Εργατική Λέσχη Νέας Ιωνίας «Υδραγωγείο» – Δραστηριότητες και τμήματα

Πίνακας Περιεχομένων

Εργατική Λέσχη Νέας Ιωνίας «Υδραγωγείο» –  Φέτος το μάθημα ξεκινά με “Α”- Ξεκινούν τα μαθήματα σε παιδιά Λυκείου

Τις δραστηριότητες για τη φετινή σεζόν ανακοίνωσε η Εργατική Λέσχη Νέας Ιωνίας «Υδραγωγείο». Αναλυτικά:

 Φέτος το μάθημα ξεκινά με “Α”- Ξεκινούν τα μαθήματα σε παιδιά Λυκείου

Φέτος το μάθημα στα περισσότερα σχολεία ξεκινά με τον Αγώνα των καθηγητών ενάντια στον νόμο Κεραμέως, ενώ στην Εργατική Λέσχη Ν. Ιωνίας συνεχίζουμε με Αγώνα και Αλληλεγγύη, εφόσον η εκπαίδευση και συνολικά η παιδεία δέχονται ολομέτωπη επίθεση.

Eιδικά, φέτος μέσα στις δύσκολες συνθήκες που διαμορφώνει η πανδημία και έχοντας στην πλάτη μας ένα χρόνο τηλεκπαίδευσης, εμείς από την ομάδα εκπαιδευτικών της Λέσχης επιθυμούμε να στηρίξουμε την προσπάθεια μαθητών και μαθητριών λυκείου να ανταπεξέλθουν στην εκπαιδευτική διαδικασία, διοργανώνοντας για 9η συνεχή χρονιά υποστηρικτικά μαθήματα χωρίς αντίτιμό σε μαθητές/τριες λυκείου, σε παιδιά εργαζομένων, ανέργων, υποαπασχολούμενων και γονιών με χαμηλό εισόδημα.

Το εκπαιδευτικό μας έργο έχει και σκοπό να σπάσει, στον βαθμό που μπορεί, και τους ταξικούς φραγμούς που βάζει το υπάρχον εκπαιδευτικό σύστημα, π.χ με την τράπεζα θεμάτων, την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής και την κατακόρυφη μείωση των εισακτέων. Ένα σύστημα, που παρά τις προσπάθειες της μεγαλύτερης μερίδας των εκπαιδευτικών, δεν δίνει την δυνατότητα στα παιδιά του όλο και διογκούμενου κομματιού της κοινωνίας που φτωχοποιείται, να έχουν πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Εργατική Λέσχη Νέας Ιωνίας «Υδραγωγείο» - Δραστηριότητες και τμήματα

Βεβαίως, η προσπάθειά μας δεν είναι επικεντρωμένη μόνο στην επιτυχία των παιδιών στις εξετάσεις τους, αλλά πολύ περισσότερο την -όσο μπορούμε- στην πολύπλευρη ανάπτυξή των χαρακτήρων τούς. Γιατί θέλουμε ένα εκπαιδευτικό σύστημα που να καλλιεργεί την κριτική σκέψη, την εναντίωση σε κάθε καταπίεση και αδικία, την σύγκρουση με την μισαλλοδοξία, τον ρατσισμό και τον φασισμό.

Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν ΔΕΥΤΕΡΑ 4/10

Για τον καλύτερο προγραμματισμό της διάρθρωσης και των ωρών κάθε τμήματος, καλούμε όσους μαθητές/τριες θέλουν να συμμετέχουν στα μαθήματα να επικοινωνήσουν μαζί μας στο τηλέφωνο 697 308 9911, στο ή μέσω e-mail στη διεύθυνση elni.ydragogeio@gmail.com .

Ομάδα εκπαιδευτικών Εργατικής Λέσχης Νέας Ιωνίας “Υδραγωγείο”

http://ydragogeio.gr, ydragogeio@gmail.com

Τηλ: 6973089911

 

Εργατική Λέσχη Νέας Ιωνίας «Υδραγωγείο» – Ξεκινάμε και φέτος μαθήματα μπουζουκιού (και τζουρά – μπαγλαμά)! Κάθε Πέμπτη

Ξεκινάμε και φέτος,  μαθήματα μπουζουκιού (και τζουρά-μπαγλαμά), στην Εργατική Λέσχη Νέας Ιωνίας “Υδραγωγείο” .

Οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή στο τηλ. 6940980810 ή στο mail elni.ydragogeio@gmail.com.

Το εργαστήρι απευθύνεται σε αρχάριους και προχωρημένους!

Ξεκινάμε την  Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου και θα βρισκόμαστε κάθε Πέμπτη:

7.30μμ-.30 8μμ αρχάριοι

8.30μμ μουσικά μαζέματα-πρόβες (αρχάριοι και προχωρημένοι),

στο xώρο της εργατικής λέσχης, Ελευθερίου Βενιζέλου 84, Άγαλμα Μητέρας, Νέα Ιωνία.

 

Εργατική Λέσχη Νέας Ιωνίας «Υδραγωγείο» – Εργαστήρι επεξεργασίας εικόνας για αρχάριους – Κάθε Δευτέρα 8μμ

Εργαστήρι επεξεργασίας εικόνας – Ξεκινάμε

Συνεχίζουμε και φέτος τα μαθήματα επεξεργασίας εικόνας (Photoshop) στην Εργατική Λέσχη Νέας Ιωνίας “Υδραγωγείο”. Θα δουλέψουμε σε επίπεδο αρχαρίων με επεξεργασία εικόνας, και εργαλεία επεξεργασίας, εφέ και επίπεδα (layers), με κανάλια και δημιουργία ανυσματικών γραφικών καθώς και με ενθέσεις φωτογραφιών και ψηφιακό μοντάζ.

Δηλώστε συμμετοχή στέλνοντας μήνυμα στο e-mail μας: elni.ydragogeio@gmail.com,

ή στη σελίδα μας στo fb: https://www.facebook.com/elni.ydragogeio/, ή στο τηλ: 6940 980810

Ελ. Βενιζέλου 84 – Άγαλμα Μητέρας

Πρώτη συνάντηση τμήματος Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2021, στις 20:00 στον χώρο της Εργατικής Λέσχης, Ελ. Βενιζέλου 84

 

Εργατική Λέσχη Νέας Ιωνίας «Υδραγωγείο» – Ξεκινάμε μαθήματα χορού για παιδιά και ενήλικες. Δηλώστε συμμετοχή!

Ο χορός είναι μορφή καλλιτεχνικής και αθλητικής έκφρασης, η οποία γενικά αναφέρεται στην κίνηση του σώματος, συνήθως ρυθμική και σύμφωνη με τη μουσική. Είναι η τέχνη που επιτρέπει στον άνθρωπο να γυμνάζεται, να διασκεδάζει αλλά και να εκφράζεται μέσα από αυτή.

O χορός γεννήθηκε από πολλές και διαφορετικές ανάγκες του ανθρώπου: να ξορκίσει τους φόβους του, να εξευμενίσει τους θεούς, να εκφράσει τον έρωτά του και κυρίως να επικοινωνήσει.

Σύμφωνα με μελέτες, ο χορός προκαλεί μια έντονη αίσθηση ευχαρίστησης και τα οφέλη του τόσο σωματικά όσο και ψυχικά είναι πολλά. Μερικά μόνο οφέλη του χορού είναι τα παρακάτω:

1) ο χορός είναι μια από τις καλύτερες αεροβικές ασκήσεις.Αυξάνει το ρυθμό του μεταβολισμού, βοηθάει στις καύσεις του οργανισμού και επομένως συμβάλλει στην απώλεια κιλών.

2) μέσα από το χορό διδάσκεται κανείς να στέκεται και να περπατάει σωστά, ελέγχοντας το σώμα του. Όλα αυτά επιτυγχάνονται και με τη βοήθεια της διαφραγματική αναπνοής, που ισχυροποιεί την καρδιά και διευρύνει την ελαστικότητα των πνευμόνων.

3) ο χορός συμβάλλει στην ψυχική ισορροπία καθώς είναι μια δυνατότητα έκφρασης, μια διέξοδος από τη μονότονη καθημερινότητα και το στρες. Κάθε χορός γεννήθηκε εξάλλου για να υπηρετήσει μια κοινωνική ανάγκη.

4) η προσπάθεια εκμάθησης και εκτέλεσης μια χορογραφίας, ισχυροποιεί τη μνήμη και την παρατηρητικότητα, καθώς μέσα από τη συγκεκριμένη διαδικασία ενεργοποιούνται και εξασκούνται οι συγκεκριμένες λειτουργίες του εγκεφάλου.

Τέλος, το σημαντικότερο είναι ότι ο χορός δε χρειάζεται κάποιον συγκεκριμένο εξοπλισμό, δεν περιορίζεται από την ηλικία ή το φύλο. Όλοι μπορούμε να βάλουμε απλά μια μουσική να παίζει, να αφεθούμε στο άκουσμα αυτής και να αφήσουμε το σώμα μας να πατήσει πάνω σε αυτή ελεύθερα και ξέγνοιαστα. Πόσο μάλλον όταν έχουμε και την ανάλογη καθοδήγηση για να αναπτύξουμε ακόμη περισσότερο όλα τα παραπάνω οφέλη του χορού.

Οπότε πάμε να ταξιδέψουμε μουσικά στη Λατινική Αμερική και να πατήσουμε σε ρυθμούς που δημιουργήθηκαν από τους Αφρικανούς που μεταφέρθηκαν ως σκλάβοι από τους Ευρωπαίους στην Αμερική από τα μέσα του 1800 ακόμη και τελικά εξελίχθηκε ένα νέο είδος , αυτό των λάτιν χορών που έχει κατακτήσει όλο τον κόσμο εδώ και τόσα χρόνια. Ο στόχος είναι ένας: να το διασκεδάσουμε όλοι μαζί και να κρατήσουμε τις σωματικές και ψυχικές μας δυνάμεις ακμαίες !!

Δηλώστε συμμετοχή στέλνοντας μήνυμα στο e-mail μας: elni.ydragogeio@gmail.com,

ή στη σελίδα μας στo fb: https://www.facebook.com/elni.ydragogeio/, ή στο τηλ: 6940 980810

 

Διαβάστε επίσης στο zonews.gr

 

 

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

3 σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU