

β) Βενιού Εφη σύμβουλος ψυχικής υγείας, δέχεται Σάββατο και ώρα 12.30- 15.00 ογκολογικούς ασθενείς ή μέλη της οικογένειας τους.

γ)Καραπάγκου Κυριακή Ψυχολόγος δέχεται Παρασκευή και ώρα 10- 13.00 ογκολογικούς ασθενείς ή μέλη της οικογένειας τους

ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ:

Κουζανίδης Νικόλαος Ιατρός Χειρουργός  – Εντατικολόγος. Εκτίμηση και καθαρισμός κατακλίσεων άτονων ελκών και εγκαυμάτων. Επίσης παρέχονται δωρεάν συμπληρωματικές άλλες παρεμβάσεις (π.χ εντερικής σίτισης, γαστροστομίες, τραχειοστομίες και οποιαδήποτε άλλη χειρουργική συμβουλή με σκοπό την βελτίωση της ποιότητας ζωής των καρκινοπαθών κατόπιν προκαθορισμένου ραντεβού, προ τουλάχιστον 3 ημερών.

ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΙΑΤΡΕΙΟΥ ΠΟΝΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΗΓΟΡΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ:

Οι ασθενείς που αντιμετωπίζουν χρόνιο πόνο, κατόπιν προγραμματισμένου ραντεβού τους δέχεται γιατρός αλγολόγος αναισθησιολόγος,  προκειμένου να τους ενημερώνει τους συμβουλεύει και τους κατευθύνει σε όποια δομή ΠΕΔΥ – ΕΣΥ υπάρχει δυνατότητα καλύτερης αντιμετώπισης τους.

Υπεύθυνη η κυρία Εύη Αλεξοπούλου βραχνού πρώην  Δ/ντρια Αναισθησιολογικού Τμήματος -ιατρείου θεραπείας πόνου & Παρηγορικής φροντίδας Αντικαρκινικού -ογκολογικού Νοσοκομείου Αθηνών «Άγιος Σάββας» και Γ.Γραμματέας της ΠΑΡΗ.ΣΥ.Α

ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΙΜΑΤΟΣ ΕΝΙΑΙΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ Ν.Ι.Φ.Η.Μ.ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ:

Παρά το γεγονός ότι διαθέτουμε τράπεζα αίματος στο Γ.Ν ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΕΙΟ «ΑΓΙΑ ΟΛΓΑ» την περίοδο αυτή πραγματοποιούμε δράσεις αιμοδοσίας για τις ανάγκες των ασθενών του Νοσοκομείου.

Η επόμενη δράση μας έχει προγραμματιστεί για τις 13 Ιουνίου στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Νέας Ιωνίας από 9-13.30 μ.μ.

Απευθύνουμε έκκληση στους αιμοδότες να ενισχύσουν  την προσπάθεια μας αυτή γιατί είναι μεγάλες οι ανάγκες σε αίμα του Νοσοκομείου μας.

Η προσπάθεια αυτή γίνεται με την συμμετοχή τριών ακόμη φορέων του Ιωνικού Συνδέσμου, του Α.Ο Περισσού και του Συλλόγου Ποντίων Σινώπη.

ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ -ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΕΣ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΟΜΙΛΙΕΣ:

Το διοικητικό Συμβούλιο του Παραρτήματος έχει αναστείλει όλες τις ανωτέρω δράσεις του υποχρεωτικά λόγω των ληφθέντων προληπτικών μέτρων για τον covid 19 και πραγματοποιούμε διαδικτυακές ομιλίες  Για επόμενες δράσεις μας θα ενημερωθείτε με νεότερη ανάρτηση μας που θα δημοσιευτεί  στην σελίδα μας και στα τοπικά μέσα ενημέρωσης όταν είναι εφικτό να πραγματοποιηθούν και αρθούν τα μέτρα .

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΙΑΤΡΙΚΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ:

Εφιστούμε την προσοχή σας κατά την προσέλευση σας στα γραφεία μας ότι τηρούνται όλα τα μέτρα προστασίας κατά του covid 19  και παρακαλούμε για την τήρηση τους από τους προσερχόμενους. Στην περίπτωση κατά την οποίαν θα υπάρξει οποιαδήποτε ακύρωση εκ μέρους σας να επικοινωνείτε τηλεφωνικά με τα γραφεία μας για την εξυπηρέτηση άλλων συμπολιτών μας. Όλες οι ανωτέρω δράσεις προληπτικών εξετάσεων, ψυχολογικής υποστήριξης, παρέχονται ΔΩΡΕΑΝ και απευθύνονται κατά προτεραιότητα στα μέλη μας, στους άπορους, ανασφάλιστους και οικονομικά ασθενείς κατοίκους της Νέας Ιωνίας και των Δήμων Ηρακλείου, Μεταμόρφωσης, Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας και σε κάθε άλλο ενδιαφερόμενο, εφόσον υπάρχουν διαθέσιμα ραντεβού.

Περισσότερες πληροφορίες και ραντεβού στο τηλέφωνο 2130337798 από τις 10.00- 2.00 ώρες λειτουργίας των γραφείων μας.

 

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΕΝΙΑΙΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ

ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ – ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ / ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ

ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ – ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ

(Ν.Ι.Φ.Η.Μ. – Ε.Α.Ε.)

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU