Άγιος Γεώργιος Νεαπολίτης : ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΒΙΝΤΕΟ – Η γιορτή του Πολιούχου της Μητρόπολης

Πίνακας Περιεχομένων

Άγιος Γεώργιος Νεαπολίτης : Η γιορτή του Πολιούχου της Μητρόπολης

Για τη γιορτή του Πολιούχου της Μητρόπολης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος, του Αγίου Γεωργίου Νεαπολίτου ενημερώνει με ανακοίνωσή της η Μητρόπολη. Μήνυμα και από τη Δήμαρχο Νέας Ιωνίας Δέσποινας Θωμαΐδου. Αναλυτικά:

Μητρόπολη: «Πανηγυρικά και με την τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων η Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος εόρτασε τη σεπτή μνήμη του Πολιούχου και Προστάτου της, Μικρασιάτη Ιερομάρτυρος, Αγίου Γεωργίου Νεαπολίτου του Θαυματουργού, το άφθαρτο Ιερό Σκήνωμα του οποίου φυλάσσεται στον Ιερό Ναό Αγίου Ευσταθίου Περισσού στη Νέα Ιωνία.

@ekklisiaonlineΓιορτη αγιου γεωργιου Νεαπολιτου στη Νέα Ιωνια##εκκλησια ##αγιος ##γεωργιος

♬ πρωτότυπος ήχος – Εκκλησία Online

Άγιος Γεώργιος Νεαπολίτης : Η παραμονή

Την παραμονή της εορτής, Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2021, τελέσθηκε ο Μέγας Δισαρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίου και συγχοροστατούντος του οικείου Ποιμενάρχου Μητροπολίτου Νέας Ιωνίας κ. Γαβριήλ, ενώ συμπροσευχόμενος παρέστη εντός του Ιερού Βήματος ο Σεβ. Μητροπολίτης Ανέων κ. Μακάριος.

Στη σύντομη προσλαλιά του ο  Σεβ. Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ καλωσόρισε με θερμά λόγια τον νεοεκλεγέντα Μητροπολίτη Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίο, εγκωμιάζοντας την χαρισματική προσωπικότητά του και εκφράζοντας τις ευχαριστίες του για την τιμητική παρουσία του στην προσφυγική Μητρόπολη της Νέας Ιωνίας.

Άγιος Γεώργιος Νεαπολίτης
Άγιος Γεώργιος Νεαπολίτης : Η γιορτή του Πολιούχου της Μητρόπολης
Άγιος Γεώργιος Νεαπολίτης
Άγιος Γεώργιος Νεαπολίτης : Η γιορτή του Πολιούχου της Μητρόπολης

Άγιος Γεώργιος Νεαπολίτης

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Βαρθολομαίος, ο οποίος, αφού ευχαρίστησε τον κ. Γαβριήλ για την ευγενή πρόσκληση, στη συνέχεια αναφέρθηκε στον μαρτυρικό βίο του Αγίου Γεωργίου του Νεαπολίτου και επισήμανε τόσο την Μικρασιατική καταγωγή του ιδίου, όσο και τα νεανικά χρόνια που έζησε στην Νεάπολη Θεσσαλονίκης, τονίζοντας έτσι την μεγάλη ευλογία που αισθάνεται να ξεκινά την αρχιερατική του διακονία στη Μακεδονία με τη συμμετοχή του στην εορτή του Αγίου Γεωργίου.

Άγιος Γεώργιος Νεαπολίτης : Πανηγυρική Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, Τετάρτη 3 Νοεμβρίου, τελέσθηκε η Πανηγυρική Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίου και συλλειτουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου κ. Γαβριήλ.

Το παρών στην εορτή έδωσαν η Δήμαρχος Νέας Ιωνίας κ. Δέσποινα Θωμαΐδου με μέλη του Δ.Σ. του Δήμου, εκπρόσωποι Μικρασιατικών συλλόγων και τοπικών πολιτιστικών σωματείων.

Άγιος Γεώργιος Νεαπολίτης
Άγιος Γεώργιος Νεαπολίτης : Η γιορτή του Πολιούχου της Μητρόπολης

Στο κήρυγμά του ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Βαρθολομαίος βασίσθηκε στο Ευαγγελικό Ανάγνωσμα της ημέρας (Ιω. ιε’, 17-ιστ΄2) και αναφέρθηκε στην εντολή του Χριστού «αγαπάτε αλλήλους», την οποία έκανε πράξη ο Άγιος Γεώργιος, θυσιάζοντας την ζωή του για την αγάπη του Χριστού.

Το εσπέρας της κυριωνύμου ημέρας και ώρα 5:30μμ θα τελεσθεί ο Μεθέορτος Εσπερινός, η Ιερά Παράκληση και ακολούθως θα πραγματοποιηθεί λιτάνευση του Ιερού Σκηνώματος του Αγίου Γεωργίου του Νεαπολίτου».

Άγιος Γεώργιος Νεαπολίτης : Το μήνυμα της Δημάρχου Νέας Ιωνίας Δέσποινας Θωμαΐδου

Αναλυτικά: «Σήμερα, η Νέα Ιωνία μας, τιμά και πανηγυρίζει τη μνήμη του Πολιούχου και Προστάτου της πόλης, Αγίου ενδόξου Ιερομάρτυρος Γεωργίου του Νεαπολίτου, του οποίου το άφθαρτο Ιερό Σκήνωμα μετέφεραν οι πρόγονοί μας από τη Μικρά Ασία και φυλάσσεται σήμερα ως πολύτιμος θησαυρός στον Ιερό Ναό Αγίου Ευσταθίου στον Περισσό, για να ευλογεί κάθε ψυχή που αναζητά τη σωτηρία.

Ο Άγιος Γεώργιος ο Νεαπολίτης, μας οδηγεί νοερά στις ρίζες μας, στις ρίζες της πόλης μας. Γι’ αυτό και εύχομαι από την καρδιά μου ο Άγιος της πόλης μας, να γίνει σε όλους μας οδηγός μετάνοιας, αγάπης, πίστης και ελπίδας για καλύτερες μέρες σε όλους και όλες μας!

Και του χρόνου να αξιωθούμε να τον τιμήσουμε με την δέουσα λαμπρότητα και τη θρησκευτική κατάνυξη, χωρίς περιορισμούς και αυστηρά υγειονομικά μέτρα.

Χρόνια Πολλά Ιωνιώτισσες και Ιωνιώτες!

Χρόνια πολλά Νέα Ιωνία μας!»

Δείτε και εδώ: “Ο Άγιος Γεώργιος, ο νέος ιερομάρτυρας του Χριστού, έζησε στη Νεάπολη της Μικράς Ασίας (τουρκ. Νεβ-Σεχήρ) τον δέκατο όγδοο αιώνα. Ήταν ιερέας στον Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και υπηρετούσε με δικαιοσύνη και οσιότητα το ποίμνιο του ως αληθής λειτουργός του Υψίστου. Προικισμένος με τις αρετές της αγάπης και της πραότητας, της φιλαδελφίας και της ανεξικακίας, ταπεινός και άμεμπτος ήταν το στήριγμα και η παραμυθία των Ελλήνων χριστιανών που ζούσαν τότε κάτω από το ζυγό των Τούρκων”…

 

Διαβάστε επίσης στο zonews.gr – Συνταξιούχοι – Από 70 εργαζόμενοι στο ΙΚΑ Ν.Ιωνίας, έμειναν 27 & για Ηράκλειο με Μεταμόρφωση! Συγκέντρωση διαμαρτυρίας

 

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU