Όταν το zonews.gr δέχεται διαδικτυακή επίθεση

Στόχος διαδικτυακής επίθεσης είναι το zonews.gr το τελευταίο διάστημα, προφανώς από κέντρα που ενοχλούνται ιδιαίτερα από την δημοσιογραφική του δραστηριότητα στα τοπικά πράγματα και ενόψει των δημοτικών εκλογών του Οκτωβρίου.

Συγκεκριμένα, κάνοντας έναν απολογισμό του τελευταίου μήνα -ο οποίος μάλιστα θεωρητικά είναι και από τους λιγότερο ενεργούς μέσα στον χρόνο- έχουν καταγραφεί ήδη 2 εξαιρετικά πειστικές προσπάθειες phishing των κωδικών της σελίδας του zonews.gr στο facebook, άλλη μία προσπάθεια «εισβολής» στους κωδικούς του ίδιου του site και στο περιβάλλον του wordpress όπου λειτουργεί, καθώς και συνεχόμενες αναφορές σε διάφορες ομάδες του Ηρακλείου Αττικής, προκειμένου να μην μπορεί το zonews.gr να κοινοποιεί τις αναρτήσεις του.

Να σημειωθεί  ότι ανανεωμένο το zonews.gr λειτουργεί κοντά 2,5 χρόνια και  όλο αυτό το διάστημα δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα, ωστόσο τώρα, λίγο πριν τις δημοτικές εκλογές, υπήρξε όλη η παραπάνω δραστηριότητα.

Υπενθυμίζεται ότι το ανανεωμένο zonews.gr λειτουργεί ως συνέχεια της εβδομαδιαίας εφημερίδας «Ζω», η οποία κυκλοφορούσε για πολλά χρόνια στο Ηράκλειο Αττικής και τη Νέα Ιωνία.

Έτσι, ακόμη και αν κάποια στιγμή υπάρξει πρόβλημα την προεκλογική περίοδο με τη λειτουργία του zonews.gr, εγχώριο ή εξ’ εσπερίας, οι Εκδόσεις Αδριάνειο, όπως έκαναν και στο παρελθόν σε προεκλογικές περιόδους δημοτικών εκλογών, έχουν την δυνατότητα –και θα την ενεργοποιήσουν- έκδοσης εφημερίδας 36 σελίδων, 2 φορές την εβδομάδα.

Σ’ αυτές τις εκδόσεις θα περιλαμβάνεται το σύνολο της ύλης που zonews.gr. Τι σημαίνει αυτό σε απλά λόγια;

Σημαίνει πως οτιδήποτε είναι να δημοσιευθεί στο zonews.gr στο πλαίσιο της δραστηριότητας και των θέσεων παρατάξεων και υποψηφίων Δημάρχων, θα δημοσιευθεί με τον έναν ή τον άλλο τρόπο.

Δυστυχώς για κάποιους, θα υπάρξει δημοσιογραφική ενημέρωση για όλα τα δρώμενα στο Ηράκλειο Αττικής, παρά τις απέλπιδες προσπάθειες τους να βάλουν προσκόμματα.

Ως γνωστόν, το ψέμα έχει κοντά ποδάρια. Ο δε λαϊκισμός, ακόμη κοντύτερα. Και το γεγονός αυτό, δεν μπορεί να το αποτρέψει καμία διαδικτυακή επίθεση.

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU