Νέα Ιωνία Καποδιστρίου Εθνικής Αντιστάσεως – Ομαλοποιείται ο κυκλοφοριακός άξονας – Έκλεισε η τρύπα στην Παπανικολή στο Χαλάνδρι

Πίνακας Περιεχομένων

Νέα Ιωνία Καποδιστρίου Εθνικής Αντιστάσεως – Αποκαταστάθηκε το πρόβλημα στον άξονα προς Χαλάνδρι

Αποκαταστάθηκε το πρόβλημα με την τρύπα στο οδόστρωμα επί της οδού Παπανικολή στο Χαλάνδρι, που είχε ανοίξει μετά την καταιγίδα «Μπάλλος» πριν μερικές μέρες και είχε προκληθεί εξαιτίας κακοτεχνίας του παρελθόντος. Αποτέλεσμα ήταν η ουρά των αυτοκινήτων στον άξονα Νέα Ιωνία – Χαλάνδρι, να ξεκινά από τον «Τροχονόμο» στο κέντρο της Νέας Ιωνίας. Διαβάστε και ΕΔΩ: Νέα Ιωνία Καποδιστρίου Εθνικής Αντιστάσεως ΒΙΝΤΕΟ – Κυκλοφοριακό χάος & υπομονή μέχρι να κλείσει η… τρύπα στο Χαλάνδρι

Όπως ενημέρωσε ήδη από χθες η Περιφέρεια Αττικήςμετά τις άμεσες παρεμβάσεις από την Περιφέρεια Αττικής αποκαταστάθηκε πλήρως το πρόβλημα με το οδόστρωμα που προκλήθηκε επί της οδού Παπανικολή έπειτα από καθίζηση που υπέστη την περασμένη εβδομάδα, λόγω κακοτεχνίας του παρελθόντος από εταιρεία τηλεφωνικών δικτύων. Ο δρόμος αναμένεται να δοθεί ξανά στην κυκλοφορία, νωρίς σήμερα (σ.σ. χθες) το απόγευμα”.

Νέα Ιωνία Καποδιστρίου Εθνικής Αντιστάσεως – προκλήθηκε σπηλαίωση

Όπως αναφέρει η Περιφέρεια “Υπενθυμίζεται πως πριν από περίπου μία εβδομάδα τμήμα του οδοστρώματος είχε υποστεί καθίζηση, εξαιτίας διάτρησης αγωγού απορροής ομβρίων από αγωγούς τηλεφωνικού δικτύου. Ειδικότερα προκλήθηκε σπηλαίωση (μεγάλο κούφωμα κάτω από το οδόστρωμα), η οποία οφειλόταν στο γεγονός ότι κατά το παρελθόν εταιρεία τηλεφωνικών δικτύων είχε διατηρήσει τον πλακοσκεπή αγωγό ομβρίων, με τη μέθοδο της κατευθυνόμενης διάτρησης (χωρίς δηλαδή ανοιχτή διατομή), και δημιούργησε ρήγμα στον αγωγό ομβρίων (παλιό αγωγό κατασκευασμένο από την ΕΥΔΑΠ)”.

«Στόχος μας ήταν η αποκατάσταση του προβλήματος, που προκλήθηκε από κακοτεχνίες του παρελθόντος, με ταχείς διαδικασίες προκειμένου να ξαναδοθεί με ασφάλεια ξανά ο δρόμος στην κυκλοφορία, γι΄αυτό και τα συνεργεία μας δούλεψαν όλες αυτές τις μέρες με εντατικούς ρυθμούς. Θέλω να τους ευχαριστήσω γιατί λειτούργησαν άμεσα και αποτελεσματικά με στοχευμένες παρεμβάσεις, προκειμένου να έχουμε γρήγορα το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ο δρόμος σήμερα (σ.σ. χθες) παραδίδεται ξανά στην κυκλοφορία και είναι πλέον απολύτως ασφαλής», δήλωσε σχετικά ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης.

Ανακοίνωση είχε εκδώσει και ο Βόρειος Τομέας της Περιφέρειας όπου τονιζόταν ότι “Από την πρώτη στιγμή, τα συνεργεία της Περιφέρειας Αττικής έσπευσαν για αυτοψία στο σημείο, όπου διαπιστώθηκε εκτεταμένη υποχώρηση του οδοστρώματος. Μετά την τοποθέτηση σήμανσης για την αποφυγή ατυχημάτων και τις απαραίτητες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από την Τροχαία ξεκίνησαν άμεσα οι εργασίες διερεύνησης και αποκατάστασης του προβλήματος”

Νέα Ιωνία Καποδιστρίου Εθνικής Αντιστάσεως – Ο δήμος Χαλανδρίου

Αναλυτική εξήγηση για το που οφείλεται η καθίζηση του οδοστρώματος στην οδό Παπανικολή έδωσε ο Δήμος Χαλανδρίου. Αναλυτικά, το σχετικό ποστάρισμα:

Αγωγός δικτύου του ΟΤΕ (πρόκειται για το τσιμεντένιο κανάλι που φαίνεται στη φωτογραφία) τέμνεται με αγωγό ομβρίων!!!

Αποκαλυπτική της αιτίας του κακού ήταν η εικόνα που αντίκρισαν οι μηχανικοί των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Χαλανδρίου που βρέθηκαν, από νωρίς το πρωί του Σαββάτου 16 Οκτωβρίου 2021, στο σημείο που υποχώρησε το οδόστρωμα, το απόγευμα της Παρασκευής, στην οδό Πανανικολή.

Η πρωτοφανής κακοτεχνία που χρονολογείται αρκετά χρόνια πίσω, δεδομένου ότι έργα ομβρίων δεν έχουν γίνει στην οδό Πανανικολή τις τελευταίες δεκαετίες ενώ και το τσιμεντένιο κανάλι του ΟΤΕ δεν είναι πλέον σε χρήση, όπως βεβαίωσε ο εκπρόσωπος του ΟΤΕ -που βρέθηκε επίσης σήμερα στο σημείο- είναι αυτή που συντέλεσε με την πάροδο του χρόνου και τις βροχοπτώσεις στην κατακρήμνιση του δρόμου.

«Η κακοτεχνία στο σημείο, της διασταύρωσης ενός αγωγού ομβρίων με έναν αγωγό δικτύων, είναι αυτή που συντέλεσε, με την πάροδο του χρόνου και τις βροχές, στην αστοχία του αγωγού ομβρίων και στην καθίζηση του δρόμου», εξηγεί ο αντιδήμαρχος Χαλανδρίου Κώστας Γερολυμάτος που βρέθηκε επί τόπου.

Μετά τη γνωστοποίηση από τον ΟΤΕ ότι το κανάλι του δικτύου του δεν είναι ενεργό, τα συνεργεία της Περιφέρειας Αττικής εργάζονται για το γκρέμισμά του.

Η Περιφέρεια Αττικής, στην αρμοδιότητα της οποίας ανήκει η οδός Παπανικολή, διαβεβαίωσε το Δήμο Χαλανδρίου ότι θα γίνει ό,τι είναι δυνατό για την αμεσότερη αποκατάσταση της ζημιάς και της κυκλοφορίας στο σημείο.

Δείτε και εδώ

Διαβάστε επίσης στο zonews.gr – Σεισμός Ηράκλειο Αττικής Νέα Ιωνία – Σεισμός με επίκεντρο το ΟΑΚΑ σε βάθος μόλις 9 χλμ!

 

 

 

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

3 σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU