Πρώτη συνάντηση για τους μικρούς φίλους του βιβλίου στη Λέσχη Ανάγνωσης της Δημοτικής Βιβλιοθήκης του Δήμου Ηρακλείου Αττικής

Πρώτο ραντεβού για τους μικρούς φίλους του βιβλίου στην πρώτη συνάντηση για φέτος της Λέσχης Ανάγνωσης για παιδιά που κάθε χρόνο οργανώνει και φιλοξενεί η Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δήμου Ηρακλείου Αττικής. Η συγγραφέας, Ελένη Παναγίδου, παρουσίασε το βιβλίο της «Η κυρία Ευγενία και το βάζο της ευγένειας», μια ιστορία που διδάσκει τα παιδιά για την αξία που έχει η ευγενική συμπεριφορά ακόμα και στις πιο έντονες καταστάσεις.

Όπως κάθε φορά, οι μικροί φίλοι της Λέσχης άκουσαν την συγγραφέα να τους διαβάζει αποσπάσματα από το βιβλίο ενώ στη συνέχεια είδαν σκηνές της ιστορίας να παίζονται σε κουκλοθέατρο. Ακολούθως συζήτησαν με την Ελένη Παναγίδου για τα νοήματα της ιστορίας, έμαθαν από την βραβευμένη εικονογράφο Βιβή Μαρκάτου πώς μπορούν και αυτοί να ζωγραφίσουν τους ήρωες, έπαιξαν και κεράστηκαν γλυκά.

Θυμίζουμε φέτος η Δημοτική Βιβλιοθήκη οργάνωσε και λειτουργεί τρία τμήματα Λέσχης Ανάγνωσης για παιδιά (4-5 ετών, 6-8 ετών και 9-12 ετών) και ένα για ενήλικες. Οι συναντήσεις γίνονται τα απογεύματα Τετάρτης στον χώρο της Βιβλιοθήκης.

«Είμαστε εξαιρετικά υπερήφανοι για τις δράσεις της Δημοτικής μας Βιβλιοθήκης. Ειδικά για εκείνες που έχουν να κάνουν με παιδιά, που ως στόχο έχουν να καλλιεργήσουν την αγάπη των μικρών μας φίλων για το βιβλίο σε μια εποχή που τα σύγχρονα, ηλεκτρονικά μέσα κυριαρχούν», το σχόλιο του δημάρχου Ηρακλείου Αττικής, Νίκου Μπάμπαλου.

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU