Ηράκλειο Αττικής: Συνεχίζει να ομορφαίνει με αιωνόβιες ελιές

Πίνακας Περιεχομένων

Ηράκλειο Αττικής: Συνεχίζει να ομορφαίνει με αιωνόβιες ελιές

Η αρχή έγινε τον Ιούνιο του 2020 με τη μεταφύτευση μίας υπεραιωνόβιας ελιάς στο Ηράκλειο Αττικής.

Το πανέμορφο δέντρο τότε, μεταφυτεύτηκε από την υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Ηρακλείου Αττικής στην είσοδο της πόλης, επί της οδού Ιφιγενείας, στο παρκάκι που είχε διαμορφώσει η δημοτική αρχή πριν λίγα χρόνια στο συγκεκριμένο σημείο.

Ηράκλειο Αττικής

Το δέντρο είχε δωριστεί στον Δήμο από την ΕΡΓΟΣΕ στο πλαίσιο της συνεργασίας που έχουν οι δύο πλευρές με το πρόγραμμα μεταφύτευσης δέντρων, τα οποία αφαιρούνται λόγω εργασιών για τις διαδρομές των ελληνικών σιδηροδρόμων, δεν καταστρέφονται αλλά, αντίθετα, παραχωρούνται σε αστικές περιοχές για να συνεχίσουν να δίνουν οξυγόνο και ζωή.

Η συγκεκριμένη ελιά, μάλιστα, είχε έρθει από την περιοχή του Αιγίου.

Άλλες τρεις!

Αυτήν την περίοδο τρεις ακόμα αιωνόβιες ελιές φυτεύτηκαν σε ισάριθμα σημεία του Δήμου Ηρακλείου Αττικής στο πλαίσιο του ίδιου προγράμματος «υιοθεσίας»

Οι τρείς ελιές που δωρίστηκαν πιο πρόσφατα από την ΕΡΓΟΣΕ στο Δήμο και μεταφέρθηκαν με χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο, τοποθετήθηκαν στα εξής σημεία:

στη διασταύρωση των οδών Αττικής και Ηρακλείου

-έξω από το Δημοτικό Κοιμητήριο

-επί της πλατείας Κλεισθένους (Πεύκων και Αττική Οδός)

Ο Δήμος Ηρακλείου, με διαδοχικά αιτήματά του, συμμετέχει τα τελευταία χρόνια στο επίμαχο πρόγραμμα έχοντας μεταφυτεύσει αρκετά ελαιόδεντρα σε πάρκα και χώρους πρασίνου του Ηρακλείου, με αυτό που ξεχωρίζει να είναι η υπερ-αιωνόβια ελιά άνω των 300 ετών που έχει τοποθετηθεί στο τέλος της οδού Ιφιγενείας.

«Η ελιά είναι το δέντρο που είναι κατεξοχήν συνδεδεμένο με την Ελλάδα. Ήμασταν από τους πρώτους δήμους της Αττικής που δηλώσαμε συμμετοχή στο πρόγραμμα υιοθεσίας των αιώνιων αυτών φυτών και συνεχίζουμε, έκτοτε, να συνεργαζόμαστε με την ΕΡΓΟΣΕ και το Πράσινο Ταμείο σε κάθε παρτίδα προσφερόμενων δέντρων για υιοθεσία.

Στα φιλόξενα χώματα του Ηρακλείου βρήκαν το καινούργιο τους σπίτι για να ομορφαίνουν την πόλης μας για πολλές ακόμα γενιές που θα ακολουθήσουν μετά από μας», σχολίασε ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, Νίκος Μπάμπαλος.

Διαβάστε επίσης στο zonews.gr – Δήμος Ηρακλείου : Εξώδικό για να μην έχει πάλι νέα φέσια τύπου… ENERGA

Δήμος Ηρακλείου

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

1 σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU