«Εύμορφος πόλις, ταχυδρομικά δελτάρια από τη Σμύρνη» στα Χανιά με άρωμα Νέας Ιωνίας

Πίνακας Περιεχομένων

«Εύμορφος πόλις, ταχυδρομικά δελτάρια από τη Σμύρνη» στα Χανιά με άρωμα Νέας Ιωνίας

«Εύμορφος πόλις, ταχυδρομικά δελτάρια από τη Σμύρνη», είναι ο τίτλος της Έκθεσης Αρχειακού Υλικού, που λειτουργεί αυτές τις ημέρες στα Χανιά.

Η έκθεση είναι από τη συλλογή του Προέδρου του Κέντρου Μικρασιατικού Πολιτισμού του δήμου Νέας Ιωνίας Αττικής, Λουκά Χριστοδούλου και του ηθοποιού και συλλέκτη, Λευτέρη Λαμπράκη, ο οποίος είχε και την επιμέλεια της Έκθεσης που  συνδιοργάνωσαν η Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, ο Δήμος Χανίων, η ΚΕΠΠΕΔΗΧ – Κ.Α.Μ., η Αδελφότητα Μικρασιατών Χανίων «Ο Άγιος Πολύκαρπος» και η Πολιτιστική Εταιρεία Κρήτης.

Εύμορφος πόλις

Ένας περίπατος στις γειτονιές της πόλης, όπου χτυπούσε η καρδιά του Ελληνισμού της Ανατολής μέχρι το 1922, ένας περίπατος στο «Παρίσι του Λεβάντε», μια πόλη πολυεθνική και ονειρεμένη, μέσα από καρτ-ποστάλ της περιόδου της ακμής της. Τότε, που το ελληνικό στοιχείο έδινε τον τόνο σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής της, στην οικονομία, στα γράμματα και στις τέχνες.

Η έκθεση ξεκίνησε την Τετάρτη 10 Νοεμβρίου με αγιασμό που πραγματοποίησε ο Επίσκοπος Δορυλαίου Δαμασκηνός και ακολούθησαν χαιρετισμοί από τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων  Νίκο Καλογερή, τον Δήμαρχο Χανίων Παναγ. Σημανδηράκη, τον Αντιδήμαρχο Γιάννη Γιαννακάκη, και την Πρόεδρο της Αδελφότητας Μικρασιατών Χανίων Στέλλα Χαριτάκη.

Την εκδήλωση κάλυψαν τηλεοπτικοί σταθμοί  της Κρήτης, ειδησεογραφικά site και έντυπες εφημερίδες.

Η έκθεση θα παραμείνει μέχρι και την  Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2021, στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου. Ώρες Λειτουργίας: 11.00 – 13.00 & 18.00 – 21.00. Είσοδος Ελεύθερη για το κοινό, με την τήρηση όλων των μέτρων προστασίας που ισχύουν για την πανδημία covid – 19.

Μετά τα εγκαίνια της έκθεσης και  ώρα 8 μ.μ. ακολούθησε ομιλία και παράθεση εικονιστικού υλικού, από τον Λουκά Χριστοδούλου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Κέντρου Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου, στον 2ο όροφο του κτιρίου, με θέμα «Η Σμύρνη λίγο πριν την Καταστροφή».

Στην εκδήλωση παρέστησαν εκτός των αναφερθέντων, οι Αντιδήμαρχοι Χανίων Ελένη Ζερβουδάκη και Τάσος Αλόγλου, η Περιφερειακή Εντεταλμένη Σύμβουλος Σοφία Μαλανδράκη, ο Αντιδήμαρχος Καστελίου Γιώργος Χαχλάκης, η αντιδήμαρχος Πλατανιά Ασπασία Λουπάκη και πλήθος κόσμου.

Δείτε και εδώ

Διαβάστε επίσης στο zonews.gr – Μαστογραφικός έλεγχος δωρεάν στη Νέα Ιωνία τη Δευτέρα 29 Νοεμβρίου

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

3 σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU